MESİR MACUNU FESTİVALİ'NİN COŞKUSU ETV'DE YAŞANACAK

YEREL 28.04.2024 - 10:57, Güncelleme: 28.04.2024 - 13:24
 

MESİR MACUNU FESTİVALİ'NİN COŞKUSU ETV'DE YAŞANACAK

4 yıldır çeşitli sebeplerden dolayı yapılamayan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'ne hasret son buluyor. Bugün yapılacak olan kortej yürüyüşü ve Mesir Saçım Töreni ile birlikte Mesir Macunu Festivali'nin heyecanı tavan yapacak. ETV'den canlı olarak yayınlanacak olan Kortej yürüyüşü ve Mesir Saçım Töreni'ni Manisalılar ekranlarının başından da takip edebilecek.
UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan ve Kovid-19 salgını, deprem nedeniyle 4 yıldır gerçekleştirilemeyen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde 4 yıllık özlem artık son buluyor. Manisa'da bir kez daha eller havaya ve eller şifaya açılacak. 28 Nisan Pazar günü Kortej yürüyüşü ve Mesir Saçım Töreni'nin heyecanı ETV'den yaşanacak. ETKİNLİKLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI 23 Nisan Salı gününden itibaren tüm Manisa'da Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ortaklığıyla birçok etkinlik, sergi, gösteri ve konser organize edildi. Mesir Macunu Festivali Haftası 28 Nisan Pazar yapılacak olan Mesir Saçımı Töreni'ne kadar devam edecek. MANİSA'YA YILDIZ YAĞDI Norm Ender, Sefo, Kıraç ve KÖFN grubu Cumhuriyet Meydanı'ndan sahne alırken Fatma Turgut ise 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali tanıtım programı kapsamında Atatürk Kent Parkı'nda sahne aldı.  MANİSALILARA 'MESİR' DAVETİ Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ve Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Mesir Saçım Töreni'ne tüm Manisalıları davet etti. Mesir Macunu Festivali'nin Manisa için kültürel bir değer olduğunu söyleyen Başkan Zeyrek önümüzdeki yıllarda festivalin doya doya kutlanacağı dile getirdi. Haber Merkezi 
4 yıldır çeşitli sebeplerden dolayı yapılamayan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'ne hasret son buluyor. Bugün yapılacak olan kortej yürüyüşü ve Mesir Saçım Töreni ile birlikte Mesir Macunu Festivali'nin heyecanı tavan yapacak. ETV'den canlı olarak yayınlanacak olan Kortej yürüyüşü ve Mesir Saçım Töreni'ni Manisalılar ekranlarının başından da takip edebilecek.

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan ve Kovid-19 salgını, deprem nedeniyle 4 yıldır gerçekleştirilemeyen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde 4 yıllık özlem artık son buluyor. Manisa'da bir kez daha eller havaya ve eller şifaya açılacak. 28 Nisan Pazar günü Kortej yürüyüşü ve Mesir Saçım Töreni'nin heyecanı ETV'den yaşanacak.

ETKİNLİKLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

23 Nisan Salı gününden itibaren tüm Manisa'da Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ortaklığıyla birçok etkinlik, sergi, gösteri ve konser organize edildi. Mesir Macunu Festivali Haftası 28 Nisan Pazar yapılacak olan Mesir Saçımı Töreni'ne kadar devam edecek.

MANİSA'YA YILDIZ YAĞDI

Norm Ender, Sefo, Kıraç ve KÖFN grubu Cumhuriyet Meydanı'ndan sahne alırken Fatma Turgut ise 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali tanıtım programı kapsamında Atatürk Kent Parkı'nda sahne aldı. 

MANİSALILARA 'MESİR' DAVETİ

Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ve Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Mesir Saçım Töreni'ne tüm Manisalıları davet etti. Mesir Macunu Festivali'nin Manisa için kültürel bir değer olduğunu söyleyen Başkan Zeyrek önümüzdeki yıllarda festivalin doya doya kutlanacağı dile getirdi. Haber Merkezi 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.