GEDİZ KAVŞAĞI’NDA ÖLÜM TEHLİKESİ SAÇAN YOL!

Her gün binlerce vatandaşın geçtiği ve Türkiye’nin doğusunu batıya bağlayan, Manisa’nın girişindeki Gediz Kavşağı’nda ağır tonajlı araçlar ve hava koşulları nedeniyle yollarda bozukluklar meydana geldi. ETV’ye konuşan sürücüler de yetkililere seslenerek çözüm istedi. 

“YETKİLİLER KİMSE BİRBİRİNE DUYURMASI GEREKİYOR”

Arif Yücel, “Yolların bazı yerleri bizi zorluyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ya da Karayolları bir el atması lazım. Yetkililer kimse, birbirine duyurması gerekiyor.“ dedi.

“YÜKLÜ ARABALAR YOLLARI ÇÖKERTMİŞ”

Mehmet Bayır, “Yolların bozuk olmasın bir yana acilen bir kavşağa ihtiyaç var. Günde 15-20 dakikamız burada geçiyor. Yüklü arabalar yolları çökertmiş ve bozukluklar var. Yetkilerin bunları görmesi lazım, bir an önce yapılması lazım.” ifadelerini kullandı.

“DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBEDİYORUZ”

Bahdettin Şaran, “Özellikle yağmurlu havalarda zorluklar yaşıyoruz. Su birikintileri oluyor ve ister istemez direksiyon hakimiyetini kaybediyoruz.  Yetkililerin bir çözüm bulmasını istiyoruz, yolu onarsalar iyi olur.” sözlerini söyledi.

“YOLLAR YAMUK YILIK”

İsa Doğan, “Bu yol sıkıntılı. 2 Tır dönemiyor, otobüs geçemiyor. Kışın bozuluyor, yazın da sıcaktan eriyor. O nedenle yamuk yılık oluyor. Kazalar da yaşanıyor.” dedi.

“BU YOLLARIN ACİLEN YAPILMASI LAZIM”

Sedat Aras, “Yol engebeli, arabayı sallıyor ve direksiyonun da rot balans ayarını bozuyor. Bu yolların acilen yapılması lazım.” ifadelerini kullandı.

“YETKİLİLERİN GÖREVLERİNİ YAPMASINI İSTİYORUZ”

Mehmet Ata Demir, “Yollar çok engebeli. Her taraf bozuk, hiçbir şey yapılmamış. Yolların ne kadar bozuk olduğu görünüyor. Yetkililerin görevlerini yapmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“KAZAYA DA SEBEBİYET VERİYOR”

Mustafa Uzun, “Yolar engebeli ve sıkıntılar oluyor. Araçların alt takımları zarar görüyor. Ayrıca kazaya da sebebiyet veriyor. Sürücü tümsekten geçmek istemediği için kendini diğer şeride atıyor ve bu kez de kazalar meydana geliyor.“ sözlerini söyledi.

BAKAN URALOĞLU KAVŞAK MÜJDESİ VERMİŞTİ

6 Eylül 2024 tarihinde bölgeyi ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Manisa programı kapsamında Gediz Köprülü Kavşağı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Uraloğlu, İzmir-Manisa, Manisa-Akhisar ve Manisa-Turgutlu Devlet Yolu’nun kesişiminde bulunan Gediz Köprülü Kavşağının trafiğin kesintisiz bir şekilde akışını sağlayacak direksiyonel kavşak modeliyle projelendirildiğini ve trafiği rahatlatacağını söyledi. Uraloğlu, “Yılda yaklaşık 220 milyon liralık zaman ve akaryakıttan tasarruf edeceğiz.” İfadelerini kullanmıştı. Serdar Fazlı Atalanlılar