MANİSA FK EVİNDE 2 GOLLE GÜLDÜ
Manisa Futbol Kulübü, Trendyol 1. Lig'in 30. haftasında sahasında ağırladığı Pendikspor'u 2-0 mağlup ederek dört hafta sonra galibiyetle tanıştı. Geçtiğimiz hafta teknik direktör değişikliğine giden Manisa FK, Manisalı teknik adam Taner Taşkın yönetimindeki ilk galibiyetini alarak puanını 37’ye yükseltti ve küme düşme hattından uzaklaşma adına önemli bir adım attı.
Karşılaşmanın Önemli Anları:
21.dakikada Pendikspor atağında Topalli'nin pasıyla sağ çaprazda savunmanın arkasına sarkarak ceza sahası içerisinde topla buluşan Eze'nin şutunda top yan ağlarda kaldı.
24.dakikada Fofana'nın sol kanat son çizgiden içeriye ortaladığı topa arka direkte iyi yükselen Minchev'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0
58.dakikada Topalli'nin sağ kanattan ortaladığı topa altıpas içerisinde iyi yükselen Hasan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla direğin üstünden dışarıya çıktı.
67.dakikada sol kanatta Del Valle'nin ortaladığı meşin yuvarlağı, Topalli kafayla Eze'nin önüne indirdi. Altıpas içerisinde oluşan karambolde son anda kaleci Alperen topu güçlükle kontrol etti.
74.dakikada Manisa FK atağında sol kanattan hızla ceza sahası içerisine giren Fofana'nın yerden içeriye çıkardığı topu penaltı noktası önünde kontrol eden Minchev'in düzgün vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-0
Hakemler: Furkan Aksuoğlu, Kadir Beyaz Salih, Burak Demirel
Manisa FK: Alperen Uysal, Yusuf Talum, Arslanagic, Bartu Göçmen, Umut Erdem, Toure, Cissokho, Fofana (Ramirez dk.77) , Oğuz Gürbulak (Ensar dk. 77), Muhammed Enes Kiprit (Osuji dk. 60), Minchev (Kaan Kanak dk. 90)
Yedekler: Eren Karataş, Kazım Can Kahya, Kadir Kaan Yurdakul, Birkan Yılmaz, Oktay Gürdal, Efe Taylan Altunkara
Teknik Direktör: Taner Taşkın
Pendikspor: Erdem Canpolat, Samet Asatekin (Murat Uçar dk. 45), Berkay Sülüngöz, Alpaslan Öztürk, Nuno Sequeira, Mesut Özdemir, Hasan Kılıç (Efe Sayhan dk. 77), Topalli, Mete Kaan Demir (Bekir dk. 61), Del Valle, Eze
Yedekler: Emre, Denic, Erden Kayra, Tunç, Tarık, Ahmet Mert
Teknik Direktör: Uğur Uçar
Goller: Minchev (dk.24 ve 74) (Manisa FK)
Sarı kartlar: Eze, Samet Asatekin (Pendikspor), Yusuf Talum (Manisa FK)
Trendyol 1. Lig'in 30. hafta mücadelesinde Manisa FK evinde ağırladığı Pendikspor’u 2-0 mağlup etti. Maçın ardından her iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
“BU MAÇ ÖZGÜVEN AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİYDİ”
Manisa FK Teknik Direktörü Taner Taşkın, "Haftalardan beri kazanamıyorduk, özellikle kendi sahamızda. Geçen hafta Esenler karşısında iyi bir oyunla 1 puan aldık. Bu maç özgüven açısından çok önemliydi. Bu hafta Pendikspor ile 6 puanlık bir maç oynadık. Pendikspor’un bizden alacağı puan veya puanlar bizi çok sıkıntıya sokabilirdi. Kazanmamız gereken bir maçtı. İlk yarı çok iyi oynadık ve 1-0 önde kapattık. İkinci yarı sıcak havaya rağmen iyi bir mücadele oldu. Oyuncular çok motiveydi, gol yemek istemiyorlardı. Rakibe çok fazla pozisyon vermeden 2 gol ile 3 puan aldık. Ligde var olmak adına önemli bir adım attık. Geride kalan 8 haftada aynı iştahla oynamak zorundayız. Bugün çok mutluyuz. Milli maç arası var. 3 günlük izni iyi değerlendireceğiz. Daha sonra Erzurumspor maçı hazırlıklarına başlayacağız" diye konuştu.
PENDİKSPOR CEPHESİ
İlk yarı farklı ikinci yarı ise farklı bir oyun ortaya koyduklarını dile getiren Pendikspor Yardımcı Antrenörü Metin İlhan, "İlk yarı oyuna iyi başlamadık. İkinci yarı sistem değişikliğiyle 3. bölgede daha fazla pozisyon bulduk. Baskı yaparken golü yememiz bizi oyundan kopardı. Mecburen riske girdik, kalemizde pozisyonlar verdik. Henüz 3 gün oldu. Bir an önce takımı toparlamamız lazım. Bizim mental anlamda dokunuşlarımız oldu ancak bu maçta fiziksel zaaflarımızı da iyi gördük. Taktiksel varyasyonlar ve fiziksel çalışma üzerine daha fazla durmalıyız ki hedef play-off olsun" dedi.İHA
İHA