MANİSALILARDAN KENT LOKANTASI'NA TAM NOT!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, sosyal belediyecilik anlayışıyla, vatandaşlara uygun fiyatlı, sağlıklı ve lezzetli yemekler sunacağı ilk ‘Kent Lokantası’ ve Halk Mandıra törenle açılmıştı. Günde yaklaşık 500 kişiye hizmet veren lokantada dört çeşit yemek 50 TL’den sunuldu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, lokantanın ilk müşterilerine servisi kendisi yapmıştı. Kent Lokantası’nda sıra bekleyen vatandaşlara mikrofon uzatan ETV ekibi yaşadıkları heyecanı ve mutluluğu sordu.

"KENT LOKANTALARIMIZ 17 İLÇEMİZE YAYILACAK"

ETV mikrofonlarına konuşan Başkan Zeyrek, "Kent Lokantası, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun Türkiye'ye kazandırdığı güzel bir hizmettir. Manisa birçok hizmetten mağdur kaldığı gibi Kent Lokantası hizmetinden de mağdur kalmıştı. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra ilk Kent Lokantamızı Şehzadeler ilçemizde açtık. Çok yakın bir sürede Kent Lokantalarımız 17 ilçemize yayılacak. Sosyal belediyeciliğin bir unsuru olan Kent Lokantası'nı Manisalılara ulaştırmanın gururunu yaşıyorum. Kent Lokantası'nda Manisalı vatandaşlarımla yemek yediğim zaman inanılmaz mutlu oluyorum. Bu hizmeti tüm Manisa'ya yaymak için elimden gelen tüm çabayı sarf ediyorum." dedi.

"ŞİMDİ İCRAAT ZAMANI"

Hayata geçecek olan hizmetlerin çalışma etabının tamamlandığını ifade eden Başkan Zeyrek, "Kent Lokantası ile birlikte lokantacı esnafımızı da düşünmek zorundayız, bunun için de yemeği 500 kişi ile sınırlı tuttuk ama gelen talep çok fazla olunca 500 kişilik sınırı geçmek zorunda kaldık. Manisa Kart ile birlikte önümüzdeki günlerde Kent Lokantası daha disipline edilebilir bir hale gelecek. Kent Lokantası ile birlikte amacımız; gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşabilmektir. 3 çeşit yemeği günlük 50 TL gibi çok sembolik bir fiyattan veriyoruz. Ayrıca her güne 2 bin öğrencimize Güne Merhaba Çorbası vererek başlıyoruz. 6 ay boyunca hayata geçireceğimiz hizmetlerin hazırlıklarını yaptık ve şimdi icraat zamanı. " dedi. 

"KENT LOKANTALARININ SAYISININ ARTMASINI İSTİYORUZ"

Kent Lokantası'nın sayısının artırılması gerektiğine vurgu yapan Hüseyin Ömer, "Kent Lokantası çok güzel bir hizmet oldu. Emekliler ve dar gelirli vatandaşlarımız için kaliteli ve ucuz yemek yeme fırsatı doğdu. Diğer lokantalarda 200 liraya yediğimiz yemeği Kent Lokantası'nda 50 TL'ye yiyebiliyoruz. Önümüzdeki günlerde Kent Lokantalarının sayısının artmasını istiyoruz." açıklamasında bulundu.

BAŞKAN ZEYREK’E TEŞEKKÜR

Kent Lokantası'nın çok ekonomik olduğunu söyleyen Yaşar Polat, "Kent Lokantası'nı Manisa'ya kazandırmak çok iyi bir hizmet olmuş. Kent Lokantası'nın tüm ilçelerde açılmasını talep ediyoruz. Dışarıdan yemek yemek artık imkansız bir hale geldi. 50 TL gibi uygun bir fiyata yemek verilmesi vatandaş açısından güzel olmuş. Dışarıda 2 simit bir ayrana vereceğimiz parayla Kent Lokantası'nda kaliteli yemekler yiyebiliyoruz. Kent Lokantası'nı ilimize kazandırdığı için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'e teşekkürlerimi iletiyorum." diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERE ÖNCELİK TANINMALI"

Kent Lokantası'nda öğrencilere bir öncelik tanınması gerektiğine vurgu yapan Turan Şeker, "Kent Lokantası Manisa'mız için faydalı bir hizmet olmuş. Kent Lokantası sırasında emeklileri, dar gelirli vatandaşları ve gazileri görebilirsiniz ama öğrencileri göremiyoruz. Aslında öğrenci kardeşlerimiz için bir öncelik tanınabilir. Dışarıdaki yemek fiyatlarına göre Kent Lokantası'nın bedava olduğunu söyleyebiliriz.  Dışarıda bir tabldot 130 TL iken Kent Lokantası'nda 3 çeşit yemek 50 TL gibi cüzi bir fiyattan veriliyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'ten Allah razı olsun." dedi.

"YEMEKLER LEZİZ VE GÜZEL"

Mustafa Demir, "Zorlu ekonomik şartlara karşı belediyenin yaptığı bu hizmet vatandaşı bir nebze de olsa rahatlatmıştır. Kent Lokantası'nda yemekler hem leziz hem de güzel. Yemek fiyatı da çok uygun. Kent Lokantası'nda hizmete girdikten sonra hemen hemen her gün geliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"KENT LOKANTASI MANİSA'YA DAMGA VURUYOR"

Vatandaşların zor durumda olduğunu söyleyen Yusuf Bal, "Ülkenin ekonomik şartları ortada ve vatandaşlarımızın da gelir durumu ortada. Kent Lokantası yemeğiyle ve hizmetiyle Manisa'ya damga vuruyor diyebiliriz. Gittiğim devlet kurumlarında görmediğim ilgiyi Kent Lokantası'nın çalışanlarından gördüm. Dışarıda yemek yediğimiz yerlerde denetim olmadığı için ne yediğimizi de bilmiyoruz." ifadesinde bulundu. Hüseyin Güntaç Fömlu