Maski, Çarıkbozdağ’a 3’üncü sondajını açacak

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde yeterli su temini için bugüne kadar 600’ün üzerinde sondaj kuyusu açtı. 2023 yılı sondaj programı kapsamında da çalışmalarına devam eden MASKİ, yerel bir gazetede çıkan ‘Bir Mahalle Susuzluktan Kırıldı’ başlıklı Alaşehir ilçesine bağlı Çarıkbozdağ mahallesiyle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için bir açıklama yapıldı. 

GEÇTİĞİMİZ YILLARDA 2 ADET SONDAJ AÇILDI

MASKİ Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıllarda Alaşehir’in Çarıkbozdağ mahallesinde 2 adet sondaj kuyusu açtı. İlk açılan sondajda suya ulaşılamadı. Akabinde açılan sondajda ise saniyede 4 litrenin üzerinde verime sahip bir su elde edildi. İçme suyu terfi hattı projesi hazırlanıp, suyun mahalleye ulaştırılması yönündeki çalışmaların tamamlanmasının ardından suyun verimi saniyede 1 litreye düştü. Bu sebeple suyun mahalleye bağlantısı yapılamadı.

2023 YILI PROGRAMINDA ÇARIKBOZDAĞ VAR 

İl Özel İdaresi döneminde de sondaj kuyuları açılan mahalleye MASKİ Genel Müdürlüğü kurulduktan sonra da kuyular açılmaya devam edildi. Çarıkbozdağ’ın coğrafi konumu nedeniyle su kaynaklarının yetersiz kaldığı da belirtildi. 2023 yılı programı kapsamında Çarıkbozdağ’a zaten sondaj kuyusu açılacağının programda olduğunun da altı çizildi. “MASKİ köye ayak basmadı” ifadelerinin tamamen yanlış bir ifade olduğu belirtilirken, araştırılmadan, idarenin programında zaten olan bir konunun vatandaşları kışkırtan bir dille yazılmasının da habercilik etiğine uymadığı ifade edildi.   

ÇARIKBOZDAĞ’IN TAMAMINDA SU SIKINTISI YOK!

Ayrıca gazetede belirtildiği gibi Çarıkbozdağ mahallesinin tamamında bir su sıkıntısı yaşanmadığının vurgulandığı açıklamada Çarıkbozdağ’ın bağlıları olan Kocaören ve Çeşmegediği’ne yeterli su temin edildiği belirtildi, tüm mahalleyi etkileyen bir sorun olmadığının altı çizildi. Söz konusu haberin başlığının “Bir mahalle susuzluktan kırıldı” ifadeleriyle atılmasının haberin doğru olmayan bir şekilde yapıldığını ortaya koyduğu ifade edildi. Öte yandan konu ile ilgili olarak bilgi almak amacıyla MASKİ Genel Müdürlüğü’ne başvuran bir gazetecinin de olmadığı belirtildi. Açıklamaya, yanlış ve eksik bilgilerle yapılan haberlerin halkı galeyana getirmekten başka bir işe yaramayacağı da eklendi. BELGİN KOÇAK