SON BİR HAFTADA 67 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk düzenlediği basın toplantısında son bir hafta içinde 67 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

BU YIL İÇİNDE BİN 62 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Yapılan açıklamada, "Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 1062'ye, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 38 bin 405'e ulaşmıştır" dedi. Diğer yandan Aktürk sınır güvenliği konusunda da "Geçtiğimiz bir hafta içinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 179 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan bu şahıslardan 9'u FETÖ mensubu olmak üzere 13'ü terör örgütü üyesidir" ifadelerine yer verdi..

"YASA DIŞI YOLLARLA GEÇMEYE ÇALIŞAN 179 ŞAHIS YAKALANMIŞTIR" 

Sınır güvenliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Albay Aktürk, hudut hattında ilave tedbirler alındığını hatırlatarak, “Geçtiğimiz bir hafta içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 179 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan bu şahıslardan 9’u FETÖ mensubu olmak üzere 13’ü terör örgütü üyesidir. 3 bin 76 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylece yıl içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 4 bin 931’e yükselmiş, yakalanan şahıslardan 245’i FETÖ mensubu olmak üzere toplam 369 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 138 bin 011 olmuştur” diye konuştu. (İHA)