YUNUSEMRELİ MUHTARLAR ATA’SININ HUZURUNDA

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Yunusemre Muhtarlar Derneği, Anıtkabir’i ziyaret ettiler. Muhtarların toplumda önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan, ziyaretten dolayı yaşadıkları heyecanı dile getirdi.

"MUHTARLAR DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR"

Pehlivan, “Muhtarlık Kurumu 1829 Yılından bugüne 195 yıldır varlığını devam ettirmektedir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Muhtarlar Demokrasinin temel taşıdır”. 2015 yılında Resmi gazete yayınlamasıyla birlikte “19 Ekim Muhtar Günü” ülkemizde her yıl törenlerle kutlanmaktadır. Dеmоkrаsi zincirinin ilk hаlkаsını оluşturаn muhtаrlar, yerel demokrasinin en eski ve en iyi örneğini temsil etmektedir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarıyla vatandaş arasındaki köprüyü kuran kişidir. 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak ilan edilmesiyle birlikte muhtarlık da artık diğer meslek kuruluşları gibi, günü olan bir meslek olarak, kurumsal olma yolunda önemli bir adım attı. Bu durum vatandaş nazarında da önemli bir farkındalık oluşturdu.” açıklamasında bulundu.

"ATAMIZIN HUZURUNDA OLMAK BİZLERİ ÇOK HEYECANLANDIRDI"

Pehlivan, “Manisa Yunusemre Muhtarlar Derneği olarak bu yıl merkezde yapılacak törenin bir gün önceye alınması sebebiyle Ankara’da düzenlenen törenlere katılma fırsatı bulduk. Dernek yönetimi olarak aldığımız kararla 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde Anıtkabir’de düzenlenen törenlere katılım sağladık. Atamızın huzurunda olmak, ülkemizin pek çok yerinden gelen muhtarlarımızla görüşmek bizleri çok heyecanlandırdı. Muhtarlık Kurumu için çok önemli olan bu günde Ankara yolculuğumuzda ulaşımımızı sağlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ferdi Zeyrek’e teşekkür ediyoruz. Muhtarlık en kadim değerlerimizdendir. Geçmişten geleceğe muhtar olan, hizmet için uğraşan tüm muhtarlarımızın gününü kutluyor, hayatını kaybeden muhtarlarımızı rahmetle anıyorum. Hem milleti, hem devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın ′19 Ekim Muhtarlar Günü′nü kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” diyerek sözlerine son verdi. Belgin Koçak