Aksaray’da 300 keklik doğaya salındı

ÇEVRE (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.07.2024 - 16:27, Güncelleme: 05.07.2024 - 15:17
 

Aksaray’da 300 keklik doğaya salındı

Aksaray’da 300 keklik doğaya salındı
Tarım arazilerindeki zararlı haşerelerle mücadele konusunda oldukça etkili bir rol oynayan keklikler, Aksaray’da doğaya salındı.Yaz aylarında artış gösteren haşerelere karşı mücadele eden keklikler doğaya zarar veren haşerelerle mücadele ederek çoğalmasını engelliyor. Doğa koruma ve destekleme mücadelesi çerçevesinde Aksaray’da 300 keklik doğaya salındı.Kanatlı Yaban Hayvanı Salım programına yönelik açıklamalarda bulunan Konya Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Orhan Çatalcam, “Kınalı Teknik Kanatlı Yaban Hayatı Dağıtım programı çerçevesinde biz de bu yıl ilimizde 300 civarında kekliği doğaya bırakacağız. Son 10 yıl içerisinde yaklaşık 16 bin 250 adet kekliği ilimizde salmış durumdayız. Keklik şu açıdan önemli. Süne, çekirge, kene gibi diğer tarım zararlılarıyla ilgili mücadelede, deyim yerindeyse biyolojik mücadelenin ta kendisi kekliklerimiz. Bu anlamla sahaya salacağız. Biyoçeşitliliği de korumuş olacağız” dedi.Programda konuşma yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise, “Zararlı haşerelerle mücadele konusunda keklik çok faydalı bir hayvandır. Ormanlarımızın güvenlik görevlisi, bitkilerimizin güvenlik görevlisi olarak da keklik kuşumuzu özetleyebiliriz. 300 civarında kekliğimizi doğaya salıyoruz” diye konuştu.Konuşmaların ardından kafeslerdeki 300 adet keklik kuşu doğaya bırakıldı.
Aksaray’da 300 keklik doğaya salındı
Tarım arazilerindeki zararlı haşerelerle mücadele konusunda oldukça etkili bir rol oynayan keklikler, Aksaray’da doğaya salındı.
Yaz aylarında artış gösteren haşerelere karşı mücadele eden keklikler doğaya zarar veren haşerelerle mücadele ederek çoğalmasını engelliyor. Doğa koruma ve destekleme mücadelesi çerçevesinde Aksaray’da 300 keklik doğaya salındı.
Kanatlı Yaban Hayvanı Salım programına yönelik açıklamalarda bulunan Konya Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Orhan Çatalcam, “Kınalı Teknik Kanatlı Yaban Hayatı Dağıtım programı çerçevesinde biz de bu yıl ilimizde 300 civarında kekliği doğaya bırakacağız. Son 10 yıl içerisinde yaklaşık 16 bin 250 adet kekliği ilimizde salmış durumdayız. Keklik şu açıdan önemli. Süne, çekirge, kene gibi diğer tarım zararlılarıyla ilgili mücadelede, deyim yerindeyse biyolojik mücadelenin ta kendisi kekliklerimiz. Bu anlamla sahaya salacağız. Biyoçeşitliliği de korumuş olacağız” dedi.
Programda konuşma yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise, “Zararlı haşerelerle mücadele konusunda keklik çok faydalı bir hayvandır. Ormanlarımızın güvenlik görevlisi, bitkilerimizin güvenlik görevlisi olarak da keklik kuşumuzu özetleyebiliriz. 300 civarında kekliğimizi doğaya salıyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kafeslerdeki 300 adet keklik kuşu doğaya bırakıldı.

Aksaray HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.