Alüminyum üretim süreçlerini incelediler

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.12.2024 - 12:12, Güncelleme: 25.12.2024 - 11:49
 

Alüminyum üretim süreçlerini incelediler

Alüminyum üretim süreçlerini incelediler
SUBÜ Bilişim Teknolojileri MYO öğrencileri, teknik gezi ile bir alüminyum firmasını ziyaret ederek sektörün üretimde kullandığı son teknolojileri yerinde inceledi ve otonom üretim sürecinin uygulanmasına yönelik bilgi edindi.Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Makine Teknolojisi Programı ile Kaynak Teknolojisi Programı öğrencileri, düzenlenen teknik gezi ile bir alüminyum firmasını ziyaret etti. İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin öğrencilere eğitim verilmesinin ardından firmanın tanıtımı yapıldı. Firma yetkilileri, işe alım süreçleri ve aradığı niteliklere yönelik bilgilendirme yaptı. Saha gezisinde ise kaynak robotları, otomatik boyutlama ve çapak alma tezgahları, CNS işleme tezgahları, CNS presler ve süreç başlangıcından bitişine kadar hat üzerinde kullanılan cihazlar tanıtıldı. Ayrıca cihazlarda çalışan operatörlerin teknik özellikleri hakkında detaylar paylaşıldı. Gezi çerçevesinde ‘Endüstri 4.0’ ile yapay zeka destekli otonom cihazların sektörde ne ölçüde gerekli olduğuna yönelik tartışma yürütüldü ve sektör ihtiyaçları ele alındı. Teknik geziye 24 öğrencinin yanı sıra Doç. Dr. Faruk Varol, Öğretim Görevlisi Dr. Melih Kekik, Öğretim Görevlisi İbrahim Acar, ve Öğretim Görevlisi Turgay Tehçi katıldı.
Alüminyum üretim süreçlerini incelediler
SUBÜ Bilişim Teknolojileri MYO öğrencileri, teknik gezi ile bir alüminyum firmasını ziyaret ederek sektörün üretimde kullandığı son teknolojileri yerinde inceledi ve otonom üretim sürecinin uygulanmasına yönelik bilgi edindi.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Makine Teknolojisi Programı ile Kaynak Teknolojisi Programı öğrencileri, düzenlenen teknik gezi ile bir alüminyum firmasını ziyaret etti. İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin öğrencilere eğitim verilmesinin ardından firmanın tanıtımı yapıldı. Firma yetkilileri, işe alım süreçleri ve aradığı niteliklere yönelik bilgilendirme yaptı. Saha gezisinde ise kaynak robotları, otomatik boyutlama ve çapak alma tezgahları, CNS işleme tezgahları, CNS presler ve süreç başlangıcından bitişine kadar hat üzerinde kullanılan cihazlar tanıtıldı. Ayrıca cihazlarda çalışan operatörlerin teknik özellikleri hakkında detaylar paylaşıldı. Gezi çerçevesinde ‘Endüstri 4.0’ ile yapay zeka destekli otonom cihazların sektörde ne ölçüde gerekli olduğuna yönelik tartışma yürütüldü ve sektör ihtiyaçları ele alındı. Teknik geziye 24 öğrencinin yanı sıra Doç. Dr. Faruk Varol, Öğretim Görevlisi Dr. Melih Kekik, Öğretim Görevlisi İbrahim Acar, ve Öğretim Görevlisi Turgay Tehçi katıldı.

Sakarya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.