AYÇİÇEK YAĞINA KAPIDAN BAKTIRACAK ZAM!

EKONOMİ 21.06.2024 - 14:43, Güncelleme: 21.06.2024 - 14:43
 

AYÇİÇEK YAĞINA KAPIDAN BAKTIRACAK ZAM!

Sıcak hava ve Ukrayna’da çekirdek stoklarının 1 milyon tonun altına düşmesi nedeniyle ayçiçek yağına zam gelmesi bekleniyor.
Mutfakların vazgeçilmezi olan ayçiçek yağına zam geliyor. Dünya gazetesinde yer alan habere göre, uluslararası piyasada artan fiyatların iç pazara da yansıyacağını ifade eden sektör temsilcileri, bayram sonrası ve temmuz ayında ayçiçek yağının fiyatında yüzde 10’luk bir artışın yaşanabileceğini belirtti. Sıcak hava koşulları, Hindistan ve Avrupa’dan artan talebin artmasının yanı sıra Ukrayna’da ayçiçek çekirdeği stoklarının 1 milyon tonun altına düşmesi nedeniyle ham yağ fiyatlarını tetikledi. Son 1 ayda ham ayçiçek yağının fiyatı yüzde 20’ye yakın yükselerek, 870 dolardan 1.030 dolara çıktı. FİYATI NE KADAR OLACAK? Şu anda zincir marketlerin kendi markalı 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı 195 lira seviyesinde bulunuyor. Markalı ürünlerin fiyatı ise 250 ile 279,95 lira arasında değişiyor. Kadooğlu Yağ Sanayi İthalat Müdürü Muzaffer Yıldırım zam sonrası oluşacak fiyatlamayla ilgili “5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı 300 lira olması da çok mümkün gözükmüyor. Fiyat 230 ile 250 lira civarına gelebilir. Fiyatın olması gereken seviye ise maksimum 250 lira civarında olur” dedi. Haber Merkezi
Sıcak hava ve Ukrayna’da çekirdek stoklarının 1 milyon tonun altına düşmesi nedeniyle ayçiçek yağına zam gelmesi bekleniyor.

Mutfakların vazgeçilmezi olan ayçiçek yağına zam geliyor. Dünya gazetesinde yer alan habere göre, uluslararası piyasada artan fiyatların iç pazara da yansıyacağını ifade eden sektör temsilcileri, bayram sonrası ve temmuz ayında ayçiçek yağının fiyatında yüzde 10’luk bir artışın yaşanabileceğini belirtti. Sıcak hava koşulları, Hindistan ve Avrupa’dan artan talebin artmasının yanı sıra Ukrayna’da ayçiçek çekirdeği stoklarının 1 milyon tonun altına düşmesi nedeniyle ham yağ fiyatlarını tetikledi. Son 1 ayda ham ayçiçek yağının fiyatı yüzde 20’ye yakın yükselerek, 870 dolardan 1.030 dolara çıktı.

FİYATI NE KADAR OLACAK?

Şu anda zincir marketlerin kendi markalı 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı 195 lira seviyesinde bulunuyor. Markalı ürünlerin fiyatı ise 250 ile 279,95 lira arasında değişiyor. Kadooğlu Yağ Sanayi İthalat Müdürü Muzaffer Yıldırım zam sonrası oluşacak fiyatlamayla ilgili “5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı 300 lira olması da çok mümkün gözükmüyor. Fiyat 230 ile 250 lira civarına gelebilir. Fiyatın olması gereken seviye ise maksimum 250 lira civarında olur” dedi. Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.