BAŞKAN AKYÜZ’DEN VELİLERE KIRTASİYE ALIŞVERİŞİ UYARISI

GENEL 08.09.2024 - 10:15, Güncelleme: 08.09.2024 - 10:48
 

BAŞKAN AKYÜZ’DEN VELİLERE KIRTASİYE ALIŞVERİŞİ UYARISI

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Esnaf Odası (MESO) Başkanı Bahattin Akyüz, 2024-2025 eğitim öğretim sezonu kapsamında kırtasiye ürünleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu, kırtasiye alışverişi yapacak velilere seslendi. Ürünlerin dışına aldanmamaları gerektiğini söyleyen Başkan Akyüz, "Her zaman şunu söylüyoruz kırtasiye kırtasiyeciden alınır" dedi.
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Esnaf Odası (MESO) Başkanı Bahattin Akyüz, özellikle de bu dönemlerde ortaya çıkan merdiven altı üretime vurgu yaptı. Akyüz, merdiven altı üretilen ürünlerin kansere davetiye çıkardığına dikkat çekerek, öğrencilerin sağlığı için ucuz ve kalitesiz ürünlerden kaçınılması gerektiğinin altını çizdi, bu konuda velilerin çocuklarını koruması gerektiğini kaydetti. Yerli ve aynı zamanda TSE belgesi olan ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Oda kaydı bulunan kırtasiyecilerin 12 ay boyunca kırtasiye ürünü sattığını ifade eden Akyüz, ancak bu esnafların özellikle okul zamanı ortaya çıkan korsan satıcılar nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını açıkladı. “SON PİŞMANLIK FAYDA ETMİYOR” Akyüz, “Her şeyden önce çocuğumuz çok önemlidir, para ikinci planda. Yani bugün insanlar maddi kaynaklardan dolayı ucuz mala tenezzül edebilirler, ucuz mala kaçabilirler ama bunun sıkıntıları ileride Allah göstermesin çocuklarımıza herhangi bir kötü hastalık geldiğinde geri dönüşü yok, son pişmanlık fayda etmiyor” dedi. “KIRTASİYE KIRTASİYECİDEN ALINIR” Küçük esnafların AVM’ler karşısında çok zor durumda kaldığını belirten Akyüz, “Bizim kırtasiyeci esnafımız 12 ay boyunca işyerinde satış yapıyor. Buradaki kırtasiye market mağazamızı üç genç girişimci kardeş işletiyor. Yılın 12 ayı gece gündüzlü erken saatten geç saatlere kadar burada okulla ilgili bütün kırtasiye malzemeleri satılıyor. 7-8 bin çeşit ürün olduğu tahmin ediliyor. Bütün kırtasiye esnafımızda yer alan ürünlerin hiçbirisi dışarıdan, Uzak Doğu’dan gelen ürünler değil. Hepsi yerli ve milli. Bunlar sağlığa zararlı değil, faydalı ürünler. Öğrencimiz, çocuklarımız okuyacaksa bunlara velilerimiz mutlaka dikkat etsinler. Esnaflarımız 12 ay boyunca bu hizmeti veriyorlar. Ama üç harfli mağazalar, AVM’ler, marketler var. Bunlar senede 1 ay, 20 gün piyasaya giriyorlar. Ne olduğu belli olmayan menşei belli olmayan, kaliteli-kalitesiz, kanserojen içeren maddeler içeriyor bu ürünler. Ufak bir silgide bir kalemde bile kanserojen içeren maddeler var. Bunlar ucuz malı buluyorlar. Burada ucuz sattıklarını düşünüyorlar ama çocuklarımızın sağlığını hiç düşünmüyorlar. Her zaman şunu söylüyoruz kırtasiye kırtasiyeciden alınır” dedi.  “ÜRÜNLERİN DIŞINA ALDANMASINLAR” Kırtasiye malzemesi alırken TSE ve CE garantili ürünlerin alınması noktasında çağrı yapan Akyüz, “Ürünlerin dışına aldanmasınlar. Silgiye varana kadar kanserojen maddelerle yapılıyor. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Ticaret Bakanlığı’nın ve diğer bakanlıkların onayıyla yapılmış malzemelerin alınmasında fayda var” dedi. Belgin Koçak
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Esnaf Odası (MESO) Başkanı Bahattin Akyüz, 2024-2025 eğitim öğretim sezonu kapsamında kırtasiye ürünleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu, kırtasiye alışverişi yapacak velilere seslendi. Ürünlerin dışına aldanmamaları gerektiğini söyleyen Başkan Akyüz, "Her zaman şunu söylüyoruz kırtasiye kırtasiyeciden alınır" dedi.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Esnaf Odası (MESO) Başkanı Bahattin Akyüz, özellikle de bu dönemlerde ortaya çıkan merdiven altı üretime vurgu yaptı. Akyüz, merdiven altı üretilen ürünlerin kansere davetiye çıkardığına dikkat çekerek, öğrencilerin sağlığı için ucuz ve kalitesiz ürünlerden kaçınılması gerektiğinin altını çizdi, bu konuda velilerin çocuklarını koruması gerektiğini kaydetti. Yerli ve aynı zamanda TSE belgesi olan ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Oda kaydı bulunan kırtasiyecilerin 12 ay boyunca kırtasiye ürünü sattığını ifade eden Akyüz, ancak bu esnafların özellikle okul zamanı ortaya çıkan korsan satıcılar nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını açıkladı.

“SON PİŞMANLIK FAYDA ETMİYOR”

Akyüz, “Her şeyden önce çocuğumuz çok önemlidir, para ikinci planda. Yani bugün insanlar maddi kaynaklardan dolayı ucuz mala tenezzül edebilirler, ucuz mala kaçabilirler ama bunun sıkıntıları ileride Allah göstermesin çocuklarımıza herhangi bir kötü hastalık geldiğinde geri dönüşü yok, son pişmanlık fayda etmiyor” dedi.

“KIRTASİYE KIRTASİYECİDEN ALINIR”

Küçük esnafların AVM’ler karşısında çok zor durumda kaldığını belirten Akyüz, “Bizim kırtasiyeci esnafımız 12 ay boyunca işyerinde satış yapıyor. Buradaki kırtasiye market mağazamızı üç genç girişimci kardeş işletiyor. Yılın 12 ayı gece gündüzlü erken saatten geç saatlere kadar burada okulla ilgili bütün kırtasiye malzemeleri satılıyor. 7-8 bin çeşit ürün olduğu tahmin ediliyor. Bütün kırtasiye esnafımızda yer alan ürünlerin hiçbirisi dışarıdan, Uzak Doğu’dan gelen ürünler değil. Hepsi yerli ve milli. Bunlar sağlığa zararlı değil, faydalı ürünler. Öğrencimiz, çocuklarımız okuyacaksa bunlara velilerimiz mutlaka dikkat etsinler. Esnaflarımız 12 ay boyunca bu hizmeti veriyorlar. Ama üç harfli mağazalar, AVM’ler, marketler var. Bunlar senede 1 ay, 20 gün piyasaya giriyorlar. Ne olduğu belli olmayan menşei belli olmayan, kaliteli-kalitesiz, kanserojen içeren maddeler içeriyor bu ürünler. Ufak bir silgide bir kalemde bile kanserojen içeren maddeler var. Bunlar ucuz malı buluyorlar. Burada ucuz sattıklarını düşünüyorlar ama çocuklarımızın sağlığını hiç düşünmüyorlar. Her zaman şunu söylüyoruz kırtasiye kırtasiyeciden alınır” dedi. 

“ÜRÜNLERİN DIŞINA ALDANMASINLAR”

Kırtasiye malzemesi alırken TSE ve CE garantili ürünlerin alınması noktasında çağrı yapan Akyüz, “Ürünlerin dışına aldanmasınlar. Silgiye varana kadar kanserojen maddelerle yapılıyor. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Ticaret Bakanlığı’nın ve diğer bakanlıkların onayıyla yapılmış malzemelerin alınmasında fayda var” dedi. Belgin Koçak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.