BAŞKAN İKSİR’DEN YENİ ADLİ YIL MESAJI

SİYASET 02.09.2024 - 13:15, Güncelleme: 02.09.2024 - 13:49
 

BAŞKAN İKSİR’DEN YENİ ADLİ YIL MESAJI

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir, 1 Eylül itibariyle açılan yeni adli yıl nedeniyle bir mesaj yayımladı. Hukukun üstünlüğü ilkesinin altının sürekli olarak oyulduğunu ve bu durumun Türkiye’yi gün geçtikçe hukuk devleti olmaktan uzaklaştırdığını söyleyen Başkan İksir, “Adalet sistemi, hükümetin keyfi ve siyasi müdahaleleriyle bir nevi esir alınmış durumdadır” dedi.
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir yapılan keyfi uygulamalar yüzünden hukukun üstünlüğü ilkesinin altının oyulduğunu ve bu durum Türkiye’yi hukuk devleti olmaktan uzaklaştırdığını söyledi. “YARGI MENSUPLARI İKTİDARIN VESAYETİ ALTINA GİRMEYE ZORLANMAKTA” İYİ Partili İksir, “1 Eylül itibarıyla biten adli tatilin ardından, ülkemizin adalet sistemine dair çok ciddi ve acı gerçekleri bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunmak zorundayız. Bir avukat ve aynı zamanda Manisa İYİ Parti İl Başkanı olarak, Türkiye’de yargının geldiği noktayı büyük bir kaygı ve öfkeyle izliyorum. Hukukun üstünlüğü ilkesinin altı sürekli oyulmakta, adalet sistemi, hükümetin keyfi ve siyasi müdahaleleriyle bir nevi esir alınmış durumdadır. Adaletin tarafsızlığı ve bağımsızlığı, her geçen gün daha fazla yara almakta, yargı mensupları siyasi iktidarın vesayeti altına girmeye zorlanmaktadır. Bu durum, ülkemizi adım adım hukuk devleti olmaktan uzaklaştırmaktadır” dedi. “ADALETE OLAN GÜVEN TÜKENMİŞTİR” Toplum nezdinde adalete olan güvenin bittiğini belirten Başkan İksir, hükümetin uygulamalarına tepki göstererek, “Adil yargılanma hakkı adeta bir fanteziye dönüşmüş, sadece belirli kesimlerin ve hükümete yakın olanların faydalanabildiği bir ayrıcalık haline getirilmiştir. Bir hukukçu olarak, bu durumu kabul etmem ve sessiz kalmam mümkün değildir. Yargı bağımsızlığına yapılan her müdahale, adaletin en temel ilkesine bir darbedir. Ancak ne yazık ki, hükümet, bu darbeleri vurmakta bir an bile tereddüt etmemektedir. Bugün geldiğimiz noktada, adalete olan güven neredeyse tamamen tükenmiştir. Mahkemelerde, yasalar değil, siyasi talimatlar hüküm sürmektedir. Bu durum, sadece hukukçular için değil, her bir vatandaş için büyük bir tehdit teşkil etmektedir. Adalete olan güvenin yok olduğu bir toplumda, barıştan, huzurdan ve istikrardan söz etmek imkânsızdır” dedi.  “HÜKÜMETİ UYARIYORUZ!” Sözlerinin sonunda hükümeti yargıyı kendi siyasi çıkarları doğrultusunda kullanmaması ve adaletin güvenirliliğini daha çok zedelememesi konusunda uyaran İYİ Partili İksir şunları söyledi; “Hükümeti açık ve net bir şekilde uyarıyoruz: Yargıyı kendi siyasi çıkarlarınız doğrultusunda yönlendirmeye son verin! Adalet, sizin siyasi oyunlarınıza alet edilecek bir kavram değildir. Hukukun üstünlüğü, bu ülkenin geleceğinin teminatıdır ve bu teminatı zedeleyen her adım, ülkemizin geleceğini karanlığa sürüklemektedir. Bizler, İYİ Parti Manisa İl Başkanlığı olarak, hukukun üstünlüğünü savunmaya, adil yargılanma hakkını korumaya, yargı bağımsızlığı için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu ülkenin hukukçuları olarak, adaletin tecelli etmediği bir düzeni asla kabul etmeyeceğiz. Halkımıza söz veriyoruz; adaleti yeniden tesis etmek, hukukun üstünlüğünü yeniden hakim kılmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Haber Merkezi  
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir, 1 Eylül itibariyle açılan yeni adli yıl nedeniyle bir mesaj yayımladı. Hukukun üstünlüğü ilkesinin altının sürekli olarak oyulduğunu ve bu durumun Türkiye’yi gün geçtikçe hukuk devleti olmaktan uzaklaştırdığını söyleyen Başkan İksir, “Adalet sistemi, hükümetin keyfi ve siyasi müdahaleleriyle bir nevi esir alınmış durumdadır” dedi.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir yapılan keyfi uygulamalar yüzünden hukukun üstünlüğü ilkesinin altının oyulduğunu ve bu durum Türkiye’yi hukuk devleti olmaktan uzaklaştırdığını söyledi.

“YARGI MENSUPLARI İKTİDARIN VESAYETİ ALTINA GİRMEYE ZORLANMAKTA”

İYİ Partili İksir, “1 Eylül itibarıyla biten adli tatilin ardından, ülkemizin adalet sistemine dair çok ciddi ve acı gerçekleri bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunmak zorundayız. Bir avukat ve aynı zamanda Manisa İYİ Parti İl Başkanı olarak, Türkiye’de yargının geldiği noktayı büyük bir kaygı ve öfkeyle izliyorum. Hukukun üstünlüğü ilkesinin altı sürekli oyulmakta, adalet sistemi, hükümetin keyfi ve siyasi müdahaleleriyle bir nevi esir alınmış durumdadır. Adaletin tarafsızlığı ve bağımsızlığı, her geçen gün daha fazla yara almakta, yargı mensupları siyasi iktidarın vesayeti altına girmeye zorlanmaktadır. Bu durum, ülkemizi adım adım hukuk devleti olmaktan uzaklaştırmaktadır” dedi.

“ADALETE OLAN GÜVEN TÜKENMİŞTİR”

Toplum nezdinde adalete olan güvenin bittiğini belirten Başkan İksir, hükümetin uygulamalarına tepki göstererek, “Adil yargılanma hakkı adeta bir fanteziye dönüşmüş, sadece belirli kesimlerin ve hükümete yakın olanların faydalanabildiği bir ayrıcalık haline getirilmiştir. Bir hukukçu olarak, bu durumu kabul etmem ve sessiz kalmam mümkün değildir. Yargı bağımsızlığına yapılan her müdahale, adaletin en temel ilkesine bir darbedir. Ancak ne yazık ki, hükümet, bu darbeleri vurmakta bir an bile tereddüt etmemektedir. Bugün geldiğimiz noktada, adalete olan güven neredeyse tamamen tükenmiştir. Mahkemelerde, yasalar değil, siyasi talimatlar hüküm sürmektedir. Bu durum, sadece hukukçular için değil, her bir vatandaş için büyük bir tehdit teşkil etmektedir. Adalete olan güvenin yok olduğu bir toplumda, barıştan, huzurdan ve istikrardan söz etmek imkânsızdır” dedi. 

“HÜKÜMETİ UYARIYORUZ!”

Sözlerinin sonunda hükümeti yargıyı kendi siyasi çıkarları doğrultusunda kullanmaması ve adaletin güvenirliliğini daha çok zedelememesi konusunda uyaran İYİ Partili İksir şunları söyledi; “Hükümeti açık ve net bir şekilde uyarıyoruz: Yargıyı kendi siyasi çıkarlarınız doğrultusunda yönlendirmeye son verin! Adalet, sizin siyasi oyunlarınıza alet edilecek bir kavram değildir. Hukukun üstünlüğü, bu ülkenin geleceğinin teminatıdır ve bu teminatı zedeleyen her adım, ülkemizin geleceğini karanlığa sürüklemektedir. Bizler, İYİ Parti Manisa İl Başkanlığı olarak, hukukun üstünlüğünü savunmaya, adil yargılanma hakkını korumaya, yargı bağımsızlığı için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu ülkenin hukukçuları olarak, adaletin tecelli etmediği bir düzeni asla kabul etmeyeceğiz. Halkımıza söz veriyoruz; adaleti yeniden tesis etmek, hukukun üstünlüğünü yeniden hakim kılmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Haber Merkezi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.