BAŞKAN ÖZGÜRLER’DEN MEMURA EK ZAM TALEBİ

EKONOMİ 04.07.2024 - 11:13, Güncelleme: 04.07.2024 - 13:30
 

BAŞKAN ÖZGÜRLER’DEN MEMURA EK ZAM TALEBİ

Türkiye Kamusen Manisa Temsilciliği Başkan vekili ve Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler Temmuz'da verilecek olan % 10 zam + % 9,31 enflasyon farkının yetersiz olduğunu, çalışanlara ek zam ve refah payının verilmesi gerektiğin söyledi. Başkan Koray Özgürler "Görüldüğü üzere ilk üç aylık enflasyon, memur zammını alıp götürmüş. Sonraki 3 ayda ise memur zarar etmeye başlamıştır. % 9,31'lik enflasyon farkı memurlarımızın geriye dönük zararını telafi etmez.” dedi.
Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler çözümün refah payında olduğunu savunarak “Temmuz 2023'te ve Ocak 2024 aylarında bu taleplerimizi ısrarla belirtmiştik. Peki memuru zarara uğratan kim? Çalışanların bu durumuna kayıtsız kalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı mı? , Maliye Bakanı mı? Memurlardan aldığı yetkiyi elinde heder eden yetkili sendika mı? Takdirlerinize bırakıyorum. Sorumlu sendikacılığın gereği olarak çözüm önerilerimiz şu şekilde olabilir Ülkemizin ekonomik olarak içinde bulunduğu durumdan çıkması, kamunun finans ihtiyacının karşılanması için pek çok tedbir alınmaktadır. Geçtiğimiz aylarda da bu amaçla tasarruf tedbirleri adı altında birtakım tedbirler öngörülmüştü. Bu önlemlerin büyük bir kısmı, servis hizmetlerinin kaldırılması, koruyucu giyim yardımı, fazla mesai ödemeleri, lojman kiraları gibi kamu çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarını doğrudan ilgilendiren konuları içermekteydi. Şimdi ise yeni vergi düzenlemeleri, elektrik fiyatlarına %38 oranında zam yapılması gibi yine dar ve sabit gelirlileri zora sokacak tedbirler alınmaktadır.” diye konuştu. “REFAH PAYI ZORUNLU HALE GELMİŞTİR” Başkan Özgürler “Ülkemizde vergi politikası, kayıt altındakinden alabildiğine vergi tahsili üzerine kurgulanmış, dar ve sabit gelirlilerin ödediği vergi üst gelir gruplarının çok daha üzerine çıkmıştır. Dolayısıyla hali hazırda vergi ödeyenden daha fazla alarak açığı kapatmak yerine hiç vergi ödemeyen ya da ödemesi gerekenden daha az ödeyen kesime yönelmek doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu politika nedeniyle Türkiye, Avrupa’nın en yüksek dolaylı vergi oranına sahip ülkesi olmuştur. Bu nedenle vergi politikaları vergiyi tabana değil artık tavana yaymak şeklinde belirlenmeli ve herkesin gelirine göre vergi ödemesini sağlayacak, servet transferini alttan yukarı doğru değil yukarıdan aşağıya doğru gerçekleştirecek vergi sistemine ihtiyaç vardır. Aksi halde ekonomideki bütün olumsuz gelişmeler dar ve sabit gelirlilerin yapacağı fedakarlığa bağlı olarak aşılmakta, her dönemde zengin daha zengin fakir daha fakir hale gelmektedir. Bu nedenle artık memur ve emeklilerimizin üzerindeki ekonomik yükü hafifletmenin vakti gelmiştir. Memur ve emeklilerin üzerindeki bu yükü hafifletmenin yolu önce maaşları açlık ve yoksulluk sınırından kurtarmak sonra maaşlara enflasyonun üzerinde bir artış yapmaktan geçmektedir. Alım gücünü korumanın ve yükseltmenin yolu ise refah payı ödemesidir. Bu nedenle artık maaşlara ek zam yapılması da bu ekonomik şartlar altında zorunlu hale gelmiştir.” ifadelerini kullandı. Hüseyin Güntaç Fömlu
Türkiye Kamusen Manisa Temsilciliği Başkan vekili ve Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler Temmuz'da verilecek olan % 10 zam + % 9,31 enflasyon farkının yetersiz olduğunu, çalışanlara ek zam ve refah payının verilmesi gerektiğin söyledi. Başkan Koray Özgürler "Görüldüğü üzere ilk üç aylık enflasyon, memur zammını alıp götürmüş. Sonraki 3 ayda ise memur zarar etmeye başlamıştır. % 9,31'lik enflasyon farkı memurlarımızın geriye dönük zararını telafi etmez.” dedi.

Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler çözümün refah payında olduğunu savunarak “Temmuz 2023'te ve Ocak 2024 aylarında bu taleplerimizi ısrarla belirtmiştik. Peki memuru zarara uğratan kim? Çalışanların bu durumuna kayıtsız kalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı mı? , Maliye Bakanı mı? Memurlardan aldığı yetkiyi elinde heder eden yetkili sendika mı? Takdirlerinize bırakıyorum. Sorumlu sendikacılığın gereği olarak çözüm önerilerimiz şu şekilde olabilir Ülkemizin ekonomik olarak içinde bulunduğu durumdan çıkması, kamunun finans ihtiyacının karşılanması için pek çok tedbir alınmaktadır. Geçtiğimiz aylarda da bu amaçla tasarruf tedbirleri adı altında birtakım tedbirler öngörülmüştü. Bu önlemlerin büyük bir kısmı, servis hizmetlerinin kaldırılması, koruyucu giyim yardımı, fazla mesai ödemeleri, lojman kiraları gibi kamu çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarını doğrudan ilgilendiren konuları içermekteydi. Şimdi ise yeni vergi düzenlemeleri, elektrik fiyatlarına %38 oranında zam yapılması gibi yine dar ve sabit gelirlileri zora sokacak tedbirler alınmaktadır.” diye konuştu.

“REFAH PAYI ZORUNLU HALE GELMİŞTİR”

Başkan Özgürler “Ülkemizde vergi politikası, kayıt altındakinden alabildiğine vergi tahsili üzerine kurgulanmış, dar ve sabit gelirlilerin ödediği vergi üst gelir gruplarının çok daha üzerine çıkmıştır. Dolayısıyla hali hazırda vergi ödeyenden daha fazla alarak açığı kapatmak yerine hiç vergi ödemeyen ya da ödemesi gerekenden daha az ödeyen kesime yönelmek doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu politika nedeniyle Türkiye, Avrupa’nın en yüksek dolaylı vergi oranına sahip ülkesi olmuştur. Bu nedenle vergi politikaları vergiyi tabana değil artık tavana yaymak şeklinde belirlenmeli ve herkesin gelirine göre vergi ödemesini sağlayacak, servet transferini alttan yukarı doğru değil yukarıdan aşağıya doğru gerçekleştirecek vergi sistemine ihtiyaç vardır. Aksi halde ekonomideki bütün olumsuz gelişmeler dar ve sabit gelirlilerin yapacağı fedakarlığa bağlı olarak aşılmakta, her dönemde zengin daha zengin fakir daha fakir hale gelmektedir. Bu nedenle artık memur ve emeklilerimizin üzerindeki ekonomik yükü hafifletmenin vakti gelmiştir. Memur ve emeklilerin üzerindeki bu yükü hafifletmenin yolu önce maaşları açlık ve yoksulluk sınırından kurtarmak sonra maaşlara enflasyonun üzerinde bir artış yapmaktan geçmektedir. Alım gücünü korumanın ve yükseltmenin yolu ise refah payı ödemesidir. Bu nedenle artık maaşlara ek zam yapılması da bu ekonomik şartlar altında zorunlu hale gelmiştir.” ifadelerini kullandı. Hüseyin Güntaç Fömlu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.