BAŞKAN YALVAÇ’TAN PRİM DESTEĞİ TALEBİ

EKONOMİ 11.06.2024 - 13:27, Güncelleme: 11.06.2024 - 13:27
 

BAŞKAN YALVAÇ’TAN PRİM DESTEĞİ TALEBİ

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) buğday hasadının başlamasıyla birlikte merakla beklenen hububat alım fiyatlarını sessiz sedasız açıklamıştı. Arpa ve buğdayda bekledikleri fiyatın altında bir fiyatın açıklandığını ifade eden Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, çiftçiler için 2 TL'lik daha prim desteğinde bulundu.
Geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan hububat alım fiyatları bu sezon Tarım Bakanlığı ve TMO tarafından yazılı olarak sessiz sedasız açıklandı. Ekmeklik Buğday için ton başına 9,250 TL ve makarnalık buğday için 10,000 TL fiyat belirleyen TMO, arpa fiyatını ton başına 7,250 TL olarak belirledi. ARPA VE BUĞDAYDA DESTEKLEME PRİMİ Hububatta destekleme primi ise buğday için ton başına 1,750 TL ve arpa için 750 TL olarak duyuruldu. Böylece, destekleme primi sonrası fiyatlar ekmeklik buğdayda 11,000 TL, makarnalık buğdayda 11,750 TL ve arpada 8,000 TL'ye kadar çıkabilecek. "ÇİFTÇİMİZ FİYATLARDAN MEMNUN DEĞİL" Başkan Yalvaç, "Geçen hafta perşembe günü Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) arpa ve buğday fiyatlarını açıkladılar. Arpa fiyatı 8 lira olurken, buğday fiyatı ise 11 lira oldu ama arpa fiyatında 75 kuruş, buğday fiyatında ise 1 lira 75 kuruş prim desteği verildi. Maalesef çiftçimiz açıklanan bu fiyatlardan memnun değil. Artan girdi maliyetleri ile birlikte kuraklık da çiftçilerimizi zor duruma soktu çünkü aldığımız ürün dekar başına 250-300 kiloyu geçmiyor.” ifadesinde bulundu. BAŞKAN YALVAÇ’TAN PRİM DESTEĞİ TALEBİ Başkan Yalvaç, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı'dan çiftçilerin sesini duymasını istiyoruz çünkü buğdayda beklediğimiz fiyat 14 TL, arpada ise en az 10 TL'dir. Sayın Erdoğan ve Yumaklı'dan 2 TL daha prim desteği istiyoruz." açıklamasında bulundu. Belgin Koçak
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) buğday hasadının başlamasıyla birlikte merakla beklenen hububat alım fiyatlarını sessiz sedasız açıklamıştı. Arpa ve buğdayda bekledikleri fiyatın altında bir fiyatın açıklandığını ifade eden Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, çiftçiler için 2 TL'lik daha prim desteğinde bulundu.

Geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan hububat alım fiyatları bu sezon Tarım Bakanlığı ve TMO tarafından yazılı olarak sessiz sedasız açıklandı. Ekmeklik Buğday için ton başına 9,250 TL ve makarnalık buğday için 10,000 TL fiyat belirleyen TMO, arpa fiyatını ton başına 7,250 TL olarak belirledi.

ARPA VE BUĞDAYDA DESTEKLEME PRİMİ

Hububatta destekleme primi ise buğday için ton başına 1,750 TL ve arpa için 750 TL olarak duyuruldu. Böylece, destekleme primi sonrası fiyatlar ekmeklik buğdayda 11,000 TL, makarnalık buğdayda 11,750 TL ve arpada 8,000 TL'ye kadar çıkabilecek.

"ÇİFTÇİMİZ FİYATLARDAN MEMNUN DEĞİL"

Başkan Yalvaç, "Geçen hafta perşembe günü Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) arpa ve buğday fiyatlarını açıkladılar. Arpa fiyatı 8 lira olurken, buğday fiyatı ise 11 lira oldu ama arpa fiyatında 75 kuruş, buğday fiyatında ise 1 lira 75 kuruş prim desteği verildi. Maalesef çiftçimiz açıklanan bu fiyatlardan memnun değil. Artan girdi maliyetleri ile birlikte kuraklık da çiftçilerimizi zor duruma soktu çünkü aldığımız ürün dekar başına 250-300 kiloyu geçmiyor.” ifadesinde bulundu.

BAŞKAN YALVAÇ’TAN PRİM DESTEĞİ TALEBİ

Başkan Yalvaç, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı'dan çiftçilerin sesini duymasını istiyoruz çünkü buğdayda beklediğimiz fiyat 14 TL, arpada ise en az 10 TL'dir. Sayın Erdoğan ve Yumaklı'dan 2 TL daha prim desteği istiyoruz." açıklamasında bulundu. Belgin Koçak

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.