BAŞKAN ZEYREK 'TRAMVAY PROJESİ'Nİ ETV'YE ANLATTI

ÖZEL HABER 20.06.2024 - 12:34, Güncelleme: 20.06.2024 - 12:43
 

BAŞKAN ZEYREK 'TRAMVAY PROJESİ'Nİ ETV'YE ANLATTI

Manisa’nın yıllardan beri kanayan yarası haline gelen ulaşım problemini çözmek için çalışmaları olabildiğince hızlı ve titizlikle sürdüren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro İstanbul AŞ Genel Müdür Yardımcısı Fatih Gültekin ile ön sözleşmeyi imzalamıştı. ETV mikrofonlarına tramvay projesinin son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Zeyrek altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Geçtiğimiz haftalarda İstanbul’a giderek Metro İstanbul’a bir ziyaret gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, raylı sistem ve ulaşım gibi alanlarda incelemelerde bulunmuştu. Başkan Zeyrek’in İstanbul’da gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, Metro İstanbul heyeti Manisa’ya gelmişti. Tramvay Projesi için Manisa’da saha incelemesi yapan 5 kişilik uzman ekip, güzergah, durak, taşınacak yolcu ve maliyet fizibilitesi yapmıştı. İLK İMZALAR ATILMIŞTI Metro İstanbul heyeti ile Başkan Zeyrek, projenin hayata geçirilmesi için sözleşme imzalamıştı. Projeye ilişkin olarak yaşanan son gelişmeleri ETV mikrofonlarına değerlendiren Başkan Zeyrek, yapılan performans testlerinden ART sistemli tramvayların çok başarılı bir şekilde çıktığını dile getirdi. "TRAMVAY PROJESİ, OLMAZSA OLMAZ BİR PROJEDİR" Tramvay projesi için ulaşım master planlarının yapıldığını ifade eden Başkan Zeyrek, "Tramvay projesi artık Manisa'mız için bir vizyon projesi değil, olmazsa olmaz bir proje statüsüne gelmiştir. Bu proje ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde İstanbul Metro AŞ ile bir protokol imzaladık. Öncelikle bir ulaşım master planı yapıyoruz. Ulaşım master planında sadece tramvayı değil, bisiklet yollarından şehrin geliş-gidiş güzergâhlarına kadar her şeyi belirleyeceğiz. Öncelikle bu süreci yapmamız gerekiyordu ve vakit kaybetmeden de çalışmalarımıza başladık." açıklamasında bulundu. "PERFORMANS TESTLERİ ÇOK BAŞARILI" Manisa’da yaşanan trafik sorununa tramvayın çare olacağını dile getiren Başkan Zeyrek, "Tramvay projesinde önümüzdeki günlerde hem bütçesini hem de ulaşım master planlarını oluşturduktan sonra hayata geçireceğiz ve benim de bir an önce Manisalıların hizmetine sunmak istediğim bir projedir. Yeni gelişen teknolojilerle birlikte artık elektrikli tramvaylar dünyada çok yaygın bir şekilde kullanılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de ART dediğimiz elektrikli tramvay sistemine geçiyor. Bunun performans testleri yapıldı ve bitti. Yapılan performans testlerinde çok başarılı bir sonuç ortaya çıktı. Ferdi Zeyrek olarak Manisa'mda ART sistemini görmek istiyorum. ART sistemi ile birlikte hem konforlu hem de ekonomik bir ulaşımı sağlamış olacağız. ART sistemli tramvay ile birlikte Manisa'da yaşanan trafik sorununa da ciddi bir alternatif olarak ortaya çıkacak." ifadesinde bulundu. "ART SİSTEMİNİ MANİSA SOKAKLARINDA GÖRECEĞİZ" Tramvay projesi için altyapı çalışmalarının devam ettiği söyleyen Başkan Zeyrek, "ART sistemli tramvaylar için kesin bir tarih vermem doğru olmaz ama onun sürprizi bana kalsın çünkü altyapı çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Manisalı hemşehrilerim şunu bilsin; Çok kısa bir süre içerisinde, toplu taşımada bir öncü olarak ortaya çıkan ART sistemini Manisa sokaklarında göreceğiz." diyerek sözlerine son verdi. Belgin Koçak
Manisa’nın yıllardan beri kanayan yarası haline gelen ulaşım problemini çözmek için çalışmaları olabildiğince hızlı ve titizlikle sürdüren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro İstanbul AŞ Genel Müdür Yardımcısı Fatih Gültekin ile ön sözleşmeyi imzalamıştı. ETV mikrofonlarına tramvay projesinin son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Zeyrek altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul’a giderek Metro İstanbul’a bir ziyaret gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, raylı sistem ve ulaşım gibi alanlarda incelemelerde bulunmuştu. Başkan Zeyrek’in İstanbul’da gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, Metro İstanbul heyeti Manisa’ya gelmişti. Tramvay Projesi için Manisa’da saha incelemesi yapan 5 kişilik uzman ekip, güzergah, durak, taşınacak yolcu ve maliyet fizibilitesi yapmıştı.

İLK İMZALAR ATILMIŞTI

Metro İstanbul heyeti ile Başkan Zeyrek, projenin hayata geçirilmesi için sözleşme imzalamıştı. Projeye ilişkin olarak yaşanan son gelişmeleri ETV mikrofonlarına değerlendiren Başkan Zeyrek, yapılan performans testlerinden ART sistemli tramvayların çok başarılı bir şekilde çıktığını dile getirdi.

"TRAMVAY PROJESİ, OLMAZSA OLMAZ BİR PROJEDİR"

Tramvay projesi için ulaşım master planlarının yapıldığını ifade eden Başkan Zeyrek, "Tramvay projesi artık Manisa'mız için bir vizyon projesi değil, olmazsa olmaz bir proje statüsüne gelmiştir. Bu proje ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde İstanbul Metro AŞ ile bir protokol imzaladık. Öncelikle bir ulaşım master planı yapıyoruz. Ulaşım master planında sadece tramvayı değil, bisiklet yollarından şehrin geliş-gidiş güzergâhlarına kadar her şeyi belirleyeceğiz. Öncelikle bu süreci yapmamız gerekiyordu ve vakit kaybetmeden de çalışmalarımıza başladık." açıklamasında bulundu.

"PERFORMANS TESTLERİ ÇOK BAŞARILI"

Manisa’da yaşanan trafik sorununa tramvayın çare olacağını dile getiren Başkan Zeyrek, "Tramvay projesinde önümüzdeki günlerde hem bütçesini hem de ulaşım master planlarını oluşturduktan sonra hayata geçireceğiz ve benim de bir an önce Manisalıların hizmetine sunmak istediğim bir projedir. Yeni gelişen teknolojilerle birlikte artık elektrikli tramvaylar dünyada çok yaygın bir şekilde kullanılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de ART dediğimiz elektrikli tramvay sistemine geçiyor. Bunun performans testleri yapıldı ve bitti. Yapılan performans testlerinde çok başarılı bir sonuç ortaya çıktı. Ferdi Zeyrek olarak Manisa'mda ART sistemini görmek istiyorum. ART sistemi ile birlikte hem konforlu hem de ekonomik bir ulaşımı sağlamış olacağız. ART sistemli tramvay ile birlikte Manisa'da yaşanan trafik sorununa da ciddi bir alternatif olarak ortaya çıkacak." ifadesinde bulundu.

"ART SİSTEMİNİ MANİSA SOKAKLARINDA GÖRECEĞİZ"

Tramvay projesi için altyapı çalışmalarının devam ettiği söyleyen Başkan Zeyrek, "ART sistemli tramvaylar için kesin bir tarih vermem doğru olmaz ama onun sürprizi bana kalsın çünkü altyapı çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Manisalı hemşehrilerim şunu bilsin; Çok kısa bir süre içerisinde, toplu taşımada bir öncü olarak ortaya çıkan ART sistemini Manisa sokaklarında göreceğiz." diyerek sözlerine son verdi. Belgin Koçak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.