BOLU BELEDİYE BAŞKANI TANJU ÖZCAN, CHP'DEN İHRAÇ EDİLDİ

SİYASET 26.07.2023 - 15:09, Güncelleme: 27.07.2023 - 10:21
 

BOLU BELEDİYE BAŞKANI TANJU ÖZCAN, CHP'DEN İHRAÇ EDİLDİ

Kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den ihraç edildi.
Seçimlerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi konusunda pek çok kez çağrı yapan, CHP Genel Merkezi önüne "Adalet ve Değişim" yürüyüşü düzenleyen ve yürüyüşünü sonlandırırken de yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu'nu ağır sözlerle eleştirerek koltuk fırlatmasıyla gündeme gelen Tanju Özcan ile ilgili kesin ihraç kararı verildi.    CHP Yüksek Disiplin Kurulu, 20 Temmuz Perşembe günü ‘kesin çıkarma cezası’ istemiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve beraberindeki 9 dosya için toplanmıştı. Özcan, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek savunmasını vermemişti. CHP Yüksek Disiplin Kurulu, bugün CHP Genel Merkezi’nde toplandı. Yapılan açıklamada, Özcan’ın partiden ihraç edildiği bilgisi verildi. Açıklama, şöyle: “Yüksek Disiplin Kurulu'nun 26.07.2023 tarihli toplantısında, Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca KESİN ÇIKARMA CEZASI verilmiştir.” Haber Merkezi
Kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den ihraç edildi.

Seçimlerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi konusunda pek çok kez çağrı yapan, CHP Genel Merkezi önüne "Adalet ve Değişim" yürüyüşü düzenleyen ve yürüyüşünü sonlandırırken de yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu'nu ağır sözlerle eleştirerek koltuk fırlatmasıyla gündeme gelen Tanju Özcan ile ilgili kesin ihraç kararı verildi. 

 

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, 20 Temmuz Perşembe günü ‘kesin çıkarma cezası’ istemiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve beraberindeki 9 dosya için toplanmıştı. Özcan, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek savunmasını vermemişti.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, bugün CHP Genel Merkezi’nde toplandı. Yapılan açıklamada, Özcan’ın partiden ihraç edildiği bilgisi verildi.

Açıklama, şöyle:

“Yüksek Disiplin Kurulu'nun 26.07.2023 tarihli toplantısında, Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca KESİN ÇIKARMA CEZASI verilmiştir.”

Haber Merkezi


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.