Çekirge sürvey çalışması

ÇEVRE (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.06.2024 - 17:58, Güncelleme: 14.06.2024 - 17:33
 

Çekirge sürvey çalışması

Çekirge sürvey çalışması
Manisa’nın Salihli ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Çelikli ve Burhan yaylasında, çekirgelerle ilgili sürvey çalışması yaptı.Salihli’nin Çelikli ve Burhan yaylalarında çekirge garsiyat alanlarında bitkisel üretimde zararlı olan çekirgelere yönelik saha kontrolleri yapan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ayrıca üreticilerle görüşmeler gerçekleştirdi.Yapılan açıklamada “Genellikle özel mülk olmayan sahalardaki garsiyat sahalarında yumurtadan çıkan nimfler önce çevredeki otlar ile beslenir, daha sonra da kültüre alınmış alanlara geçerek sebze, arpa, buğday, yem bitkileri, pamuk ve meyve fidanları gibi neredeyse tüm kültür bitkilerini yemek, saplarını kesmek ve kemirmek suretiyle zarar yaparak önemli ölçüde zararlara neden olabilmektedir. Çekirgelerin yoğunluğu arttıkça zarar oranı da artmakta, epidemi yaptığı yıllarda yüzde 100’e varan oranda zararlara neden olabilmektedir. Bu nedenle Bakanlığımız İl, İlçe Müdürlüklerince mülkiyetinin kime ait olduğuna bakılmaksızın tespit edilen garsiyat alanlarının takibi yapılarak kontrol altında bulundurulmakta ve ilkbahar aylarında yumurtaların açılmasını müteakip, nimfler toplu halde iken mücadele yapılmaktadır. Bu alanlardaki çekirge mücadelesi Bakanlığımız teknik talimatları doğrultusunda gerçekleştirilmektedir” denildi.
Çekirge sürvey çalışması
Manisa’nın Salihli ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Çelikli ve Burhan yaylasında, çekirgelerle ilgili sürvey çalışması yaptı.
Salihli’nin Çelikli ve Burhan yaylalarında çekirge garsiyat alanlarında bitkisel üretimde zararlı olan çekirgelere yönelik saha kontrolleri yapan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ayrıca üreticilerle görüşmeler gerçekleştirdi.
Yapılan açıklamada “Genellikle özel mülk olmayan sahalardaki garsiyat sahalarında yumurtadan çıkan nimfler önce çevredeki otlar ile beslenir, daha sonra da kültüre alınmış alanlara geçerek sebze, arpa, buğday, yem bitkileri, pamuk ve meyve fidanları gibi neredeyse tüm kültür bitkilerini yemek, saplarını kesmek ve kemirmek suretiyle zarar yaparak önemli ölçüde zararlara neden olabilmektedir. Çekirgelerin yoğunluğu arttıkça zarar oranı da artmakta, epidemi yaptığı yıllarda yüzde 100’e varan oranda zararlara neden olabilmektedir. Bu nedenle Bakanlığımız İl, İlçe Müdürlüklerince mülkiyetinin kime ait olduğuna bakılmaksızın tespit edilen garsiyat alanlarının takibi yapılarak kontrol altında bulundurulmakta ve ilkbahar aylarında yumurtaların açılmasını müteakip, nimfler toplu halde iken mücadele yapılmaktadır. Bu alanlardaki çekirge mücadelesi Bakanlığımız teknik talimatları doğrultusunda gerçekleştirilmektedir” denildi.

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.