CHP’Lİ GÜRTUNCA'DAN ‘ÜZÜM FİYATI’ ÇAĞRISI!

MANİSA GÜNDEMİ 31.08.2023 - 14:47, Güncelleme: 31.08.2023 - 14:47
 

CHP’Lİ GÜRTUNCA'DAN ‘ÜZÜM FİYATI’ ÇAĞRISI!

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, açıklanacak olan üzüm fiyatları öncesinde TMO ve iktidara seslendi. Piyasa bozan’ bir fiyat biçileceğini iddia eden Gürtunca, “Şu an dünya piyasalarında en az 2 dolara giden üzümümüze göre fiyat açıklayın. Mısır fiyatı gibi bir açıklama yapılırsa başta TMO ve iktidar bunun hesabını veremez” dedi.
Manisa’da üzüm üreticileri olumsuz hava olayları ve hastalıklara karşı rekoltenin düştüğü üzüm bağlarından eli boş dönmeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, üzüm fiyatlarının birkaç gün içerisinde açıklanacağını ve beklentinin altında bir fiyat belirleneceği iddiasında bulundu. “ÜZÜMÜMÜZE GÖRE FİYAT AÇIKLAYIN” Başkan Gürtunca, “Hastalık, don, susuzluk ve iklim şartları nedeniyle bu sene rekolteden dolayı mağdur olan üzüm üreticilerini bir de TMO vurmasın. Şu an hasadına devam edilen, bir yanda kurutularak işletmelere giden üzümlerimiz 43 - 45 TL bandında satılıyor. Duyumlarımıza göre; TMO bir kaç gün içinde alım fiyatını açıklayacak. Uyarıyoruz; Şu an dünya piyasalarında en az 2 dolara giden üzümümüze göre fiyat açıklayın” “TMO VE İKTİDAR BUNUN HESABINI VEREMEZ” Başkan Gürtunca, “Geçen seneye göre kesici yevmiyesi 180 TL den 420 TL ye, ilaç, gübre malzeme ve mazot fiyatları en az % 100 artmışken olmayacak piyasası bozan fiyatlar söylenecek bilgisi geliyor. Sakın sakın! Devlet piyasayı düzenler, bir grubun lehine bir grubun mağduriyetine sebep olacak işler yapmaz. Yıllardır soğan ekmek yemekten üretici bıktı. Mısır fiyatı gibi bir açıklama yapılırsa başta TMO ve iktidar bunun hesabını veremez. Buradan tüm yetkililere Cumhur İttifakının Manisa milletvekillerine sesleniyorum.” ifadelerini kullandı. HÜSEYİN GÜNTAÇ FÖMLÜ
CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, açıklanacak olan üzüm fiyatları öncesinde TMO ve iktidara seslendi. Piyasa bozan’ bir fiyat biçileceğini iddia eden Gürtunca, “Şu an dünya piyasalarında en az 2 dolara giden üzümümüze göre fiyat açıklayın. Mısır fiyatı gibi bir açıklama yapılırsa başta TMO ve iktidar bunun hesabını veremez” dedi.

Manisa’da üzüm üreticileri olumsuz hava olayları ve hastalıklara karşı rekoltenin düştüğü üzüm bağlarından eli boş dönmeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, üzüm fiyatlarının birkaç gün içerisinde açıklanacağını ve beklentinin altında bir fiyat belirleneceği iddiasında bulundu.

“ÜZÜMÜMÜZE GÖRE FİYAT AÇIKLAYIN”

Başkan Gürtunca, “Hastalık, don, susuzluk ve iklim şartları nedeniyle bu sene rekolteden dolayı mağdur olan üzüm üreticilerini bir de TMO vurmasın. Şu an hasadına devam edilen, bir yanda kurutularak işletmelere giden üzümlerimiz 43 - 45 TL bandında satılıyor. Duyumlarımıza göre; TMO bir kaç gün içinde alım fiyatını açıklayacak. Uyarıyoruz; Şu an dünya piyasalarında en az 2 dolara giden üzümümüze göre fiyat açıklayın”

TMO VE İKTİDAR BUNUN HESABINI VEREMEZ”

Başkan Gürtunca, “Geçen seneye göre kesici yevmiyesi 180 TL den 420 TL ye, ilaç, gübre malzeme ve mazot fiyatları en az % 100 artmışken olmayacak piyasası bozan fiyatlar söylenecek bilgisi geliyor. Sakın sakın! Devlet piyasayı düzenler, bir grubun lehine bir grubun mağduriyetine sebep olacak işler yapmaz. Yıllardır soğan ekmek yemekten üretici bıktı. Mısır fiyatı gibi bir açıklama yapılırsa başta TMO ve iktidar bunun hesabını veremez. Buradan tüm yetkililere Cumhur İttifakının Manisa milletvekillerine sesleniyorum.” ifadelerini kullandı. HÜSEYİN GÜNTAÇ FÖMLÜ

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.