CHP'Lİ İLKSEN ÖZALPER'DEN ÇİFTÇİYE DESTEK ÇAĞRISI

SİYASET 14.05.2024 - 14:54, Güncelleme: 14.05.2024 - 14:54
 

CHP'Lİ İLKSEN ÖZALPER'DEN ÇİFTÇİYE DESTEK ÇAĞRISI

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Başkan Özalper, "Alın teriyle toprağı ilmek ilmekz işleyen çiftçilerimizin hali maalesef içler acısı durumda. Bir an önce akıllı tarım ve çiftçiye destek politikalarıyla tarım ayağa kaldırılmalıdır" dedi.
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, tüm tarım emekçilerinin gününü kutladı. “Çiftçilerimiz eli kolu bağlı ve çaresiz bırakıldı” diyerek çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıyan Özalper akıllı tarım politikalarına geçilmesini ve çiftçilerin mali olarak desteklenmesi gerektiğini kaydetti. "ÇİFTÇİLERİMİZİN HALİ İÇLER ACISI" Başkan Özalper, "Tarımın kalbi olan Gediz Ovası'nın kıymetli topraklarından tüm çiftçilerimize selam yolluyorum. Bugün çiftçilerimizin günü, ama maalesef tarım emekçilerinin hali içler acısı bir durumda. Son yıllarda öngörülemez biçimde artan girdi maliyetleri nedeniyle zor günler yaşayan çiftçilerimiz, hükümetten bekledikleri desteği alamıyor. Manisa'da tütün, bilinçli olarak yürütülen bir politikayla bitirildi. Yerli tohum göz göre göre bitirildi. Çiftçilerimiz eli kolu bağlı ve çaresiz bırakıldı. Akıllı tarım uygulamalarına ilişkin çiftçiler bilgilendirilmedi. Tüm bunların yanında son yıllarda artan doğa olayları, çiftçileri milyonlarca lira zarara uğrattı. Çiftçinin mahsulünü koruması gerek TARSİM, tarım emekçilerinin güvenini kaybetti" dedi. "AKILLI TARIM VE ÇİFTÇİYE DESTEK POLİTİKALARIYLA TARIM AYAĞA KALDIRILMALI" CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper son olarak şu ifadeleri kullandı, "Tarım arazilerinin yanına kurulan sanayi alanları, gerekli denetimler yapılmadığı için toprağı zehirledi. Bunun örneklerini ne yazık ki Manisamızda da görüyoruz. Covid döneminde gördük ki çiftçilerimiz, üretimin en önemli dişlisi. Çiftçi üretimi durdurursa dünya durur. O nedenle bugün 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde geçici çözümlerle oyalanmak yerine, gerçekçi politikaları konuşmak zorundayız. Çiftçileri bu zorlu durumdan kurtarmak için dünyanın gelişmiş ülkelerinin benimsediği akıllı tarım politikalarına geçilmesi ve çiftçilerin mali olarak desteklenmesi gerekmektedir. Türkiye'de tarım ve çiftçilik, ancak bu politikalarla ayağa kaldırılacaktır. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla alın terini toprağa ilmek ilmek işleyen tüm tarım emekçilerimizin gününü kutluyorum" Serdar Fazlı Atalanlılar
CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Başkan Özalper, "Alın teriyle toprağı ilmek ilmekz işleyen çiftçilerimizin hali maalesef içler acısı durumda. Bir an önce akıllı tarım ve çiftçiye destek politikalarıyla tarım ayağa kaldırılmalıdır" dedi.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, tüm tarım emekçilerinin gününü kutladı. “Çiftçilerimiz eli kolu bağlı ve çaresiz bırakıldı” diyerek çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıyan Özalper akıllı tarım politikalarına geçilmesini ve çiftçilerin mali olarak desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

"ÇİFTÇİLERİMİZİN HALİ İÇLER ACISI"

Başkan Özalper, "Tarımın kalbi olan Gediz Ovası'nın kıymetli topraklarından tüm çiftçilerimize selam yolluyorum. Bugün çiftçilerimizin günü, ama maalesef tarım emekçilerinin hali içler acısı bir durumda. Son yıllarda öngörülemez biçimde artan girdi maliyetleri nedeniyle zor günler yaşayan çiftçilerimiz, hükümetten bekledikleri desteği alamıyor. Manisa'da tütün, bilinçli olarak yürütülen bir politikayla bitirildi. Yerli tohum göz göre göre bitirildi. Çiftçilerimiz eli kolu bağlı ve çaresiz bırakıldı. Akıllı tarım uygulamalarına ilişkin çiftçiler bilgilendirilmedi. Tüm bunların yanında son yıllarda artan doğa olayları, çiftçileri milyonlarca lira zarara uğrattı. Çiftçinin mahsulünü koruması gerek TARSİM, tarım emekçilerinin güvenini kaybetti" dedi.

"AKILLI TARIM VE ÇİFTÇİYE DESTEK POLİTİKALARIYLA TARIM AYAĞA KALDIRILMALI"

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper son olarak şu ifadeleri kullandı, "Tarım arazilerinin yanına kurulan sanayi alanları, gerekli denetimler yapılmadığı için toprağı zehirledi. Bunun örneklerini ne yazık ki Manisamızda da görüyoruz. Covid döneminde gördük ki çiftçilerimiz, üretimin en önemli dişlisi. Çiftçi üretimi durdurursa dünya durur. O nedenle bugün 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde geçici çözümlerle oyalanmak yerine, gerçekçi politikaları konuşmak zorundayız. Çiftçileri bu zorlu durumdan kurtarmak için dünyanın gelişmiş ülkelerinin benimsediği akıllı tarım politikalarına geçilmesi ve çiftçilerin mali olarak desteklenmesi gerekmektedir. Türkiye'de tarım ve çiftçilik, ancak bu politikalarla ayağa kaldırılacaktır. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla alın terini toprağa ilmek ilmek işleyen tüm tarım emekçilerimizin gününü kutluyorum" Serdar Fazlı Atalanlılar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.