CUMHURBAŞKANINA YENİ YETKİ ÜST DÜZEY KAMU YÖNETİMİNDE ATAMA USULLERİ DEĞİŞTİ

GENEL 31.08.2024 - 12:00, Güncelleme: 31.08.2024 - 13:02
 

CUMHURBAŞKANINA YENİ YETKİ ÜST DÜZEY KAMU YÖNETİMİNDE ATAMA USULLERİ DEĞİŞTİ

Üst kademe kamu yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki atama usulleri önemli ölçüde değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre cumhurbaşkanının atama yetkisi genişledi.
Resmi Gazete’de yeni yeni bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı. Kararname, üst kademe kamu yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki atama usullerini düzenliyor. CUMHURBAŞKANININ YETKİSİNİ ARTIRAN KARAR Bugün yayımlanarak yürürlüğe giren "Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi"ne göre; kararnameye ekli 1 ve 2 sayılı cetvellerde yer alan kadro, pozisyon ve görevlerinin ataması cumhurbaşkanı kararıyla yapılacak. Böylelikle cumhurbaşkanının atama yetkisi artıyor. Kararnamenin eki olan 2 sayılı cetvelde yer alan hukuk müşavirleri ile ilgili satır değişti. Buna göre bakanlık bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlardaki hukuk müşavirleri, kamu iktisadi teşebbüsleri hariç olarak atanacak. Bir başka değişikle spor müşavirleriyle ilgili satır kararnameden tamamen kaldırıldı.
Üst kademe kamu yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki atama usulleri önemli ölçüde değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre cumhurbaşkanının atama yetkisi genişledi.

Resmi Gazete’de yeni yeni bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı. Kararname, üst kademe kamu yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki atama usullerini düzenliyor.

CUMHURBAŞKANININ YETKİSİNİ ARTIRAN KARAR

Bugün yayımlanarak yürürlüğe giren "Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi"ne göre; kararnameye ekli 1 ve 2 sayılı cetvellerde yer alan kadro, pozisyon ve görevlerinin ataması cumhurbaşkanı kararıyla yapılacak. Böylelikle cumhurbaşkanının atama yetkisi artıyor.

Kararnamenin eki olan 2 sayılı cetvelde yer alan hukuk müşavirleri ile ilgili satır değişti. Buna göre bakanlık bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlardaki hukuk müşavirleri, kamu iktisadi teşebbüsleri hariç olarak atanacak.

Bir başka değişikle spor müşavirleriyle ilgili satır kararnameden tamamen kaldırıldı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.