ESKİ BAKAN AKÇALI’NIN ACI GÜNÜ

MANİSA GÜNDEMİ 25.06.2024 - 18:21, Güncelleme: 25.06.2024 - 18:35
 

ESKİ BAKAN AKÇALI’NIN ACI GÜNÜ

Manisa siyasetinin duayen isimlerinden 19-20 ve 21. dönem Manisa Milletvekili ve döneminde Çevre Bakanlığı yapan veteran siyasetçi Rıza Akçalı hayat arkadaşı Fatma Akçalı’yı ebediyete uğurladı. Fatma Akçalı Hatuniye Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Kırtık mezarlığında toprağa verildi.
Manisa’da sırasıyla Manisa İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği, 19-20 ve 21. dönem Milletvekilliği ile Çevre Bakanlığı yapan Manisa’nın duayen siyasetçilerinden Rıza Akçalı’ın eşi Fatma Akçalı hayatını kaybetti. Doğru Yol Partisinden Manisa milletvekili olan ve Tansu Çiller Hükümeti döneminde 1993-1995 yılları arasında 2 seneden fazla Çevre Bakanı olarak görev yapan Rıza Akçalı'nın eşi 8 yıldır parkinson hastalığı ile mücadele ediyordu. Fatma Akçalı 71 yaşındaydı. Hatuniye Camiinde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Fatma Akçalı'nın cenazesi dualarla son yolculuğuna uğurlandı.  İki çocuğunun annesi hayat arkadaşını kaybeden Akçalı cenaze namazında taziyeleri kabul ederken, çok sayıda siyasi ve bürokrat Rıza Akçalı'yı yalnız bırakmadı. Rıza Akçalı taziyeleri cami bahçesinde oğluyla birlikte kabul ederken oldukça üzgün olduğu görüldü. Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun yaptığı konuşmanın ardından emekli imam Ali Katıöz tarafından cenaze namazı kıldırılan Fatma Akçalı, dualarla Kırtık mezarlığında defnedildi. YOĞUN KATILIM Cenazeye Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait türek, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, Manisa eski Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eski milletvekilleri, siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akrabaları ve sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belgin Koçak
Manisa siyasetinin duayen isimlerinden 19-20 ve 21. dönem Manisa Milletvekili ve döneminde Çevre Bakanlığı yapan veteran siyasetçi Rıza Akçalı hayat arkadaşı Fatma Akçalı’yı ebediyete uğurladı. Fatma Akçalı Hatuniye Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Kırtık mezarlığında toprağa verildi.

Manisa’da sırasıyla Manisa İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği, 19-20 ve 21. dönem Milletvekilliği ile Çevre Bakanlığı yapan Manisa’nın duayen siyasetçilerinden Rıza Akçalı’ın eşi Fatma Akçalı hayatını kaybetti. Doğru Yol Partisinden Manisa milletvekili olan ve Tansu Çiller Hükümeti döneminde 1993-1995 yılları arasında 2 seneden fazla Çevre Bakanı olarak görev yapan Rıza Akçalı'nın eşi 8 yıldır parkinson hastalığı ile mücadele ediyordu. Fatma Akçalı 71 yaşındaydı. Hatuniye Camiinde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Fatma Akçalı'nın cenazesi dualarla son yolculuğuna uğurlandı.  İki çocuğunun annesi hayat arkadaşını kaybeden Akçalı cenaze namazında taziyeleri kabul ederken, çok sayıda siyasi ve bürokrat Rıza Akçalı'yı yalnız bırakmadı. Rıza Akçalı taziyeleri cami bahçesinde oğluyla birlikte kabul ederken oldukça üzgün olduğu görüldü. Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun yaptığı konuşmanın ardından emekli imam Ali Katıöz tarafından cenaze namazı kıldırılan Fatma Akçalı, dualarla Kırtık mezarlığında defnedildi.

YOĞUN KATILIM

Cenazeye Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait türek, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, Manisa eski Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eski milletvekilleri, siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akrabaları ve sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belgin Koçak

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.