İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ZEREN AŞININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

SAĞLIK 29.04.2025 - 13:13, Güncelleme: 29.04.2025 - 13:21
 

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ZEREN AŞININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Fatih Zeren 24-30 Nisan Dünya Aşı Haftası sebebiyle açıklamalarda bulundu. Aşıların insanları hastalıklardan korumak için uygulanan ve her yıl milyonlarca insanın hayatını kurtaran en başarılı ve etkili sağlık müdahalelerinden biri kabul edildiğine dikkat çekti.
Uzm. Dr. Mehmet Fatih Zeren, ülkemizde 1981 yılından bu yana yürütülen Genişletilmiş Bağışıklama Programı (GBP) sayesinde coğrafi konumu veya sosyoekonomik durumu ne olursa olsun her çocuğun, hayat kurtaran aşılara eşit erişimini sağlamaya önemli bir çaba sürdürülmekte olduğunu vurgulayarak bu program kapsamında ülkemizde çocukluk döneminde halihazırda 13 hastalığa karşı (Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak, Tüberküloz, Çocuk Felci, Hepatit-B, Hepatit A Suçiçeği, Haemophilus İnfluenzae Tip B ve Pnömokoka Bağlı Hastalıklar) aşılarının yapıldığı bilgisini verdi. AŞI KARŞITLIĞINA KARŞI SEMPOZYUM DÜZENLENDİ Dr. Zeren ilimizde 10 Nisan 2025 tarihinde Sağlık Müdürlüğü ve Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi ortaklığında Aşı Karşıtlığı ve Kararsızlığı Sempozyumu düzenlenerek dünyada, ülkemizde ve bölgemizde aşı karşıtlığı ve kararsızlığının sıklığı ile nedenleri tartışılmış; aşı kararsızlığı olgularına tıbbi, hukuki, psikososyal yaklaşımlar ve aşı kararsızlığının önlenmesine yönelik çözüm önerilerinin değerlendirildiğini ifade etti. “AŞILAMA HER ÇOCUK İÇİN YAŞAMSALDIR” İl Sağlık Müdürü Zeren; “Aşılama her çocuk için yaşamsaldır, her çocuğun sağlıklı yaşama hakkı vardır. Çocuklarını aşılatmak ebeveynlerin en önemli sorumluluklarından biridir diyerek hemşehrilerimizi aşı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi. Haber Merkezi
Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Fatih Zeren 24-30 Nisan Dünya Aşı Haftası sebebiyle açıklamalarda bulundu. Aşıların insanları hastalıklardan korumak için uygulanan ve her yıl milyonlarca insanın hayatını kurtaran en başarılı ve etkili sağlık müdahalelerinden biri kabul edildiğine dikkat çekti.

Uzm. Dr. Mehmet Fatih Zeren, ülkemizde 1981 yılından bu yana yürütülen Genişletilmiş Bağışıklama Programı (GBP) sayesinde coğrafi konumu veya sosyoekonomik durumu ne olursa olsun her çocuğun, hayat kurtaran aşılara eşit erişimini sağlamaya önemli bir çaba sürdürülmekte olduğunu vurgulayarak bu program kapsamında ülkemizde çocukluk döneminde halihazırda 13 hastalığa karşı (Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak, Tüberküloz, Çocuk Felci, Hepatit-B, Hepatit A Suçiçeği, Haemophilus İnfluenzae Tip B ve Pnömokoka Bağlı Hastalıklar) aşılarının yapıldığı bilgisini verdi.

AŞI KARŞITLIĞINA KARŞI SEMPOZYUM DÜZENLENDİ

Dr. Zeren ilimizde 10 Nisan 2025 tarihinde Sağlık Müdürlüğü ve Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi ortaklığında Aşı Karşıtlığı ve Kararsızlığı Sempozyumu düzenlenerek dünyada, ülkemizde ve bölgemizde aşı karşıtlığı ve kararsızlığının sıklığı ile nedenleri tartışılmış; aşı kararsızlığı olgularına tıbbi, hukuki, psikososyal yaklaşımlar ve aşı kararsızlığının önlenmesine yönelik çözüm önerilerinin değerlendirildiğini ifade etti.

“AŞILAMA HER ÇOCUK İÇİN YAŞAMSALDIR”

İl Sağlık Müdürü Zeren; “Aşılama her çocuk için yaşamsaldır, her çocuğun sağlıklı yaşama hakkı vardır. Çocuklarını aşılatmak ebeveynlerin en önemli sorumluluklarından biridir diyerek hemşehrilerimizi aşı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi. Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.