İYİ PARTİLİ ÖZKAYA: HALKIMIZ FİYAT SORAMAZ HALE GELDİ

SİYASET 14.09.2023 - 13:29, Güncelleme: 14.09.2023 - 13:29
 

İYİ PARTİLİ ÖZKAYA: HALKIMIZ FİYAT SORAMAZ HALE GELDİ

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı, Ekonomi Politikaları Başkanı, İyi Tarım Komisyonu Üyesi, Ziraat Mühendisi Şenol Özkaya, artan gıda ve yemek fiyatlarına dikkat çekti. Halkın zor durunda dile getiren Özkaya, “Hayat pahalılığı, özellikle de gıda temininde ki pahalılık nedeniyle vatandaş, en temel ihtiyacı olan gıdaya bile ulaşamaz duruma düştü.” diye konuştu.
İYİ Parti’li Şenol Özkaya, vatandaşın özelliklede gıda ve yeme içme fiyatları karşısında ki fiyat değişikliklerinden oldukça şaşkın ve çaresiz olduğunu dile getirdi.  “VATANDAŞ GIDAYA BİLE ULAŞAMAZ DURUMA DÜŞTÜ” Şenol Özkaya, “Pandemi ile birlikte baş gösteren hayat pahalılığı, özelliklede gıda temininde ki pahalılık vatandaşın en temel ihtiyacı olan gıdaya bile ulaşamaz duruma düştü.  Bizim gibi tarım ve hayvancılık ülkesinin böyle bir duruma düşmesi oldukça manidardır. Tarım sektöründe, gerekli planlamalar ve programlar olsaydı, tarım ve hayvancılığa elverişli bir ülkede hiçbir zaman gıda pahalılığı olmazdı. Gıda pahalılığına çözüm olarak, alım gücünü artırmak için yapılan asgari ücret ile maaş zamları bir çözüm olmadı. Artık ürün ve gıdaya yapılan zamlar, hammadde maliyetinden çok, işçilik, nakliye ve enerji maliyetini belirliyor, bu girdilerde devamlı surette artıyor. Kısaca domino etkisi yaparak, sonuçta vatandaş zor durumda kalıyor. “ifadelerini kulladı.  “FİYAT DEĞİŞİKLİĞİ KEYFE KEDER YAPILIYOR” Şenol Özkaya, “Diğer önemli bir konuda, devamlı olarak yemek ve gıda sektöründe fiyat listesi değişmesi, bazen bu fiyat değişikliği keyfe keder de yapıldığına inanıyorum. Çünkü artık vatandaş zamlara alıştı, vatandaş sorgulamıyor, ama vatandaş ödeme yaparken korkuyor ya param yetmezse diye. Hepimizin biliyoruz, önceki yıllarda her lokantada, mühürlü imzalı resmi fiyat listeleri olur ve duvara asılır, şimdi ise işletmenin hazırladığı fiyat listesi oluyor, o liste üzerinde devamlı olarak fiyat etiketi eklenerek devam ediyor. Biliyoruz ki çoğu yemek işletmesi, kurum ve fabrikaya altı aylık veya bir yıllık sözleşme ile fiyat veriyor, orada bu süre içinde fiyat artıramaz iken günlük müşterisine anlık maliyet artışı fiyatı ekliyor, bu sadece lokantalar için değil tüm gıda sektörü için geçerli. Tabi ki ülkemizde her gün maliyet artışı oluyor , dün akaryakıta olduğu gibi, tüm girdileri etkileyecektir, ama yinede ürüne yapılacak zamlı listede bir denetleme olmak zorundadır, enazından 15 günlük veya aylık olarak , ama hergün zamlı fiyat listesi olunca , çoğu vatandaş ve öğrenci yemeğini yedikten sonra mahcup duruma düşebilir. Ya da Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, işletmelerinin girişine fiyat listeleri konulmalı, sonradan bir sürpriz yaşamamak için.” dedi. “GIDA KİMSENİN TEKELİNDE OLAMAZ” Şenol Özkaya, “Buradan oda başkanlarına sesleniyorum; liste uygulamasında daha aktif ve güncel olarak değerlendiriniz. Bir yerde en uygun, olan mercimek çorbası 30 TL iken başka bir yerde 70 TL. Bu arada ki farkın ortaya konulması gerekiyor. Herkes kafasına göre, nasıl olsa herkes her şeyin zamlandığını biliyor, itiraz olmaz diyerek liste çıkarılmamalıdır. Bu konuyla ilgili oda ve esnaflarımız ile detaylı görüşmeler yapacağız. Gıda ya ulaşmak her canlının hakkıdır, gıda kimsenin tekelinde olamaz, konunun hassasiyetinin çok iyi biliyoruz.” açıklamalarında bulundu. MUSA AKAR
İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı, Ekonomi Politikaları Başkanı, İyi Tarım Komisyonu Üyesi, Ziraat Mühendisi Şenol Özkaya, artan gıda ve yemek fiyatlarına dikkat çekti. Halkın zor durunda dile getiren Özkaya, “Hayat pahalılığı, özellikle de gıda temininde ki pahalılık nedeniyle vatandaş, en temel ihtiyacı olan gıdaya bile ulaşamaz duruma düştü.” diye konuştu.

İYİ Parti’li Şenol Özkaya, vatandaşın özelliklede gıda ve yeme içme fiyatları karşısında ki fiyat değişikliklerinden oldukça şaşkın ve çaresiz olduğunu dile getirdi. 

“VATANDAŞ GIDAYA BİLE ULAŞAMAZ DURUMA DÜŞTÜ”

Şenol Özkaya, “Pandemi ile birlikte baş gösteren hayat pahalılığı, özelliklede gıda temininde ki pahalılık vatandaşın en temel ihtiyacı olan gıdaya bile ulaşamaz duruma düştü.  Bizim gibi tarım ve hayvancılık ülkesinin böyle bir duruma düşmesi oldukça manidardır. Tarım sektöründe, gerekli planlamalar ve programlar olsaydı, tarım ve hayvancılığa elverişli bir ülkede hiçbir zaman gıda pahalılığı olmazdı. Gıda pahalılığına çözüm olarak, alım gücünü artırmak için yapılan asgari ücret ile maaş zamları bir çözüm olmadı. Artık ürün ve gıdaya yapılan zamlar, hammadde maliyetinden çok, işçilik, nakliye ve enerji maliyetini belirliyor, bu girdilerde devamlı surette artıyor. Kısaca domino etkisi yaparak, sonuçta vatandaş zor durumda kalıyor. “ifadelerini kulladı.

 “ FİYAT DEĞİŞİKLİĞİ KEYFE KEDER YAPILIYOR”

Şenol Özkaya, “Diğer önemli bir konuda, devamlı olarak yemek ve gıda sektöründe fiyat listesi değişmesi, bazen bu fiyat değişikliği keyfe keder de yapıldığına inanıyorum. Çünkü artık vatandaş zamlara alıştı, vatandaş sorgulamıyor, ama vatandaş ödeme yaparken korkuyor ya param yetmezse diye. Hepimizin biliyoruz, önceki yıllarda her lokantada, mühürlü imzalı resmi fiyat listeleri olur ve duvara asılır, şimdi ise işletmenin hazırladığı fiyat listesi oluyor, o liste üzerinde devamlı olarak fiyat etiketi eklenerek devam ediyor. Biliyoruz ki çoğu yemek işletmesi, kurum ve fabrikaya altı aylık veya bir yıllık sözleşme ile fiyat veriyor, orada bu süre içinde fiyat artıramaz iken günlük müşterisine anlık maliyet artışı fiyatı ekliyor, bu sadece lokantalar için değil tüm gıda sektörü için geçerli. Tabi ki ülkemizde her gün maliyet artışı oluyor , dün akaryakıta olduğu gibi, tüm girdileri etkileyecektir, ama yinede ürüne yapılacak zamlı listede bir denetleme olmak zorundadır, enazından 15 günlük veya aylık olarak , ama hergün zamlı fiyat listesi olunca , çoğu vatandaş ve öğrenci yemeğini yedikten sonra mahcup duruma düşebilir. Ya da Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, işletmelerinin girişine fiyat listeleri konulmalı, sonradan bir sürpriz yaşamamak için.” dedi.

GIDA KİMSENİN TEKELİNDE OLAMAZ”

Şenol Özkaya, “Buradan oda başkanlarına sesleniyorum; liste uygulamasında daha aktif ve güncel olarak değerlendiriniz. Bir yerde en uygun, olan mercimek çorbası 30 TL iken başka bir yerde 70 TL. Bu arada ki farkın ortaya konulması gerekiyor. Herkes kafasına göre, nasıl olsa herkes her şeyin zamlandığını biliyor, itiraz olmaz diyerek liste çıkarılmamalıdır. Bu konuyla ilgili oda ve esnaflarımız ile detaylı görüşmeler yapacağız. Gıda ya ulaşmak her canlının hakkıdır, gıda kimsenin tekelinde olamaz, konunun hassasiyetinin çok iyi biliyoruz.” açıklamalarında bulundu. MUSA AKAR

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.