İYİ PARTİLİ ÖZKAYA’DAN ‘LİSANSLI DEPO’ ÇAĞRISI

SİYASET 03.09.2023 - 17:29, Güncelleme: 03.09.2023 - 17:29
 

İYİ PARTİLİ ÖZKAYA’DAN ‘LİSANSLI DEPO’ ÇAĞRISI

ETV’ye özel açıklamalar yapan İYİ Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı, Ekonomi Politikaları Başkanı, İyi Tarım Üyesi, Ziraat Mühendisi Şenol Özkaya, tarım kenti Manisa’da lisanslı depoların olmamasının bölge halkı için büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Yetkililere lisanslı depo çağrısında bulunan Özkaya, üreticilere de üzümlerini emanete vermemeleri konusunda uyarılarda bulundu.
İYİ Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı, Ekonomi Politikaları Başkanı, İyi Tarım Üyesi, Ziraat Mühendisi Şenol Özkaya, ETV’ye özel yaptığı konuşmada lisanslı depoculuğa dikkat çekti, yetkililere çağrıda bulundu. “BU KUTLAMALAR SÖZDE OLMASIN” İYİ Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı, Ekonomi Politikaları Başkanı, İyi Tarım Komisyon üyesi, Ziraat Mühendisi Şenol Özkaya, “Manisa Ticaret Borsası geleneksel Çekirdeksiz Sultani Kuru Üzüm alım töreninin gerçekleştirdi. Üreticimiz açısından güzel bir gündü. İlk üzümümüz geldi, Manisa’daki siyasiler ve üst düzey yöneticilerle hep birlikte kutlandı. Ama bu kutlamalar sözde olmasın diyoruz. Bu kutlamayla iş bitmiyor, esas şimdi başlıyor. Üzümün kuruma süresi var. Çoğu üzümler sergi alanında. Yüzde 40 -50 civarında verim kaybı var. Kurutma aşamasındaki üzüme yağmur yağmasıyla bunun verimi daha da düşüyor. İnşallah çiftçimiz bu dönemi rahatlıkla atlatır. Çiftçimiz bu sene üzümden çok çekti.” diye konuştu. LİSANSLI DEPOCULUĞA DİKKAT ÇEKTİ, YETKİLİLERE SESLENDİ Başkan Özkaya, “Konuşmamız gereken konulardan bir tanesi; Manisa’mızın lisanlı depomuzun olmaması… Zaten çiftçimiz borçlu. Çiftçi borçlu olduğu için üretimini daha tarlasından kaldırır kaldırmaz satmak zorunda kalıyor. Lisanslı deposu olanlar ürünlerini bu depolara koyuyor, burada bir kira bedeli ödüyor ama bunun karşılığında da bankaya vermiş gibi parasını alıyor, borçlarını ödüyor. Tüm vekillerimize sesleniyorum; Üzümün, mısırın diyarı ve diğer tarım ürünlerinin olduğu bir yerde lisanlı depo olmaması gerçekten bizler için büyük kayıp. Bunu da yapacak olan kişiler kurumlardır, bakanlıklardır. ” ifadelerini kullandı. “ÜZÜMÜ EMANETE VERMEYELİM” Başkan Özkaya, “Ben buradan çiftçilerimize şunu duyurmak istiyorum. Bu yıl üzüm için altın yıl olacak. Şu an fiyat 40-45 TL arasında. Ben inanıyorum ki; İYİ Parti olarak açıkladığımız 60 TL'yi görecek. Çünkü ihracat yaptığımız 250 bin ton, üretilecek üzüm 200 bin ton, belki de daha da aşağısında olacak. Çiftçilerimize tekrar diyorum; Lütfen panik yapmayın. Borçlarınız varsa başka yönlerle kapatmaya çalışalım. Ürünümüzü evimizin deposuna atalım, kesinlikle emanete vermeyelim. Verim kaybımız çok büyük. Fiyatta istediğiniz yeri bularak, en azından çiftçilerde yaşamlarını devam ettirirler. Üretmek, üretmek, üretmek dedik. Ama üretirken de para kazanılması lazım. Üretimin devam etmesi için çiftçimiz en az %30 para kazanması lazım. Ben 30 yılımı bu işe verdim. Üzümü emanete vermeyelim. Üzümün önü çok açık, biz 60 TL dedik ama belki de daha yüksek fiyat olacak. “dedi. Hüseyin Güntaç Fömlu
ETV’ye özel açıklamalar yapan İYİ Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı, Ekonomi Politikaları Başkanı, İyi Tarım Üyesi, Ziraat Mühendisi Şenol Özkaya, tarım kenti Manisa’da lisanslı depoların olmamasının bölge halkı için büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Yetkililere lisanslı depo çağrısında bulunan Özkaya, üreticilere de üzümlerini emanete vermemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

İYİ Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı, Ekonomi Politikaları Başkanı, İyi Tarım Üyesi, Ziraat Mühendisi Şenol Özkaya, ETV’ye özel yaptığı konuşmada lisanslı depoculuğa dikkat çekti, yetkililere çağrıda bulundu.

“BU KUTLAMALAR SÖZDE OLMASIN”

İYİ Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı, Ekonomi Politikaları Başkanı, İyi Tarım Komisyon üyesi, Ziraat Mühendisi Şenol Özkaya, “ Manisa Ticaret Borsası geleneksel Çekirdeksiz Sultani Kuru Üzüm alım töreninin gerçekleştirdi. Üreticimiz açısından güzel bir gündü. İlk üzümümüz geldi, Manisa’daki siyasiler ve üst düzey yöneticilerle hep birlikte kutlandı. Ama bu kutlamalar sözde olmasın diyoruz. Bu kutlamayla iş bitmiyor, esas şimdi başlıyor. Üzümün kuruma süresi var. Çoğu üzümler sergi alanında. Yüzde 40 -50 civarında verim kaybı var. Kurutma aşamasındaki üzüme yağmur yağmasıyla bunun verimi daha da düşüyor. İnşallah çiftçimiz bu dönemi rahatlıkla atlatır. Çiftçimiz bu sene üzümden çok çekti.” diye konuştu.

LİSANSLI DEPOCULUĞA DİKKAT ÇEKTİ, YETKİLİLERE SESLENDİ

Başkan Özkaya, “Konuşmamız gereken konulardan bir tanesi; Manisa’mızın lisanlı depomuzun olmaması… Zaten çiftçimiz borçlu. Çiftçi borçlu olduğu için üretimini daha tarlasından kaldırır kaldırmaz satmak zorunda kalıyor. Lisanslı deposu olanlar ürünlerini bu depolara koyuyor, burada bir kira bedeli ödüyor ama bunun karşılığında da bankaya vermiş gibi parasını alıyor, borçlarını ödüyor. Tüm vekillerimize sesleniyorum; Üzümün, mısırın diyarı ve diğer tarım ürünlerinin olduğu bir yerde lisanlı depo olmaması gerçekten bizler için büyük kayıp. Bunu da yapacak olan kişiler kurumlardır, bakanlıklardır. ” ifadelerini kullandı.

“ÜZÜMÜ EMANETE VERMEYELİM”

Başkan Özkaya, “Ben buradan çiftçilerimize şunu duyurmak istiyorum. Bu yıl üzüm için altın yıl olacak. Şu an fiyat 40-45 TL arasında. Ben inanıyorum ki; İYİ Parti olarak açıkladığımız 60 TL'yi görecek. Çünkü ihracat yaptığımız 250 bin ton, üretilecek üzüm 200 bin ton, belki de daha da aşağısında olacak. Çiftçilerimize tekrar diyorum; Lütfen panik yapmayın. Borçlarınız varsa başka yönlerle kapatmaya çalışalım. Ürünümüzü evimizin deposuna atalım, kesinlikle emanete vermeyelim. Verim kaybımız çok büyük. Fiyatta istediğiniz yeri bularak, en azından çiftçilerde yaşamlarını devam ettirirler. Üretmek, üretmek, üretmek dedik. Ama üretirken de para kazanılması lazım. Üretimin devam etmesi için çiftçimiz en az %30 para kazanması lazım. Ben 30 yılımı bu işe verdim. Üzümü emanete vermeyelim. Üzümün önü çok açık, biz 60 TL dedik ama belki de daha yüksek fiyat olacak. “dedi. Hüseyin Güntaç Fömlu

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.