MANİSA OSB KAVŞAĞI TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEK Mİ?

ÖZEL HABER 20.09.2024 - 17:20, Güncelleme: 20.09.2024 - 17:20
 

MANİSA OSB KAVŞAĞI TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEK Mİ?

Manisa’nın yoğunlaşan trafiğine nefes aldırması planlanan Manisa Organize Sanayi Bölgesi köprülü kavşağı projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. Bölgede yaşayan mahalle sakinleri yapılan çalışmayı ETV mikrofonlarına değerlendirdi. Çalışmaların başladığı ilk günden itibaren trafik sorunu ile karşı karşıya olduklarını ifade eden vatandaşlar proje bittikten sonra trafik sorununun tamamen çözüleceğini dile getirdi.
Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği OSB Kavşağı’nda asfaltlama çalışmaları başladı. ETV ekipleri Manisa Organize Sanayi Bölgesi köprülü kavşağı projesinin olduğu yere giderek vatandaşlara mikrofon uzattı. Çalışmalardan dolayı trafik sorununun yaşandığını ifade eden vatandaşlar çalışmalar bittikten sonra bu bölgede trafiğin yaşanmayacağını dile getirdiler. PROJENİN AÇILIŞ TARİHİ 29 EKİM OLARAK PLANLIYOR Trafik ışığının olmayacağı kavşakta 96 metre tünel geçişi, 60 metre uzunluğunda köprü tabliyesi, 250 metre toprakarme duvar, 16 adet toplamda 320 metre fore kazık, 28 adet 30 metre uzunluğunda prefabrik kiriş yapılırken, yapım aşamasında 7 bin metreküp beton, 700 ton demir, 60 bin metrekare, 13 bin ton asfalt kullanılacak. Tamamlandığında yaşanan trafik yoğunluğuna nefes aldıracak olan kavşağın Cumhuriyetin 101. yıldönümü olan 29 Ekim 2024 tarihinde açılması planlanıyor. "TRAFİK SORUNU İLE KARŞI KARŞIYA KALDIK" Vatandaşların biraz daha sabırlı olması gerektiğini söyleyen Mehmet Gültekin, "Manisa OSB köprülü kavşağının bir an önce bitirilmesini talep ediyoruz çünkü bu yolu bende kullanıyorum ve yolum uzuyor, sabırla çalışmaların tamamlanmasını bekliyorum. Çalışmaların başladığı ilk günden itibaren trafik sorunu ile karşı karşıya kaldık ama personeller de iş makineleri de çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Eğer bizim trafik sorunumuzu tamamen çözecek bir projeyse biz beklemeye razıyız. Vatandaş kaliteli bir hizmet istiyorsa, sabırla beklemek zorunda. Araç sürücülerimizin de dikkatli olması gerekiyor çünkü bir elinde direksiyon diğer elinde telefonla araç kullanmaya çalışıyorlar ve bir kazaya sebep oldukları zaman trafik kilitlenme noktasına geliyor. Bu çalışma sürecinde herkesi biraz da olsa sağduyulu olmaya davet ediyorum. " açıklamasında bulundu.  "TRAFİK SORUNU YAŞANIYOR" Köprülü kavşak çalışmasının bitmesi halinde trafik sorununun bu bölgede trafik sorununun çözüleceğini söyleyen Mustafa Şenol, "Elbette çalışmalar yapılırken sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz ama Manisa'nın yararına olacak her proje bizi mutlu eder. Manisa olarak güzel bir çalışma yapıldığını düşünüyorum. Manisa ve Organize Sanayi Bölgesi'nden çıkışlarda çalışmalardan dolayı trafik sorunu yaşanıyor ama bu çalışmalar başlamadan da önce trafik sorunu yaşıyorduk. Daha önce ki yıllarda da Manisa'dan İzmir'e gidecek vatandaşlar kırmızı ışıklardan dolayı metrelerce trafik kuyruğuna maruz kalıyorlardı. Kavşak çalışması bittikten sonra bu bölgede kuyruk sorununun kalmayacağını düşünüyorum." dedi. "BU SEFER UNCUBOZKÖY DE TRAFİK OLACAK" Şenol, "Manisa OSB köprülü kavşağı hizmete girdikten sonra bu sefer Uncubozköy'ün girişindeki kırmızı ışıklarda trafik oluşmaya başlayacak. İzmir'den Manisa'ya gelen ve Organize Sanayi Bölgesi'nden çıkan sürücüler Uncubozköy girişine kadar hiçbir kırmızı ışığa yakalanmadan gidecek. Bunun sonucunda ise trafik sıkışıklığı kaçınılmaz olacak." ifadesinde bulundu. Hüseyin Güntaç Fömlu
Manisa’nın yoğunlaşan trafiğine nefes aldırması planlanan Manisa Organize Sanayi Bölgesi köprülü kavşağı projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. Bölgede yaşayan mahalle sakinleri yapılan çalışmayı ETV mikrofonlarına değerlendirdi. Çalışmaların başladığı ilk günden itibaren trafik sorunu ile karşı karşıya olduklarını ifade eden vatandaşlar proje bittikten sonra trafik sorununun tamamen çözüleceğini dile getirdi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği OSB Kavşağı’nda asfaltlama çalışmaları başladı. ETV ekipleri Manisa Organize Sanayi Bölgesi köprülü kavşağı projesinin olduğu yere giderek vatandaşlara mikrofon uzattı. Çalışmalardan dolayı trafik sorununun yaşandığını ifade eden vatandaşlar çalışmalar bittikten sonra bu bölgede trafiğin yaşanmayacağını dile getirdiler.

PROJENİN AÇILIŞ TARİHİ 29 EKİM OLARAK PLANLIYOR

Trafik ışığının olmayacağı kavşakta 96 metre tünel geçişi, 60 metre uzunluğunda köprü tabliyesi, 250 metre toprakarme duvar, 16 adet toplamda 320 metre fore kazık, 28 adet 30 metre uzunluğunda prefabrik kiriş yapılırken, yapım aşamasında 7 bin metreküp beton, 700 ton demir, 60 bin metrekare, 13 bin ton asfalt kullanılacak. Tamamlandığında yaşanan trafik yoğunluğuna nefes aldıracak olan kavşağın Cumhuriyetin 101. yıldönümü olan 29 Ekim 2024 tarihinde açılması planlanıyor.

"TRAFİK SORUNU İLE KARŞI KARŞIYA KALDIK"

Vatandaşların biraz daha sabırlı olması gerektiğini söyleyen Mehmet Gültekin, " Manisa OSB köprülü kavşağının bir an önce bitirilmesini talep ediyoruz çünkü bu yolu bende kullanıyorum ve yolum uzuyor, sabırla çalışmaların tamamlanmasını bekliyorum. Çalışmaların başladığı ilk günden itibaren trafik sorunu ile karşı karşıya kaldık ama personeller de iş makineleri de çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Eğer bizim trafik sorunumuzu tamamen çözecek bir projeyse biz beklemeye razıyız. Vatandaş kaliteli bir hizmet istiyorsa, sabırla beklemek zorunda. Araç sürücülerimizin de dikkatli olması gerekiyor çünkü bir elinde direksiyon diğer elinde telefonla araç kullanmaya çalışıyorlar ve bir kazaya sebep oldukları zaman trafik kilitlenme noktasına geliyor. Bu çalışma sürecinde herkesi biraz da olsa sağduyulu olmaya davet ediyorum. " açıklamasında bulundu. 

"TRAFİK SORUNU YAŞANIYOR"

Köprülü kavşak çalışmasının bitmesi halinde trafik sorununun bu bölgede trafik sorununun çözüleceğini söyleyen Mustafa Şenol, "Elbette çalışmalar yapılırken sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz ama Manisa'nın yararına olacak her proje bizi mutlu eder. Manisa olarak güzel bir çalışma yapıldığını düşünüyorum. Manisa ve Organize Sanayi Bölgesi'nden çıkışlarda çalışmalardan dolayı trafik sorunu yaşanıyor ama bu çalışmalar başlamadan da önce trafik sorunu yaşıyorduk. Daha önce ki yıllarda da Manisa'dan İzmir'e gidecek vatandaşlar kırmızı ışıklardan dolayı metrelerce trafik kuyruğuna maruz kalıyorlardı. Kavşak çalışması bittikten sonra bu bölgede kuyruk sorununun kalmayacağını düşünüyorum." dedi.

"BU SEFER UNCUBOZKÖY DE TRAFİK OLACAK"

Şenol, " Manisa OSB köprülü kavşağı hizmete girdikten sonra bu sefer Uncubozköy'ün girişindeki kırmızı ışıklarda trafik oluşmaya başlayacak. İzmir'den Manisa'ya gelen ve Organize Sanayi Bölgesi'nden çıkan sürücüler Uncubozköy girişine kadar hiçbir kırmızı ışığa yakalanmadan gidecek. Bunun sonucunda ise trafik sıkışıklığı kaçınılmaz olacak." ifadesinde bulundu. Hüseyin Güntaç Fömlu

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.