MCBÜ’NÜN MANİSA İLİ DEPREM RAPORU YAYIMLANDI

MANİSA GÜNDEMİ 17.07.2023 - 17:17, Güncelleme: 17.07.2023 - 17:17
 

MCBÜ’NÜN MANİSA İLİ DEPREM RAPORU YAYIMLANDI

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından hazırlanan "Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Manisa Coğrafyası ve Depremsellik" başlıklı rapor yayınlandı. MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, “Ortaya konulan bu çalışmanın başta Manisa olmak üzere tüm ülkemize faydalı olmasını temenni ediyorum." açıklamasında bulundu.
Bölüm öğretim elemanlarının kollektif olarak hazırlamış oldukları raporda, Manisa coğrafyası ve fay hatlarının özellikleri, deprem geçmişi ile afet yönetimi hakkında bilgiler verildi. Rapor; Sayılarla Manisa, Manisa Coğrafyası, Deprem Nedir? Türkiye'de Deprem, Manisa ve Deprem, Sonuç Yerine: Neden Modern ve Bütünleşik Afet Yönetimi? ve Kaynakça bölümlerinden oluşuyor. “DEPREMSELLİK RAPORUNUN HAZIRLANMASINI ZORUNLU KILIYOR” Raporu hazırlayan komisyon üyelerinden Doç. Dr. Ferhat Arslan rapor hakkında şu açıklamalara yer verdi: "Batı Anadolu Fay sistemi üzerinde yer alan ve ülkemizin en genç volkanik sahasına da sahip olan Manisa'da depremlerin sıklıkla yaşanması, bölgenin fiziki ve beşerî coğrafyasının birlikte ele alınarak bir depremsellik raporunun hazırlanmasını zorunlu kılıyor. Bugüne kadar hazırlanan deprem raporlarına bir ilave niteliğindeki bu raporda Manisa'nın coğrafyası bir bütün olarak ele alınarak olası deprem bölgeleri ve bu depremden etkilenebilecek nüfus özellikleri ele alınmaya çalışılmıştır. Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) kullanılarak hazırlanan jeoloji, arazi kullanımı, fay hatları ve nüfus haritaları ile görselleştirilen raporda, tarih boyunca Manisa'da olmuş depremler ve genel itibariyle da afet yönetimi hakkında bilgi verilerek bir ön araştırma raporu sunulması amaçlanmıştır. Çalışmanın temel motivasyonu; ilgili kurum, kuruluş ve araştırmacılara yapacakları çalışmalarda genel bir bilgilendirme sunmaktır." REKTÖR ATAÇ’TAN AÇIKLAMA Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ise çalışmanın sunuş bölümünde rapor hakkında değerlendirmelerde bulundu. Rektör Ataç "Bir sorumluluk bilincinin ürünü olan bu rapor, Manisa’mızın afet ve özellikle deprem gerçekliği ile ilgili mevcut durumunu tespit etmekte ve gelecekte yaşanması muhtemel afetlere karşı hazırlıklı olma noktasında konuyla ilişkili paydaşları ilgilendiren öneriler vermeyi amaçlamaktadır. Ortaya konulan bu çalışmanın başta Manisa olmak üzere tüm ülkemize faydalı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı. Haber Merkezi   
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından hazırlanan "Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Manisa Coğrafyası ve Depremsellik" başlıklı rapor yayınlandı. MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, “Ortaya konulan bu çalışmanın başta Manisa olmak üzere tüm ülkemize faydalı olmasını temenni ediyorum." açıklamasında bulundu.

Bölüm öğretim elemanlarının kollektif olarak hazırlamış oldukları raporda, Manisa coğrafyası ve fay hatlarının özellikleri, deprem geçmişi ile afet yönetimi hakkında bilgiler verildi. Rapor; Sayılarla Manisa, Manisa Coğrafyası, Deprem Nedir? Türkiye'de Deprem, Manisa ve Deprem, Sonuç Yerine: Neden Modern ve Bütünleşik Afet Yönetimi? ve Kaynakça bölümlerinden oluşuyor.

“DEPREMSELLİK RAPORUNUN HAZIRLANMASINI ZORUNLU KILIYOR”

Raporu hazırlayan komisyon üyelerinden Doç. Dr. Ferhat Arslan rapor hakkında şu açıklamalara yer verdi: "Batı Anadolu Fay sistemi üzerinde yer alan ve ülkemizin en genç volkanik sahasına da sahip olan Manisa'da depremlerin sıklıkla yaşanması, bölgenin fiziki ve beşerî coğrafyasının birlikte ele alınarak bir depremsellik raporunun hazırlanmasını zorunlu kılıyor. Bugüne kadar hazırlanan deprem raporlarına bir ilave niteliğindeki bu raporda Manisa'nın coğrafyası bir bütün olarak ele alınarak olası deprem bölgeleri ve bu depremden etkilenebilecek nüfus özellikleri ele alınmaya çalışılmıştır. Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) kullanılarak hazırlanan jeoloji, arazi kullanımı, fay hatları ve nüfus haritaları ile görselleştirilen raporda, tarih boyunca Manisa'da olmuş depremler ve genel itibariyle da afet yönetimi hakkında bilgi verilerek bir ön araştırma raporu sunulması amaçlanmıştır. Çalışmanın temel motivasyonu; ilgili kurum, kuruluş ve araştırmacılara yapacakları çalışmalarda genel bir bilgilendirme sunmaktır."

REKTÖR ATAÇ’TAN AÇIKLAMA

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ise çalışmanın sunuş bölümünde rapor hakkında değerlendirmelerde bulundu. Rektör Ataç "Bir sorumluluk bilincinin ürünü olan bu rapor, Manisa’mızın afet ve özellikle deprem gerçekliği ile ilgili mevcut durumunu tespit etmekte ve gelecekte yaşanması muhtemel afetlere karşı hazırlıklı olma noktasında konuyla ilişkili paydaşları ilgilendiren öneriler vermeyi amaçlamaktadır. Ortaya konulan bu çalışmanın başta Manisa olmak üzere tüm ülkemize faydalı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı. Haber Merkezi 

 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.