OKULLARDA ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

EĞİTİM 15.01.2024 - 13:04, Güncelleme: 15.01.2024 - 13:04
 

OKULLARDA ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Manisa'nın Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her pazartesi bir okulda gerçekleştirilen bayrak törenlerine katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak ve ekibi bu hafta Hayriye Ertürk Anadolu Lisesindeki bayrak törenine katıldı. Kuzey Irak'ta şehit olan 9 asker için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende Yıldırak bir de konuşma gerçekleştirdi.
2023-2024 Eğitim Öğretim yılının birinci döneminin son haftasında da Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesinde bayrak törenine katılarak İstiklal Marşı'nı okudu. “HEPİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN” Cuma akşamı Kuzey Irak'ta yaşanan hain terör saldırısında şehit olan 9 Mehmetçik için de 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak yaptığı konuşmada, "Kıymetli öğretmenlerim, sevgili öğrenciler biz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ben ve şube müdürlerim her hafta bir okulumuzda olmak üzere öğretmen ve öğrencilerimiz birlikte milli marşımızı okuyarak haftaya başlıyoruz. Bu hafta da sizlerle birlikte okumayı planladık. Ancak bugünkü bayrak törenini ne yazık ki yüreğimiz kavrularak yapıyoruz. Bölücü terör örgütü ile askerlerimiz arasında çıkan çatışma sonucunda 9 vatan evladımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bizler şu an bu bayrağın altında özgürce marşımızı okuyabilelim diye vatanın her karış toprağını kutsal bilerek görev yapan; sizlerin bu sıralarda rahatça eğitim alabilmesi için anasından, eşinden, çocuğundan vazgeçerek şehitlik mertebesine ulaşan yiğitlerimiz var. Bizler ne yapsak da onların hakkını ödeyemeyiz ancak bize düşen onların canları pahasına emanet bıraktığı vatana sahip çıkmak ve korumaktır. Sizlerin de bu vatana en iyi şekilde sahip çıkacağına olan inancımla aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, kederli ailelerine sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun." dedi. HEP BİR AĞIZDAN İSTİKLAL MARŞI OKUNDU  Yıldırak'ın konuşmasının ardından şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunularak hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. (İHA)
Manisa'nın Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her pazartesi bir okulda gerçekleştirilen bayrak törenlerine katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak ve ekibi bu hafta Hayriye Ertürk Anadolu Lisesindeki bayrak törenine katıldı. Kuzey Irak'ta şehit olan 9 asker için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende Yıldırak bir de konuşma gerçekleştirdi.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılının birinci döneminin son haftasında da Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesinde bayrak törenine katılarak İstiklal Marşı'nı okudu.

“HEPİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN”

Cuma akşamı Kuzey Irak'ta yaşanan hain terör saldırısında şehit olan 9 Mehmetçik için de 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak yaptığı konuşmada, "Kıymetli öğretmenlerim, sevgili öğrenciler biz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ben ve şube müdürlerim her hafta bir okulumuzda olmak üzere öğretmen ve öğrencilerimiz birlikte milli marşımızı okuyarak haftaya başlıyoruz. Bu hafta da sizlerle birlikte okumayı planladık. Ancak bugünkü bayrak törenini ne yazık ki yüreğimiz kavrularak yapıyoruz. Bölücü terör örgütü ile askerlerimiz arasında çıkan çatışma sonucunda 9 vatan evladımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bizler şu an bu bayrağın altında özgürce marşımızı okuyabilelim diye vatanın her karış toprağını kutsal bilerek görev yapan; sizlerin bu sıralarda rahatça eğitim alabilmesi için anasından, eşinden, çocuğundan vazgeçerek şehitlik mertebesine ulaşan yiğitlerimiz var. Bizler ne yapsak da onların hakkını ödeyemeyiz ancak bize düşen onların canları pahasına emanet bıraktığı vatana sahip çıkmak ve korumaktır. Sizlerin de bu vatana en iyi şekilde sahip çıkacağına olan inancımla aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, kederli ailelerine sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun." dedi.

HEP BİR AĞIZDAN İSTİKLAL MARŞI OKUNDU 

Yıldırak'ın konuşmasının ardından şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunularak hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. (İHA)

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.