SODAM SENE SONU SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

KÜLTÜR SANAT 06.06.2024 - 17:40, Güncelleme: 06.06.2024 - 17:40
 

SODAM SENE SONU SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Şehzadeler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde bulunan Sosyal Dayanışma Merkezleri’nde (SODAM) eğitim gören kursiyerlerin eserleri yıl sonu sergisinde beğeniye sunuldu. Sergi açılışında protokol üyeleri harmandalı gösterisi gerçekleştirdi. Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel ürünlerin hazırlanmasında emeği geçen kursiyer ve eğitim kadrosunu teşekkür etti.
Şehzadeler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından “Sene Sonu Sergisi” düzenlendi. Kurşunlu Han’da açılışı gerçekleştirilen sergide SODAM kursiyerlerinin yıl boyunca hazırladıkları el emeği eserler sergilendi. HARMANDALI GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI Açılışta İlçe Sağlık Müdürü Müjde İlgün, İlçe Nüfus Müdürü Ülker Kabadağ, Şehzadeler Kızılay Şube Başkanı Dilek Samanlı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Esin Ağırkaya ve Ayşe Tutal harmandalı gösterisi büyük beğeni topladı. Dikiş kursu öğrencileri ve kuaförlük kursu öğrencileri de mini bir defile gerçekleştirdi. KURSLAR HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ Kurslar ile ilgili bilgiler veren Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Esin Ağırkaya “Sosyal Dayanışma Merkezi'nde kursiyerlere Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve vakfımız koordinesinde hazırlanan meslek edindirme ve koruyucu önleyici olmak üzere iki kategoride eğitimler verilmektedir. Meslek edindirme eğitimine devam eden kurslarımız, kuaförlük, biçki dikiş, örgü, bebek, bilgisayar gibi kursları kapsarken okuma yazma, Kur'an-ı Kerim ve bunun gibi kurslarla hayat boyu öğrenme misyonu çerçevesinde hareket edilmektedir. Diğer yandan uzmanlarımız tarafından, kursiyerlerimize koruyucu ve önleyici Eğitimler kapsamında aile içi iletişim, milli manevi değerler, aile içi şiddetle mücadele, etkili ebeveynlik ve çocuk istismarıyla mücadele, madde bağımlılığıyla mücadele gibi konularda eğitimler verilmektedir. 117 kursiyerin devam ettiği kurslarda, kursiyerlerimizin eğitim çağında olmayan çocuklarının gözetildiği oyun odası ve çocuklarımız için eğitmen bulunmaktadır. Bu gün burada dördüncüsü düzenlenen sergimizde her ürün kadınlarımızın el emeği, göz nuru olup göstermiş oldukları gayretten dolayı kadınlarımıza ve öğretmenlerimize projenin bir kolu olan sergimizin burada yapılmasına katkı sunan Şehzadeler Belediye Başkanımız Sayın Gülşah Durbay'a, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç'a, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay'a, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay’a ve SODAM koordinatörümüz Ayça Altunkaya'ya eğitim veren tüm uzmanlarımıza, kaymakamımız Sayın Fatih Genel adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. KAYMAKAM GENEL’DEN TEŞEKKÜR Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel ve katılımcılar sergiyi gezdi. Kaymakam Genel, ürünlerin hazırlanmasında emeği geçen kursiyer ve eğitim kadrosunu teşekkür etti. Haber Merkezi
Şehzadeler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde bulunan Sosyal Dayanışma Merkezleri’nde (SODAM) eğitim gören kursiyerlerin eserleri yıl sonu sergisinde beğeniye sunuldu. Sergi açılışında protokol üyeleri harmandalı gösterisi gerçekleştirdi. Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel ürünlerin hazırlanmasında emeği geçen kursiyer ve eğitim kadrosunu teşekkür etti.

Şehzadeler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından “Sene Sonu Sergisi” düzenlendi. Kurşunlu Han’da açılışı gerçekleştirilen sergide SODAM kursiyerlerinin yıl boyunca hazırladıkları el emeği eserler sergilendi.

HARMANDALI GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI

Açılışta İlçe Sağlık Müdürü Müjde İlgün, İlçe Nüfus Müdürü Ülker Kabadağ, Şehzadeler Kızılay Şube Başkanı Dilek Samanlı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Esin Ağırkaya ve Ayşe Tutal harmandalı gösterisi büyük beğeni topladı. Dikiş kursu öğrencileri ve kuaförlük kursu öğrencileri de mini bir defile gerçekleştirdi.

KURSLAR HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

Kurslar ile ilgili bilgiler veren Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Esin Ağırkaya “Sosyal Dayanışma Merkezi'nde kursiyerlere Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve vakfımız koordinesinde hazırlanan meslek edindirme ve koruyucu önleyici olmak üzere iki kategoride eğitimler verilmektedir. Meslek edindirme eğitimine devam eden kurslarımız, kuaförlük, biçki dikiş, örgü, bebek, bilgisayar gibi kursları kapsarken okuma yazma, Kur'an-ı Kerim ve bunun gibi kurslarla hayat boyu öğrenme misyonu çerçevesinde hareket edilmektedir. Diğer yandan uzmanlarımız tarafından, kursiyerlerimize koruyucu ve önleyici Eğitimler kapsamında aile içi iletişim, milli manevi değerler, aile içi şiddetle mücadele, etkili ebeveynlik ve çocuk istismarıyla mücadele, madde bağımlılığıyla mücadele gibi konularda eğitimler verilmektedir. 117 kursiyerin devam ettiği kurslarda, kursiyerlerimizin eğitim çağında olmayan çocuklarının gözetildiği oyun odası ve çocuklarımız için eğitmen bulunmaktadır. Bu gün burada dördüncüsü düzenlenen sergimizde her ürün kadınlarımızın el emeği, göz nuru olup göstermiş oldukları gayretten dolayı kadınlarımıza ve öğretmenlerimize projenin bir kolu olan sergimizin burada yapılmasına katkı sunan Şehzadeler Belediye Başkanımız Sayın Gülşah Durbay'a, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç'a, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay'a, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay’a ve SODAM koordinatörümüz Ayça Altunkaya'ya eğitim veren tüm uzmanlarımıza, kaymakamımız Sayın Fatih Genel adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM GENEL’DEN TEŞEKKÜR

Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel ve katılımcılar sergiyi gezdi. Kaymakam Genel, ürünlerin hazırlanmasında emeği geçen kursiyer ve eğitim kadrosunu teşekkür etti. Haber Merkezi

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.