TURGUTLU'NUN KURTULUŞ GÜNÜ'NDE AKIN'DAN MÜCADELE VURGUSU

SİYASET 06.09.2024 - 14:50, Güncelleme: 06.09.2024 - 15:58
 

TURGUTLU'NUN KURTULUŞ GÜNÜ'NDE AKIN'DAN MÜCADELE VURGUSU

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu’nun kurtuluşunun 102. yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Çetin Akın, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde yürüyen nesiller için tüm gücümüzle çalışacak; kurtuluş meşalesini, gururla ve onurla taşımaya devam edeceğiz” dedi.
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu’nun kurtuluşunun 102. yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutladı. "KURTULUŞ GÜNLERİMİZ TARİHİ GÜNLERDİR" Başkan Çetin Akın mesajında şu ifadeleri kullandı: “Kurtuluş günlerimiz, millet olarak milli duygularımızın en yüksek seviyede birleştiği, birlik ve beraberliğimizin en güçlü şekilde ortaya konduğu tarihi günlerdir. Türk milletinin, esarete ve işgale karşı gösterdiği sarsılmaz direnişin ve kararlılığın somut bir örneği olan Turgutlu’nun kurtuluşu, aziz vatanımızın dört bir yanındaki kahramanlık öykülerinin bir parçasıdır. Kahraman ecdadımızın büyük fedakarlık ve cesaretle yürüttüğü bu mücadele, Türk milletinin özgürlüğüne olan bağlılığını ve asla teslimiyet göstermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha kanıtlamıştır. Turgutlu'nun kurtuluşunun 102. yıl dönümünü coşku ve gurur içinde kutlarken, geçmişin anılarına sahip çıkmanın yanı sıra, bu topraklarda özgürlüğün ve bağımsızlığın ne denli değerli olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz.  NÂM-I DİĞER KASABA Turgutlu, düşman işgalinden kurtuluş ve yangınla yok oluşunun ardından tam anlamıyla küllerinden yeniden doğdu. Milletimizin kendisini yeniden bağımsızlığına kavuşturan azim ve kararlılığı, çalışkanlık ve genç Türkiye Cumhuriyeti’nin enerjisiyle birleşerek güzelim Kasabamızı çok kısa bir zamanda yeniden ülkemizin en önemli merkezlerinden birisi haline getirdi. Turgutlu, nâm-ı diğer Kasaba, bugün 180.000 civarındaki nüfusu, tarımı, sanayisi ve ticarî yaşamıyla yeniden bölgemizin gözbebeği ise bunu, millî mücadele günlerinde hiç beklemeden kendilerini cepheye atan, ölümden, şehit olmaktan bir an bile geri durmayan büyüklerimize, hiçbir şeyleri kalmamışken, bu kenti en baştan imar eden atalarımıza borçluyuz ve bu eşsiz mücadele ruhunu her zaman diri tutacağız. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde yürüyen nesiller için tüm gücümüzle çalışacak; kurtuluş meşalesini, gururla ve onurla taşımaya devam edeceğiz. “RUHLARI ŞAD OLSUN” Cepheden cepheye koşarak çarpışan Zahit Zühtü Akıncı ve Rıza Çetin’i; Küllük bölgemizin yanmaması için kahramanca çarpışan Grebo Hamza Çavuş ve arkadaşlarını; istihbarat faaliyetlerini sürdürerek Turgutlu’da hayatlarını tehlikeye atan Muallim İsmail Hakkı Efendi ve Muallim Ali Efendi ile ismini sayamadığım kahramanlarımızı kurtuluşumuzun yıl dönümünde minnetle yâd ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyorum. Ruhları şad olsun.” Haber Merkezi  
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu’nun kurtuluşunun 102. yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Çetin Akın, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde yürüyen nesiller için tüm gücümüzle çalışacak; kurtuluş meşalesini, gururla ve onurla taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu’nun kurtuluşunun 102. yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutladı.

"KURTULUŞ GÜNLERİMİZ TARİHİ GÜNLERDİR"

Başkan Çetin Akın mesajında şu ifadeleri kullandı: “Kurtuluş günlerimiz, millet olarak milli duygularımızın en yüksek seviyede birleştiği, birlik ve beraberliğimizin en güçlü şekilde ortaya konduğu tarihi günlerdir. Türk milletinin, esarete ve işgale karşı gösterdiği sarsılmaz direnişin ve kararlılığın somut bir örneği olan Turgutlu’nun kurtuluşu, aziz vatanımızın dört bir yanındaki kahramanlık öykülerinin bir parçasıdır. Kahraman ecdadımızın büyük fedakarlık ve cesaretle yürüttüğü bu mücadele, Türk milletinin özgürlüğüne olan bağlılığını ve asla teslimiyet göstermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha kanıtlamıştır. Turgutlu'nun kurtuluşunun 102. yıl dönümünü coşku ve gurur içinde kutlarken, geçmişin anılarına sahip çıkmanın yanı sıra, bu topraklarda özgürlüğün ve bağımsızlığın ne denli değerli olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz. 

NÂM-I DİĞER KASABA

Turgutlu, düşman işgalinden kurtuluş ve yangınla yok oluşunun ardından tam anlamıyla küllerinden yeniden doğdu. Milletimizin kendisini yeniden bağımsızlığına kavuşturan azim ve kararlılığı, çalışkanlık ve genç Türkiye Cumhuriyeti’nin enerjisiyle birleşerek güzelim Kasabamızı çok kısa bir zamanda yeniden ülkemizin en önemli merkezlerinden birisi haline getirdi. Turgutlu, nâm-ı diğer Kasaba, bugün 180.000 civarındaki nüfusu, tarımı, sanayisi ve ticarî yaşamıyla yeniden bölgemizin gözbebeği ise bunu, millî mücadele günlerinde hiç beklemeden kendilerini cepheye atan, ölümden, şehit olmaktan bir an bile geri durmayan büyüklerimize, hiçbir şeyleri kalmamışken, bu kenti en baştan imar eden atalarımıza borçluyuz ve bu eşsiz mücadele ruhunu her zaman diri tutacağız. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde yürüyen nesiller için tüm gücümüzle çalışacak; kurtuluş meşalesini, gururla ve onurla taşımaya devam edeceğiz.

“RUHLARI ŞAD OLSUN”

Cepheden cepheye koşarak çarpışan Zahit Zühtü Akıncı ve Rıza Çetin’i; Küllük bölgemizin yanmaması için kahramanca çarpışan Grebo Hamza Çavuş ve arkadaşlarını; istihbarat faaliyetlerini sürdürerek Turgutlu’da hayatlarını tehlikeye atan Muallim İsmail Hakkı Efendi ve Muallim Ali Efendi ile ismini sayamadığım kahramanlarımızı kurtuluşumuzun yıl dönümünde minnetle yâd ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyorum. Ruhları şad olsun.” Haber Merkezi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.