USTA ÖĞRETİCİLERİN SESİ ENGİN UZUN OLDU

YEREL 15.09.2024 - 17:30, Güncelleme: 15.09.2024 - 17:34
 

USTA ÖĞRETİCİLERİN SESİ ENGİN UZUN OLDU

Yunusemre Belediyespor Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Engin Uzun, ETV mikrofonlarına yaptığı açıklamada Halk Eğitim Merkezleri'nde usta öğreticilerin iki aydır maaşlarını alamadığını söyledi. Usta öğreticilerin zor durumda olduğunu söyleyen Uzun, "Usta öğreticilerde bıçak kemiğe dayanmış durumda. Usta öğreticilerimizin aldığı rakamlar çok komik. Bazı aylarda asgari ücretin bile altında maaş alıyorlar." dedi.
Halk Eğitim Merkezleri'nde usta öğreticilerin iki aydır maaşlarını alamadığını açıklayan Yunusemre Belediyespor Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Engin Uzun eğitimde tasarrufun olamayacağını dile getirdi. ETV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Uzun, maaşlarını alamayan usta öğreticilerinin kiralarını bile ödemekte zorlandığını vurguladı. "HALK EĞİTİM MERKEZLERİ GÜZEL HİZMETLER VERİYOR" Toplumsal konulardaki hassasiyeti nedeniyle ETV'ye teşekkür eden Uzun, "Halkımızın sorunları ve dertlerini uzun yıllardır dilim döndüğünce ifade etmeye çalışıyorum. Devletimizin en güzide kurumlarından bir tanesi olan Halk Eğitim Merkezleri toplumun tüm kesimlerine, her yaştan ve her eğitim seviyesine güzel hizmetler veriyor. 70 yaşındaki teyzemiz de 17 yaşındaki genç kardeşimiz de Halk Eğitim Merkezleri'nin eğitimlerinden faydalanabiliyor. Halkımız adına Halk Eğitim Merkezleri'nin yöneticilerine, öğretmenlerine ve usta öğreticilerine teşekkürlerimi iletiyorum." açıklamasında bulundu. "EĞİTİMDEN TASARRUF OLMAZ" Bu yaşanan durumu herkes duyurmak istediğini ifade eden Uzun, "Ülkemiz çok sıkıntılı bir dar boğazdan geçiyor. Hükümetin tasarruf tedbirleri olabilir ama bir vatandaş olarak 'eğitimden tasarruf olmaz' diyorum. Evlerini geçindirmekte zorlanan, büyük eziyet çeken ve çok zor şartlar altında hayatlarını sürdürebilen Halk Eğitim Merkezleri'nin usta öğreticileri tam iki aydır devletten maaşlarını alamıyor. Bu durum nedeniyle Halk Eğitim Merkezleri'nin usta öğreticilerinde bıçak kemiğe dayanmış durumda. Tüm siyasilere, Manisa halkına ve Türkiye'ye usta öğreticilerinin durumunu duyurmak istiyorum. “ ifadesinde bulundu. "İKİ AYDIR MAAŞLARI ÖDENMİYOR" Bazı aylarda usta öğreticilerin asgari ücretin altında maaş aldığını söyleyen Uzun, "Ayrıca Halk Eğitim öğretmenlerinin hiçbir özlük hakkı bulunmuyor. Hak Eğitim müdürü size ders açmıyoruz, sizinle sözleşme imzalamıyoruz dediği zaman usta öğreticilerimizin tamamı işsiz duruma düşüyor. Usta öğreticilerimizin de aldığı rakamlar çok komik. Bazı aylarda asgari ücretin bile altında maaş alıyorlar. Milli ve dini bayramların olduğu aylarda dersler olmadığı için maaşlarında kesinti oluyor ve bu aylarda 14-15 bin TL gibi maaş alıyorlar. Bu durumda bile arkadaşlarımızın iki aydır maaşları ödenmiyor. Manisa'da ortalama bir evin kirasının 15 bin TL olduğu bir koşulda bu arkadaşlarımızın maaşlarının ödenmesini talep ediyoruz." diyerek sözlerine son verdi. Serdar Fazlı Atalanlılar
Yunusemre Belediyespor Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Engin Uzun, ETV mikrofonlarına yaptığı açıklamada Halk Eğitim Merkezleri'nde usta öğreticilerin iki aydır maaşlarını alamadığını söyledi. Usta öğreticilerin zor durumda olduğunu söyleyen Uzun, "Usta öğreticilerde bıçak kemiğe dayanmış durumda. Usta öğreticilerimizin aldığı rakamlar çok komik. Bazı aylarda asgari ücretin bile altında maaş alıyorlar." dedi.

Halk Eğitim Merkezleri'nde usta öğreticilerin iki aydır maaşlarını alamadığını açıklayan Yunusemre Belediyespor Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Engin Uzun eğitimde tasarrufun olamayacağını dile getirdi. ETV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Uzun, maaşlarını alamayan usta öğreticilerinin kiralarını bile ödemekte zorlandığını vurguladı.

"HALK EĞİTİM MERKEZLERİ GÜZEL HİZMETLER VERİYOR"

Toplumsal konulardaki hassasiyeti nedeniyle ETV'ye teşekkür eden Uzun, "Halkımızın sorunları ve dertlerini uzun yıllardır dilim döndüğünce ifade etmeye çalışıyorum. Devletimizin en güzide kurumlarından bir tanesi olan Halk Eğitim Merkezleri toplumun tüm kesimlerine, her yaştan ve her eğitim seviyesine güzel hizmetler veriyor. 70 yaşındaki teyzemiz de 17 yaşındaki genç kardeşimiz de Halk Eğitim Merkezleri'nin eğitimlerinden faydalanabiliyor. Halkımız adına Halk Eğitim Merkezleri'nin yöneticilerine, öğretmenlerine ve usta öğreticilerine teşekkürlerimi iletiyorum." açıklamasında bulundu.

"EĞİTİMDEN TASARRUF OLMAZ"

Bu yaşanan durumu herkes duyurmak istediğini ifade eden Uzun, "Ülkemiz çok sıkıntılı bir dar boğazdan geçiyor. Hükümetin tasarruf tedbirleri olabilir ama bir vatandaş olarak 'eğitimden tasarruf olmaz' diyorum. Evlerini geçindirmekte zorlanan, büyük eziyet çeken ve çok zor şartlar altında hayatlarını sürdürebilen Halk Eğitim Merkezleri'nin usta öğreticileri tam iki aydır devletten maaşlarını alamıyor. Bu durum nedeniyle Halk Eğitim Merkezleri'nin usta öğreticilerinde bıçak kemiğe dayanmış durumda. Tüm siyasilere, Manisa halkına ve Türkiye'ye usta öğreticilerinin durumunu duyurmak istiyorum. “ ifadesinde bulundu.

"İKİ AYDIR MAAŞLARI ÖDENMİYOR"

Bazı aylarda usta öğreticilerin asgari ücretin altında maaş aldığını söyleyen Uzun, "Ayrıca Halk Eğitim öğretmenlerinin hiçbir özlük hakkı bulunmuyor. Hak Eğitim müdürü size ders açmıyoruz, sizinle sözleşme imzalamıyoruz dediği zaman usta öğreticilerimizin tamamı işsiz duruma düşüyor. Usta öğreticilerimizin de aldığı rakamlar çok komik. Bazı aylarda asgari ücretin bile altında maaş alıyorlar. Milli ve dini bayramların olduğu aylarda dersler olmadığı için maaşlarında kesinti oluyor ve bu aylarda 14-15 bin TL gibi maaş alıyorlar. Bu durumda bile arkadaşlarımızın iki aydır maaşları ödenmiyor. Manisa'da ortalama bir evin kirasının 15 bin TL olduğu bir koşulda bu arkadaşlarımızın maaşlarının ödenmesini talep ediyoruz." diyerek sözlerine son verdi. Serdar Fazlı Atalanlılar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.