VALİ ENVER ÜNLÜ, KAHRAMAN GAZİLERİMİZ ONURUNA YEMEK DÜZENLEDİ

MANİSA GÜNDEMİ 20.09.2023 - 11:21, Güncelleme: 20.09.2023 - 11:41
 

VALİ ENVER ÜNLÜ, KAHRAMAN GAZİLERİMİZ ONURUNA YEMEK DÜZENLEDİ

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanının verilişinin yıl dönümünde Vali Enver Ünlü’nün ev sahipliğinde kahraman gazilerimiz onuruna yemek düzenledi. Gazilerimiz onuruna düzenlenen yemekte Vali Enver Ünlü, gazilerimiz ve aileleriyle sohbet ederek, Gaziler Günü'nü kutladı.
Vali Enver Ünlü, şehitlerimiz ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimiz için dua edilmesi ile başlayan programda konuştu.  “CİHAN İMPARATORLUĞUNUN SAHİBİ OLDUK” Vali Ünlü, “Vatanı, bayrağı ve kutsal değerleri uğruna canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen, milletimizin övünç kaynağı, vatanseverliğin ve kahramanlığın eşsiz timsali siz değerli gazilerimize en derin hürmet ve sevgilerimi sunuyorum. Yeryüzünde yaşadığı toprağı vatan kılmak için bu kadar büyük bedeller ödeyen hiçbir millet yoktur. Sultan Alparslan ile başlayan büyük mücadelemiz, Osman Gazi Han ile devam etti ve Anadolu otağımız oldu.  Fatih Sultan Mehmet Han ile bir cihan imparatorluğunun sahibi olduk. Kanuni Sultan Süleyman ile 4 kıtada 7 iklime hükmettik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni, büyük bedeller ödeyerek kurduk” diye konuştu. “KAHRAMAN BİR MİLLETİN EVLATLARIYIZ” Vali Enver Ünlü konuşmasına şöyle devam etti “Bizler; Malazgirt’te, Plevne’de, Çanakkale’de, Sakarya’da, Kore’de, Kıbrıs’ta cepheden cepheye koşan, terörle mücadelede destanlar yazan kahraman bir milletin evlatlarıyız. Dün, Çanakkale’de, Kurtuluş Harbi’nde vatan için cephedeydik. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için Afrin’de, Cerablus’ta, El Bab’ taydık. Vatana ve milli birliğimize kast edenlere karşı yine 15 Temmuz gecesi İstiklalimiz ve İstikbalimiz uğruna hainlerin karşısındaydık. Yüce milletimiz bugün ve yarında; Devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak yolunda, gerektiğinde yine şehitler ve gaziler vermekten asla kaçınmayacaktır. Çünkü bu vatan, topyekûn şehitler ve gaziler vatanıdır. Bizler vatan için verilen mücadelenin önemini biliyoruz. Bu bilinçle şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatacak, gazilerimizi de her zaman baş tacı edeceğiz. Allah tüm gazilerimize uzun ömürler versin. Manisa Valisi olarak daima sizlerin yanınızda ve hizmetinizdeyim. Bu minnet ve şükran duyguları içinde, bizlere bu ülkeyi emanet eden, huzur ve barış içinde yaşatmak vazifesini tevdi eden; Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyor; tüm aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin emanetlerine layık olmayı niyaz ediyorum. Vatana ve milli birliğimize kast edenlere karşı verilen bütün mücadelelerde şehadeti ve gaza ruhunu her türlü değerin üstünde tutan siz kıymetli gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyorum.”  PROGRAMA YOĞUN KATILIM  Gazilerimiz onuruna düzenlenen yemekte Vali Enver Ünlü, gazilerimiz ve aileleriyle sohbet ederek, Gaziler Günü'nü kutladı. Programa Vali Enver Ünlü, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Zeynel Abidin Alptekin, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı, Kurtca Eker, Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal, protokol üyeleri, gaziler, şehit yakınları, katıldı. Haber Merkezi 
Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanının verilişinin yıl dönümünde Vali Enver Ünlü’nün ev sahipliğinde kahraman gazilerimiz onuruna yemek düzenledi. Gazilerimiz onuruna düzenlenen yemekte Vali Enver Ünlü, gazilerimiz ve aileleriyle sohbet ederek, Gaziler Günü'nü kutladı.

Vali Enver Ünlü, şehitlerimiz ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimiz için dua edilmesi ile başlayan programda konuştu. 

“CİHAN İMPARATORLUĞUNUN SAHİBİ OLDUK”

Vali Ünlü, “Vatanı, bayrağı ve kutsal değerleri uğruna canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen, milletimizin övünç kaynağı, vatanseverliğin ve kahramanlığın eşsiz timsali siz değerli gazilerimize en derin hürmet ve sevgilerimi sunuyorum. Yeryüzünde yaşadığı toprağı vatan kılmak için bu kadar büyük bedeller ödeyen hiçbir millet yoktur. Sultan Alparslan ile başlayan büyük mücadelemiz, Osman Gazi Han ile devam etti ve Anadolu otağımız oldu.  Fatih Sultan Mehmet Han ile bir cihan imparatorluğunun sahibi olduk. Kanuni Sultan Süleyman ile 4 kıtada 7 iklime hükmettik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni, büyük bedeller ödeyerek kurduk” diye konuştu.

“KAHRAMAN BİR MİLLETİN EVLATLARIYIZ”

Vali Enver Ünlü konuşmasına şöyle devam etti “Bizler; Malazgirt’te, Plevne’de, Çanakkale’de, Sakarya’da, Kore’de, Kıbrıs’ta cepheden cepheye koşan, terörle mücadelede destanlar yazan kahraman bir milletin evlatlarıyız. Dün, Çanakkale’de, Kurtuluş Harbi’nde vatan için cephedeydik. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için Afrin’de, Cerablus’ta, El Bab’ taydık. Vatana ve milli birliğimize kast edenlere karşı yine 15 Temmuz gecesi İstiklalimiz ve İstikbalimiz uğruna hainlerin karşısındaydık. Yüce milletimiz bugün ve yarında; Devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak yolunda, gerektiğinde yine şehitler ve gaziler vermekten asla kaçınmayacaktır. Çünkü bu vatan, topyekûn şehitler ve gaziler vatanıdır. Bizler vatan için verilen mücadelenin önemini biliyoruz. Bu bilinçle şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatacak, gazilerimizi de her zaman baş tacı edeceğiz. Allah tüm gazilerimize uzun ömürler versin. Manisa Valisi olarak daima sizlerin yanınızda ve hizmetinizdeyim. Bu minnet ve şükran duyguları içinde, bizlere bu ülkeyi emanet eden, huzur ve barış içinde yaşatmak vazifesini tevdi eden; Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyor; tüm aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin emanetlerine layık olmayı niyaz ediyorum. Vatana ve milli birliğimize kast edenlere karşı verilen bütün mücadelelerde şehadeti ve gaza ruhunu her türlü değerin üstünde tutan siz kıymetli gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyorum.” 

PROGRAMA YOĞUN KATILIM 

Gazilerimiz onuruna düzenlenen yemekte Vali Enver Ünlü, gazilerimiz ve aileleriyle sohbet ederek, Gaziler Günü'nü kutladı. Programa Vali Enver Ünlü, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Zeynel Abidin Alptekin, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı, Kurtca Eker, Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal, protokol üyeleri, gaziler, şehit yakınları, katıldı. Haber Merkezi 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.