YUNUSEMRE'DE BABA DESTEK PROGRAMI TAMAMLANDI

YUNUSEMRE 31.05.2024 - 13:28, Güncelleme: 31.05.2024 - 13:28
 

YUNUSEMRE'DE BABA DESTEK PROGRAMI TAMAMLANDI

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından çocuk gelişimini desteklemek amacıyla geliştirilen Baba Destek Programı, AÇEV gönüllü eğitimcileri Türk Hava Kurumu İlkokulu öğretmenleri Nihat Erdoğan ve Tuncay Kenci rehberliğinde haftada bir gün 2,5 saat süren program, 24 babanın katılım belgesi aldığı törenle tamamlandı.
Belge töreni eğitimciler tarafından daha önce de Baba Destek Programı (BADEP) eğitimine katılan babaların da katılmasıyla baba çocuk etkinliklerine dönüştürüldü. Manisa’da ilk kez yapılan etkinlikte; paletle yürüme, çuval yarışları, çarşaf ile top taşıma, boru ile su taşıma, ip atlama gibi çeşitli oyunlar oynandı. Belge törenine Yunusemre İlçe Milli Eğitim  Müdürü Yıldıray Demirtaş’ta katıldı. Yıldıray Demirtaş  "Babalık  öğrenilebilir bir kavramdır. Sanırım iyi baba olmak isteyen tüm babaların bilmesi gereken en önemli mesaj da budur. Çünkü hiç kimse iyi baba olarak doğmaz. Sevgi, sabır, araştırma ve öğrenme baba olmanın temel koşullarındandır. Etkinliğe katılan anne, baba ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Çocuklar mutlu ise bizler de mutluyuz"  dedi. BABA DESTEK PROGRAMININ HEDEFLERİ Gönüllü eğitimci Tuncay Kenci Baba Destek Programının hedefleri ile ilgili bilgiler paylaştı.  Tuncay Kenci "Baba Destek Programı, 3-6 yaş ve 7-11 yaş döneminde çocuğu olan babaların, çocuğunun sağlıklı gelişimini desteklemesi, onunla olumlu ilişki kurması ve çocuğun öğrenmesinde yeni deneyimler kazandırması için gerekli bilgilere sahip olmasını sağlayarak babanın çocuk gelişiminde aktif rol ve sorumluluk almasını hedefleyen, 13 hafta süren bir programdır. Babaların; Çocuğun bedensel, zihinsel, sosyal duygusal ve dil gelişim alanlarını destekleyebilecek bilgi ve becerileri kazanmasını, çocukla etkili iletişim kurmanın yollarını öğrenmesini, çocukla birlikte vakit geçirmenin, oyun oynamanın çocuğun gelişimi üzerindeki, olumlu etkisini fark etmesini, çocuğun olumlu davranışlar kazanması ve zorlayıcı davranışlarının önlenmesi için ebeveyn olarak kullanabileceği yöntemleri öğrenmesini, tüm bunları yaparken kendi iyilik halini de gözetmesi gerektiğinin farkına varmasını hedefliyoruz"  ifadelerini kullandı.Haber Merkezi
Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından çocuk gelişimini desteklemek amacıyla geliştirilen Baba Destek Programı, AÇEV gönüllü eğitimcileri Türk Hava Kurumu İlkokulu öğretmenleri Nihat Erdoğan ve Tuncay Kenci rehberliğinde haftada bir gün 2,5 saat süren program, 24 babanın katılım belgesi aldığı törenle tamamlandı.

Belge töreni eğitimciler tarafından daha önce de Baba Destek Programı (BADEP) eğitimine katılan babaların da katılmasıyla baba çocuk etkinliklerine dönüştürüldü. Manisa’da ilk kez yapılan etkinlikte; paletle yürüme, çuval yarışları, çarşaf ile top taşıma, boru ile su taşıma, ip atlama gibi çeşitli oyunlar oynandı. Belge törenine Yunusemre İlçe Milli Eğitim  Müdürü Yıldıray Demirtaş’ta katıldı. Yıldıray Demirtaş  "Babalık  öğrenilebilir bir kavramdır. Sanırım iyi baba olmak isteyen tüm babaların bilmesi gereken en önemli mesaj da budur. Çünkü hiç kimse iyi baba olarak doğmaz. Sevgi, sabır, araştırma ve öğrenme baba olmanın temel koşullarındandır. Etkinliğe katılan anne, baba ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Çocuklar mutlu ise bizler de mutluyuz"  dedi.

BABA DESTEK PROGRAMININ HEDEFLERİ

Gönüllü eğitimci Tuncay Kenci Baba Destek Programının hedefleri ile ilgili bilgiler paylaştı.  Tuncay Kenci "Baba Destek Programı, 3-6 yaş ve 7-11 yaş döneminde çocuğu olan babaların, çocuğunun sağlıklı gelişimini desteklemesi, onunla olumlu ilişki kurması ve çocuğun öğrenmesinde yeni deneyimler kazandırması için gerekli bilgilere sahip olmasını sağlayarak babanın çocuk gelişiminde aktif rol ve sorumluluk almasını hedefleyen, 13 hafta süren bir programdır. Babaların; Çocuğun bedensel, zihinsel, sosyal duygusal ve dil gelişim alanlarını destekleyebilecek bilgi ve becerileri kazanmasını, çocukla etkili iletişim kurmanın yollarını öğrenmesini, çocukla birlikte vakit geçirmenin, oyun oynamanın çocuğun gelişimi üzerindeki, olumlu etkisini fark etmesini, çocuğun olumlu davranışlar kazanması ve zorlayıcı davranışlarının önlenmesi için ebeveyn olarak kullanabileceği yöntemleri öğrenmesini, tüm bunları yaparken kendi iyilik halini de gözetmesi gerektiğinin farkına varmasını hedefliyoruz"  ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.