Anasayfa Video Galeri Detay Bu video 2208 kez görütülendi.
 

'BATARYALAR HANGİ DURUMLARDA PATLAR?'

Günümüzde sıklıkla karşımıza çıkan cep telefonlarının en büyük problemlerinden biri, bataryaların yanması veya patlamasıdır. Bu durum, bataryanın kendisine ve bağlı bulunduğu cihaza zarar verirken, insan sağlığı açısından da büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu gibi problemlere sebep olan bataryaların neden yandığını veya patladığını, Manisa’da telefon teknik servis hizmeti veren Ahmet Sümen, gazetemiz Denge’ye anlattı. ELİNE TORNAVİDA ALAN TAMİRCİYİM DİYOR Yan sanayi telefon bataryası ve şarj aletlerine karşı uyarılarda bulunan Sibel İletişim Teknik Servis işletme sahibi Ahmet Sümen, 'orijinal'e vurgu yaptı. Sümen; “Orijinal batarya ve şarj aleti kullanan insanların telefonlarında pek sorun çıkmıyor. Ancak şuan piyasada yan sanayi dediğimiz çok fazla batarya ve şarj aleti var. Onlarda patlama ve ısınma riski çok yüksektir. Önemli bir sorun ise; cep telefonları bozulduktan sonra ister istemez tamire gidiyor. Telefonların tamir için uzman teknik servislere götürmek lazım. Malum, dürümcüsü de emlakçısı da işyerini kapatıp bir telefon tamir veya satış dükkanı açıyor. Eline tornavida alan tamirciyim demeye başlıyor. Örnek veriyorum; bataryayı çıkartma taktikleri vardır. Uzman olan bir teknik servis bataryayı sökerken, önce altındaki yapışkanı çıkarır. Ama uzman olmayan birisi, tornavidayı batıra batıra bataryayı ve yapışkanı çıkarmaya çalıştığı için batarya da yamulur, bükülür. Böyle olunca da bu bataryalar ilerde sıkıntı yaratabilir. Patlama nedenleri bunlardan bir tanesidir.” dedi. TELEFONU ŞARJA TAKIP UYUMAYIN! Cep telefonlarında sıklıkla karşılaşılan ısınma problemine de değinen Sümen, çoğu cep telefonu kullanıcısının gece telefonunu şarja takarak uyuduğunu, bunun da büyük bir yanlışlık olduğuna dikkat çekti. Sümen; "Telefonunuz ısınıyorsa, bu illa bataryadan kaynaklanmıyordur. Ana karttan da yapabilir veya sıvı almıştır, ondan da yapabilir. Ama insanlarımızda kötü bir alışkanlık vardır. Gece uyurken, cep telefonlarını şarja takarlar ve sabaha kadar telefon şarjda kalır. Bunun büyük bir zararı vardır. Eğer şarj aleti ve batarya orijinal olursa, belli bir süreden sonra, şarj edilmesi otomatikman durur. Ama yan sanayi batarya ve şarj aleti olursa, sabaha kadar telefon şarj olur. Bu da bataryanın şişmesine ve patlamasına neden olabilir. Bu yüzden telefonları gece şarja takıp uyumak yanlış bir davranıştır. Telefon bataryası dolma süresi kadar şarj edilmeli." diye konuştu. TELEFON SARJ EDİLİRKEN KULLANMAYIN! Çoğu cep telefonu kullanıcılarının, şarjda olan telefonu kullanmaya devam etmesinin büyük tehlikelere neden olabileceğini vurgulayan Sümen, son olarak şu uyarılarda bulundu; “Başka bir yanlış alışkanlık ise, telefon şarjda iken sosyal medyada dolaşmak, telefon görüşmesi yapmak, oyun oynamaktır. Bu yanlış ve tehlikelidir. Bu durum telefonun daha fazla enerji harcamasına, ısınmasına ve bataryanın şişmesine neden oluyor. Tabi telefon şarjda iken kullanılması, bataryayı kötü etkilemesi kadar, telefonun da ömrünü kısaltır.”
Ekleme Tarihi: 18.07.2016 - 14:12

'BATARYALAR HANGİ DURUMLARDA PATLAR?'

Günümüzde sıklıkla karşımıza çıkan cep telefonlarının en büyük problemlerinden biri, bataryaların yanması veya patlamasıdır. Bu durum, bataryanın kendisine ve bağlı bulunduğu cihaza zarar verirken, insan sağlığı açısından da büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu gibi problemlere sebep olan bataryaların neden yandığını veya patladığını, Manisa’da telefon teknik servis hizmeti veren Ahmet Sümen, gazetemiz Denge’ye anlattı.

ELİNE TORNAVİDA ALAN TAMİRCİYİM DİYOR

Yan sanayi telefon bataryası ve şarj aletlerine karşı uyarılarda bulunan Sibel İletişim Teknik Servis işletme sahibi Ahmet Sümen, 'orijinal'e vurgu yaptı. Sümen; “Orijinal batarya ve şarj aleti kullanan insanların telefonlarında pek sorun çıkmıyor. Ancak şuan piyasada yan sanayi dediğimiz çok fazla batarya ve şarj aleti var. Onlarda patlama ve ısınma riski çok yüksektir. Önemli bir sorun ise; cep telefonları bozulduktan sonra ister istemez tamire gidiyor. Telefonların tamir için uzman teknik servislere götürmek lazım. Malum, dürümcüsü de emlakçısı da işyerini kapatıp bir telefon tamir veya satış dükkanı açıyor. Eline tornavida alan tamirciyim demeye başlıyor. Örnek veriyorum; bataryayı çıkartma taktikleri vardır. Uzman olan bir teknik servis bataryayı sökerken, önce altındaki yapışkanı çıkarır. Ama uzman olmayan birisi, tornavidayı batıra batıra bataryayı ve yapışkanı çıkarmaya çalıştığı için batarya da yamulur, bükülür. Böyle olunca da bu bataryalar ilerde sıkıntı yaratabilir. Patlama nedenleri bunlardan bir tanesidir.” dedi.

TELEFONU ŞARJA TAKIP UYUMAYIN!

Cep telefonlarında sıklıkla karşılaşılan ısınma problemine de değinen Sümen, çoğu cep telefonu kullanıcısının gece telefonunu şarja takarak uyuduğunu, bunun da büyük bir yanlışlık olduğuna dikkat çekti. Sümen; "Telefonunuz ısınıyorsa, bu illa bataryadan kaynaklanmıyordur. Ana karttan da yapabilir veya sıvı almıştır, ondan da yapabilir. Ama insanlarımızda kötü bir alışkanlık vardır. Gece uyurken, cep telefonlarını şarja takarlar ve sabaha kadar telefon şarjda kalır. Bunun büyük bir zararı vardır. Eğer şarj aleti ve batarya orijinal olursa, belli bir süreden sonra, şarj edilmesi otomatikman durur. Ama yan sanayi batarya ve şarj aleti olursa, sabaha kadar telefon şarj olur. Bu da bataryanın şişmesine ve patlamasına neden olabilir. Bu yüzden telefonları gece şarja takıp uyumak yanlış bir davranıştır. Telefon bataryası dolma süresi kadar şarj edilmeli." diye konuştu.

TELEFON SARJ EDİLİRKEN KULLANMAYIN!

Çoğu cep telefonu kullanıcılarının, şarjda olan telefonu kullanmaya devam etmesinin büyük tehlikelere neden olabileceğini vurgulayan Sümen, son olarak şu uyarılarda bulundu; “Başka bir yanlış alışkanlık ise, telefon şarjda iken sosyal medyada dolaşmak, telefon görüşmesi yapmak, oyun oynamaktır. Bu yanlış ve tehlikelidir. Bu durum telefonun daha fazla enerji harcamasına, ısınmasına ve bataryanın şişmesine neden oluyor. Tabi telefon şarjda iken kullanılması, bataryayı kötü etkilemesi kadar, telefonun da ömrünü kısaltır.”

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.