Ali GÜLTEKİN
Köşe Yazarı
Ali GÜLTEKİN
 

TÜRKİYE HUZUR İSTİYOR

Ajanslar: “Türkiye Suriye ilişkilerinde yeni dönem, Türkiye ABD ilişkileri geriliyor, Türkiye Rusya İlişkileri sil baştan Türkiye İran ilişkileri çıkmazda Türkiye Yunanistan ilişkileri kötüleşiyor, Türkiye İsrail ilişkileri bozuluyor, Türkiye Irak ilişkileri krize girdi Türkiye AB süreci gergin başladı…” HUZUR İSTİYORUZ Saman, et, mercimek, nohut, buğday, soya… İthal ediyoruz. Döviz kuruna göre et yiyen insanlar Suriye sorununu tartışıyor. Dolar 4 lira Euro 5 lira. İnsanlar Rusya Türkiye ilişkilerini tartışıyor. Sağlık, eğitim sorunu var. İnsanlar İran ile ilişkileri tartışıyor. Dövize bağlı üretimi zora girmiş. Küçük esnaf, üretici köylü Türkiye-Rusya-İran stratejik ortaklığını tartışıyor. İşi bulamayan işsiz Türkiye-AB ilişkilerini tartışıyor… Yetkililer her fırsatta “yabancı güçler” diyerek somut sorunları soyutlaştırıyor. İnsanlar soyut sorunlar ile uğraşarak kendi sorunlarından uzaklaşıyor. Ne demek yabancı güçler? Eğer milli sermayenin yerini küresel sermaye almışsa milli sanayi, tarımcılık, hayvancılık üretim yok demek olmuyor mu? Ülkenin ekonomik siyasi yapısını küresel güçler etkileye biliyorsa yabancı sermayenin sorgulanması gerekmez mi? Devlet, hükümet, muhalefet, halk birlikte  ülke sorunlarını çözümde birlikte çalışma yürütemiyorsa bunun sorgulamak gerekmiyor mu? Neden bu kadar gerilim? Neden bu kadar huzursuzluk? Neden bu kadar bir birine karşı kutuplaşma? Neden bu kadar ayrışma? Türkiye yaşayanları ile hoşgörü, huzur istiyor Hadi hayırlısı…
Ekleme Tarihi: 19 Nisan 2018 - Perşembe
Ali GÜLTEKİN

TÜRKİYE HUZUR İSTİYOR

Ajanslar:
“Türkiye Suriye ilişkilerinde yeni dönem,
Türkiye ABD ilişkileri geriliyor,
Türkiye Rusya İlişkileri sil baştan
Türkiye İran ilişkileri çıkmazda
Türkiye Yunanistan ilişkileri kötüleşiyor,
Türkiye İsrail ilişkileri bozuluyor,
Türkiye Irak ilişkileri krize girdi
Türkiye AB süreci gergin başladı…”
HUZUR İSTİYORUZ
Saman, et, mercimek, nohut, buğday, soya… İthal ediyoruz. Döviz kuruna göre et yiyen insanlar Suriye sorununu tartışıyor.
Dolar 4 lira Euro 5 lira. İnsanlar Rusya Türkiye ilişkilerini tartışıyor.
Sağlık, eğitim sorunu var. İnsanlar İran ile ilişkileri tartışıyor.
Dövize bağlı üretimi zora girmiş. Küçük esnaf, üretici köylü Türkiye-Rusya-İran stratejik ortaklığını tartışıyor.
İşi bulamayan işsiz Türkiye-AB ilişkilerini tartışıyor…
Yetkililer her fırsatta “yabancı güçler” diyerek somut sorunları soyutlaştırıyor. İnsanlar soyut sorunlar ile uğraşarak kendi sorunlarından uzaklaşıyor. Ne demek yabancı güçler? Eğer milli sermayenin yerini küresel sermaye almışsa milli sanayi, tarımcılık, hayvancılık üretim yok demek olmuyor mu?
Ülkenin ekonomik siyasi yapısını küresel güçler etkileye biliyorsa yabancı sermayenin sorgulanması gerekmez mi?
Devlet, hükümet, muhalefet, halk birlikte  ülke sorunlarını çözümde birlikte çalışma yürütemiyorsa bunun sorgulamak gerekmiyor mu?
Neden bu kadar gerilim?
Neden bu kadar huzursuzluk?
Neden bu kadar bir birine karşı kutuplaşma?
Neden bu kadar ayrışma?
Türkiye yaşayanları ile hoşgörü, huzur istiyor
Hadi hayırlısı…
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.