Ali GÜLTEKİN
Köşe Yazarı
Ali GÜLTEKİN
 

KAÇAKCI MIYIZ?

Kaçak tütün, Kaçak mazot, Kaçak et, Kaçak sigara, Kaçak peynir, Kaçak telefon, Kaçak eletirdik, Kaçak araba, Asker kaçağı, Su kaçağı, İnsan kaçağı, Toprak kaçağı… YABANCI MARKA HAYRANLIĞI Avrupa’dan giyiniyorum. Amerika’dan aldım. Viyana’da yaptırdım. Paris’te diktirdim. İtalya’dan getirttim… SUÇ ALANDA MI? ALDIRANDA MI? Cumhuriyet döneminde kaçakçılarımız var mıydı? Kaçakçılık kanımıza nereden girdi?  Dünya markası olmuş birçok ürünün hammaddesi, dikimi, üretimi Türkiye’den olmasına rağmen Türkiye de markalaşmamamızın tek nedeni görgüsüzlük, ilgisizlik, bilgisizlik ve denetimsizlik.  Kanunların uygulanamaması.  Meslek guruplarına özgü yasal düzenlemelerin yapılarak uygulanmaması. Mesleki eğitim seviyesinin yükseltilememesi. Bütün bu olumsuzlukları aşmanın temelinde ülke sevgisi yatmakta. Ne zaman ki insan sevgisi, ülke sevgisi para sevgisinin  önüne geçer önce biz vatandaş olarak asaletimizi tasdikledir iz  sonra ürünlerimizi markalaştırabiliriz. DEĞERLERİMİZE NE OLDU? İlkokulda başlayarak yerli malı haftaları yaptık yerli mallarımız nerede? Önce vatan! Dedik, vatanımız kaçak mallarla dolup taşıyor… ATATÜRK NE DEMİŞ? BİZ NEREDEYİZ? -Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı görev edinmelidir.   -Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur. -Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur. -Bir milletin başarısı, mutlaka bütün milli güçlerin bir istikamette oluşmasıyla mümkündür. Bu nedenle bilelim ki, elde ettiğimiz başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak, ayni esasa dayanalım ve aynı şekilde yürüyelim. Başka söze ne hacet, Hadi hayırlısı…
Ekleme Tarihi: 11 Mart 2014 - Salı
Ali GÜLTEKİN

KAÇAKCI MIYIZ?

Kaçak tütün,

Kaçak mazot,

Kaçak et,

Kaçak sigara,

Kaçak peynir,

Kaçak telefon,

Kaçak eletirdik,

Kaçak araba,

Asker kaçağı,

Su kaçağı,

İnsan kaçağı,

Toprak kaçağı…

YABANCI MARKA HAYRANLIĞI

Avrupa’dan giyiniyorum.

Amerika’dan aldım.

Viyana’da yaptırdım.

Paris’te diktirdim.

İtalya’dan getirttim…

SUÇ ALANDA MI? ALDIRANDA MI?

Cumhuriyet döneminde kaçakçılarımız var mıydı? Kaçakçılık kanımıza nereden girdi?  Dünya markası olmuş birçok ürünün hammaddesi, dikimi, üretimi Türkiye’den olmasına rağmen Türkiye de markalaşmamamızın tek nedeni görgüsüzlük, ilgisizlik, bilgisizlik ve denetimsizlik.  Kanunların uygulanamaması.  Meslek guruplarına özgü yasal düzenlemelerin yapılarak uygulanmaması. Mesleki eğitim seviyesinin yükseltilememesi. Bütün bu olumsuzlukları aşmanın temelinde ülke sevgisi yatmakta. Ne zaman ki insan sevgisi, ülke sevgisi para sevgisinin  önüne geçer önce biz vatandaş olarak asaletimizi tasdikledir iz  sonra ürünlerimizi markalaştırabiliriz.

DEĞERLERİMİZE NE OLDU?

İlkokulda başlayarak yerli malı haftaları yaptık yerli mallarımız nerede? Önce vatan! Dedik, vatanımız kaçak mallarla dolup taşıyor…

ATATÜRK NE DEMİŞ? BİZ NEREDEYİZ?

-Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı görev edinmelidir.  

-Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur.

-Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur.

-Bir milletin başarısı, mutlaka bütün milli güçlerin bir istikamette oluşmasıyla mümkündür. Bu nedenle bilelim ki, elde ettiğimiz başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak, ayni esasa dayanalım ve aynı şekilde yürüyelim.

Başka söze ne hacet,

Hadi hayırlısı…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.