Bu ve benzer haberleri denge gazetesi sayfalarına taşıyan çalışanların duyarlılığı okuyucuları tarafından takdir görmektedir.
EŞİT SOSYAL SİYASAL HAKLAR
Kadınlar her ülkede, her dönem, her koşulda ülke ve vatan savunmasında, sosyal-siyasal haklar mücadelesinde en önde olurlar. En ağır bedelleri öderler. Ne yazık ki ülke yönetimlerinde en az söz sahibi olurlar. Hak ve hukuk eşitsizliği yaşarlar.
Bu yaşam şekli ne kader, ne kural, ne örf, ne gelenek, ne de kanundur. Bu olağanlaşmış yaşam şeklini tersine döndürmek kadınların kendi değerlerine sahip çıkması ile dönüşerek kadınlara karşı uygulanan ayrımcı, aşağılayıcı kanun, gelenek, yasa ve uygulamalarını tersine çevirecektir.
HADİ BİRE EFE KADINLAR
Dün, Alaşehirli Rukiye Gördesli Makbule öncülüğünde Hüsnüdayis, Metropolitiler, Albay Bağorciler karşı Manisa’nın kurtuluşu için verilen mücadeleyi bugün Manisa’nın değişimi ve eşit haklar için Manisalı kadınlar yerel yönetimlere aday olarak öne çıkıyorlar.
Alaşehirli Rukiye, Gördesli Makbule Yüz binlerce kadının içinden üç adım öne çıkarak “vatan sana can feda” dediler. Bugün yüz binlerce kadının içinden onlarca Manisalı kadın yerel yönetimlere talip olarak “eşitsizliği değiştirmek istiyoruz” diyerek Muhtar adaylıkları için üç adım öne çıkıyorlar.
Laleli Mahallesi Muhtar adayı Yadigar Şahin, ne de güzel tespit yapmış: Türkiye’de 31 bin 963 mahalle 18 bin 329 köy olmak üzere 50 bin 292 muhtarların içinde kadınların oranı yüzde 1,3 olduğunu.
KENDİ GÜCÜNE GÜVENMEYEN KENDİ GELECEĞİNİ BELİRLEYEMEZ
Kadınlar eşit sosyal-siyasal haklar için her alanda mücadele etmelidir. Eşit işe eşit ücret, ayrımcı, aşağılayıcı uygulamalara karşı her ulustan, inançtan, renkten, görüşten kadınlar kendileri gibi düşünen erkekleri de yanlarına alarak orta talepleri doğrultusunda birlikte hareket etmelidirler.
Kadınların sorunlarının çözümü, eşit hizmet anlayışı ve farklılıklara hoş görü için Manisalı kadınlar her siyasi partiden erkek eğemem anlayışına karşı aday olarak yönetimlerde yerlerini almalıdırlar.
Buradaki mücadele elbette erkeklere karşı mücadele değildir. Buradaki mücadele erkek ve kadını ayrıştıran anlayışa, erkek eğemem yönetimlere karşı eşit mücadele için Alaşehirli Rukiye, Gördesli Makbule olmaktır.
Kent konseylerinde, kadın örgütlerinde, siyasi partilerde, Sivil Toplum Kuruluşlarında, Sendikalarda, kooperatiflerde, fabrikalarda, köylerde… Manisa değerleri için çalışma yürüten kadınlar ortak talepleri için, ortak çalışma yürüterek Manisa’yı değiştirmelidir.
Belediye Başkanlıkları, Belediye Meclis Üyeliği ve Muhtarlıklar için üç adım öne çıkarak aday olmalı ve aday olan kadın arkadaşlarını desteklemelidirler.
Her partiden, her inançtan, her ulustan kadınlar kendi ortak sorunları için birleşerek Manisa sorunlarını kadın eli ile çözmelidir.
Dünya ülkelerinde kadınların en önde ödediği bedeller ile insan hakları var oldu. Bundan böyle de kadınların var olması ile güçlenecek.
Hadi hayırlısı…