Ali GÜLTEKİN
Köşe Yazarı
Ali GÜLTEKİN
 

TÜRKİYE’NİN NEDENLERİ

TOPLUMUN NEDENLERİ Neden insan ve vatandaş olma sorumluluklarımızdan kaçarak umursamaz olduk? Neden ticari, siyasi, yönetici üçkâğıtçılığı başarı grafiği olarak olağanlaştı? Neden yalancılık, dolandırıcılık saygınlaştı? Neden tüketici toplum olmayı kanıtsadık? Neden hoş görüden uzaklaştık? Neneden “nerelisin, hangi milliyettensin, hangi mezheptensin, hangi partidensin” soruları önceliğimiz oldu? Neden kanun nizam tanımıyoruz? Neden işlerimizi kaba kuvvet, mevki, makam ve siyasal çevre gücümüzle çözüyoruz? Neden bilim ve eğitimi dışlayarak dedikodular ve hurafeye inanıyoruz? Neden kanunları yapacağımız işe göre dönüştürerek iş yapmak iş bilirlik olarak “saygın meslek” oldu? Neden onlar -biz ayrışmasını kaşıyoruz? Neden karşılaştığımız insanlara “merhaba, günaydın, iyi akşamlar” diyemez olduk? Neden sermaye gücü insanlığın üzerinde baskı olarak hissettiriliyor? Neden tüm siyasiler ortak değerimiz olan Türkiye bütünlüğü, ekonomik ve siyasal bağımsızlık ve halkların kardeşliği temelinde birlik yaratamıyor? SİYASİLERİN NEDENLERİ Neden tüm Türkiye’yi bütünleştiren politikalar ve ekonomik kalkınma modelleri üretme yerine, hala ulus, din, mezhep, bölge üzerinden siyaset yürütülüyor? Neden siyasi güç kendi çıkar çevreleri için kullanılıyor? Neden yabancı sermayenin ülkemize girmesine sevinen toplum güçlendirilmeye çalışılıyor? Neden yerli üretim, milli sermaye umursamaz olundu? Neden zengin ve fakir arasındaki ekonomik denge her geçen gün daha çok derinleşiyor? Neden bilimsel tartışma, uzlaşma yerine “ben yaptım oldu” tavrı ortaya konuluyor? Neden insanlar kendi düşüncelerini özgürce ifade edemiyor? Neden ülke sorunları konusunda somut veriler ortaya konularak ortak çözümler üretilemiyor? Neden iktidar muhalefet devlet bütünlüğü içinde birleşerek ekonomik-siyasal gelişme sağlayamıyor? Neden parasız eğitim, sağlık, barınma… konularında sosyal bir devlet olamıyoruz? Neden hala ülkemizde kadın hakları, çocuk hakları, özgürlükler, sosyal - siyasal haklar tartışılıyor? ULUSLAR ARASI SERMAYE NEDENLERİ Neden ülkemizde uluslar arası güçlerin üstleri var? Neden uluslar arası sermaye ülkemize istediği şekilde girerek ülke olanaklarından kar elde ederek kazanımlarını kendi ülkesine taşıyor? Neden komşu ülkelerimizde uluslar arası güçlerin talanlarına seyirci kalıyoruz? Neden komşularımızın toprak bütünlüğü, halklarının özgürlüğü için savaşlara, işgallere karşı durmuyoruz? Neden uluslar arası sermayenin kendi varlıklarını sürdürmeleri, ülkeleri baskı altında tutmak ve sermayelerini güçlendirmek için kurdukları IMF, NATO, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası… üyesiyiz? Neden bu üyeliklerden bu güne kadar bir fayda sağladık? Neden onlarca ülke Türkiye’ye vize uygularken Türkiye’ye o ülkeler vizesiz seyahat hakkı tanıyor? Neden ülkeler Türkiye’de askeri üstler kurarken Türkiye o ülkelerde askeri üstler kuramıyor? … Hadi hayırlısı…  
Ekleme Tarihi: 27 Ekim 2016 - Perşembe
Ali GÜLTEKİN

TÜRKİYE’NİN NEDENLERİ

TOPLUMUN NEDENLERİ
Neden insan ve vatandaş olma sorumluluklarımızdan kaçarak umursamaz olduk?
Neden ticari, siyasi, yönetici üçkâğıtçılığı başarı grafiği olarak olağanlaştı?
Neden yalancılık, dolandırıcılık saygınlaştı?
Neden tüketici toplum olmayı kanıtsadık?
Neden hoş görüden uzaklaştık?
Neneden “nerelisin, hangi milliyettensin, hangi mezheptensin, hangi partidensin” soruları önceliğimiz oldu?
Neden kanun nizam tanımıyoruz?
Neden işlerimizi kaba kuvvet, mevki, makam ve siyasal çevre gücümüzle çözüyoruz?
Neden bilim ve eğitimi dışlayarak dedikodular ve hurafeye inanıyoruz?
Neden kanunları yapacağımız işe göre dönüştürerek iş yapmak iş bilirlik olarak “saygın meslek” oldu?
Neden onlar -biz ayrışmasını kaşıyoruz?
Neden karşılaştığımız insanlara “merhaba, günaydın, iyi akşamlar” diyemez olduk?
Neden sermaye gücü insanlığın üzerinde baskı olarak hissettiriliyor?
Neden tüm siyasiler ortak değerimiz olan Türkiye bütünlüğü, ekonomik ve siyasal bağımsızlık ve halkların kardeşliği temelinde birlik yaratamıyor?
SİYASİLERİN NEDENLERİ
Neden tüm Türkiye’yi bütünleştiren politikalar ve ekonomik kalkınma modelleri üretme yerine, hala ulus, din, mezhep, bölge üzerinden siyaset yürütülüyor?
Neden siyasi güç kendi çıkar çevreleri için kullanılıyor?
Neden yabancı sermayenin ülkemize girmesine sevinen toplum güçlendirilmeye çalışılıyor?
Neden yerli üretim, milli sermaye umursamaz olundu?
Neden zengin ve fakir arasındaki ekonomik denge her geçen gün daha çok derinleşiyor?
Neden bilimsel tartışma, uzlaşma yerine “ben yaptım oldu” tavrı ortaya konuluyor?
Neden insanlar kendi düşüncelerini özgürce ifade edemiyor?
Neden ülke sorunları konusunda somut veriler ortaya konularak ortak çözümler üretilemiyor?
Neden iktidar muhalefet devlet bütünlüğü içinde birleşerek ekonomik-siyasal gelişme sağlayamıyor?
Neden parasız eğitim, sağlık, barınma… konularında sosyal bir devlet olamıyoruz?
Neden hala ülkemizde kadın hakları, çocuk hakları, özgürlükler, sosyal - siyasal haklar tartışılıyor?
ULUSLAR ARASI SERMAYE NEDENLERİ
Neden ülkemizde uluslar arası güçlerin üstleri var?
Neden uluslar arası sermaye ülkemize istediği şekilde girerek ülke olanaklarından kar elde ederek kazanımlarını kendi ülkesine taşıyor?
Neden komşu ülkelerimizde uluslar arası güçlerin talanlarına seyirci kalıyoruz?
Neden komşularımızın toprak bütünlüğü, halklarının özgürlüğü için savaşlara, işgallere karşı durmuyoruz?
Neden uluslar arası sermayenin kendi varlıklarını sürdürmeleri, ülkeleri baskı altında tutmak ve sermayelerini güçlendirmek için kurdukları IMF, NATO, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası… üyesiyiz?
Neden bu üyeliklerden bu güne kadar bir fayda sağladık?
Neden onlarca ülke Türkiye’ye vize uygularken Türkiye’ye o ülkeler vizesiz seyahat hakkı tanıyor?
Neden ülkeler Türkiye’de askeri üstler kurarken Türkiye o ülkelerde askeri üstler kuramıyor?

Hadi hayırlısı…
 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.