Nasıl ki, her bireyin insani değerleri yok sayarak, keyfine göre davranması özgürlük değilse, insanı var eden değerlerine müdahale edilmesi hakkını kimseye vermez.
YASAKLAR VE YASAALAR
Yasaklar: Ülkemizde yasaklar bugün uygulanmaya başlamadı. Talimatlar ilk havalarda uçuşmuyor. Yasalar ilk delinmiyor. Yasadışı müdahaleler ilk gündeme gelmiyor…
Dünle bugünü yarıştırmak, bugün dünün intikamını almak, bugünden geleceği tehdit etmek, toplumsal bir hastalık, siyasi ahlakı ve hükümet geleneği olmamalıdır.
Yasalar: Bizim trafik yasamız var mı?
Trafik ihlalleri oluyor mu?
Cezai işlem uygulanıyor mu?
Evet!
Ülkede trafiği yasaklamıyoruz. Trafiğin daha güvenli olması için kuralları ihlal edenlere yönelik cezai işlem yapıyoruz.
MERKEZ ÜSLER
Twitter yasağına uygun kılıf aramaya gerek yok. Altına imza attığımız uluslararası sözleşmeler gereği hareket etmek zorundayız. Ulusal değerlerimize karşı uygulanan haksızlıkları geri püskürtmek için ulusal bir bütünlük içinde olmalıyız. “Twitter’in yönetim merkezinin Amerika’da olduğundan dolayı muhatabımız yok.” Söylemi ile yasağı geçiştirmek, zalimin kılıcıyla masumlara zulüm etmek olmaz mı?
- İncirlik hava üssünün kumanda merkezi nerede?
- Adana, Antep ve Maraş'a konuşlandırılan Patriot füze rampalarının kumanda merkezi nerede?
TWİTTER YASAĞINA BAKIŞ
Twiter kim tarafından yasaklanırsa yasaklansın bunun önemi yok. Dün başka hükümetlerin yasakları vardı. Bugün bu hükümetin, yarın başka hükümetlerin yasakları gündeme gelir. Önemli olan bizim doğrularımız yerine evrensel doğruları hayata geçirerek, yasakları ortadan kaldıracak toplumsal değer yaratmak.
Üzerinde yabancı marka, altında yabancı araba, elinde yabancı marka telefon Twitter yasağını delerek twitter üzerinden “Twitter ABD, AB icadı” diyerek ajitasyon çekenler, toplumsal bir değer yaratma, sorunları çözme bir tarafa yanan ateşe odun taşırlar. “Yasakları bu hükümet ile başladı bunlarla bitecek” yanılgısı içinde olmadan, herkes kendi bahçesindeki ayrık otunu temizleyerek bütünleşmeli.
SORUNLARIMIZ…
Bizim sorunumuz eğitim sorunu. Bizim sorunumuz uyum sorunu. Bizim sorunumuz dünya insanı olma sorunu. Bizim sorunumuz inanç değerlerimizi öğrenememe sorunu. Bizim sorunumuz demokrasiyi özümseme sorunu…
Biz bu sorunlarımız çözdüğümüzde sosyal Medya’da hakaret edilmenin önüne geçeceğiz. Pul bibere kiremit tozu katmanın önüne geçeceğiz. Kendi irademizle seçimlerde oy kullanabiliriz. Birey olarak öz güvenimiz olur. Milli değerlerimizi koruma alışkanlığı kazanacağız. Vatan sevgimizi bütünleştirebiliriz. Vatandaş bilincimiz oluşur. Hoşgörü anlayışımız değişir…
“Böyle gelmiş böyle gidecek” söyleminin yalan bir söylem olduğunu kavramadan, diyalektiğe inanmadan yaşarsak rüzgârın önümüze savurduğu gazeli okumaya devam eder, değişemeyiz.
Hadi hayırlısı…