Güzel Manisa'mız başlığımdaki gibi toz, toprak ve pislikten geçilmiyor. Bu iş belediyelerindir. Ben çevre temizlik vergisi ödüyorum, belediye temizlesin mantığıyla yaklaşan vatandaşların sayısı gün geçtikçe artıyor. Sebep ne? Belediyeler asla, temizlik şirketi asla, temizlik yapan mahalle veya sokağın çöpçüsü asla, ey Manisalım biz pisiz. Küçüğüyle, büyüğüyle, yaşlısıyla, genciyle toplum olarak toz, toprak ve pisliği üretenleriz. Kimse darılıp gücenmesin, herkes kendini bir gözden geçirip kontrol etsin.
***
Çöp bidonlarının çevrelerini kirleten, rastgele çöpü atan, iş yerlerini süpürüp utanmadan yola dağınık bir şekilde bırakan, inşaat yapanlar moloz ve atıklarını caddelerin üstünde bırakan, yeni inşaatların tüm atılması gereken moloz, kum ve benzeri atıklarını günlerce inşaat önünde tutan, sokağını temizliyorum diye lağımlara çöp dolduran, utanmadan sağa-sola tüküren, sigara izmaritlerini, yedikleri çerez kabuklarını yere atan, evinden işi bitmiş kullanılmaz hale gelmiş malzemelerini sokağa bırakan, çocukların sokaklarını pisletmesine, kirletmesine göz yuman, sokağında bir çukur varsa ilgili birimlere yani belediyeye bildirmeyen, balkonundan sokak ortasına torbada çöp atan, bir çöp bidonu dolu iken diğerine gidemeyen, hep bu gibi kötü alışkanlıkları yapan bizler, sizler, onlar değil mi?
AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR
Dünya temizlik Ayı olan Eylül ayı olması sebebiyle haydi Manisalım biraz temizlik için mücadeleye ne dersiniz? Manisalının başka Manisa'sı yok. O bilinçle çevremizi ikaz ederek temizliğe var mısınız? Ağaç yaş iken eğilir. Bizi eğmemişler mi acaba diye düşünmemek mümkün değil.
TEMİZLİK İMANIN YARISIDIR
Eğmeyenler, eğitmeyenler, öğretmeyenler utansın. Biz Manisa'mızı temiz tutarız değil mi? Sevgili okurlarım biraz dikkat ve temizlikten ne çıkar sanki? Temizlik imanın yarısıdır.
Güzel Söz: Yaşam yalnızca geriye doğru anlaşılabilir fakat ileriye doğru yaşamak zorundadır.