Önce köy muhtarlarını topladı ve ilçenin sorunları, halkının beklentileri hakkında durum tespiti yaptı. Uzun vadede yapılması gereken işleri planladı. Ardından İlçeye bağlı tüm belediye başkanları ile toplantı yaptı ve İlçelerin sorunlarının çözümü ve gereken yatırımlar için istişareler yaptı. Aynı istişareleri İlçe kaymakamları ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile de sürekli yapan Kaymakam İsmail Çorumluoğlu; kafasına göre değil, ortak akıl görüşmelerinden çıkan kararlarla Kaymakamlık görevini layıkıyla yerine getirdi. Şehzadeler İlçesinin müdürlüklerinin kurulması da, ilçeye yapılan hizmetlerle paralel yürütüldü.
* * *
Eğitim sektöründen sağlık sektörüne, tarım sektöründen ticaret erbaplarına kadar her kesim ile istişareler yapan Sayın Kaymakam İsmail Çorumluoğlu; ilçeye çok kısa zamanda yatımların yapılmasına da imkan tanıdı. Basınla da iyi ilişkiler kuran Sayın Kaymakam, yaptığı hizmet ve yatırımların halkın bilgisine sunulmasına da ortam hazırladı.- Esnafın ayağına gitti. Bir bardak çayını içti ve derdini, beklentisini dinledi. Sorunlarına çözüm aradı, buldu, uyguladı.
- Çiftçinin tarlasına gitti, sorunlarını sordu, çözümü için ekibiyle yeni çalışmalar yaptı. Uygulamaya koydu, Çiftçiyi memnun etti.
- Okulları su yolu yaptı; müdürleri, öğretmenleri ve öğrencileri dinledi. Eğitim camiasının sorunlarının çözümü için elini taşın altına koydu.
- Odalarla, derneklerle, STK temsilcikleri ile hasbihal etti. Onların yeni projeler geliştirmesine ön ayak oldu.
- Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi’nde yeni kurslar açtı. Hem vatandaşın yeteneklerini değerlendirmesine ortam hazırladı, hem de yaygın eğitimin Manisa da gelişmesine katkı sağladı.
- Bütçeyi iyi ve rantabl kullandı. İsraftan kaçındı. Ama yatırım yapmaktan hiç kaçınmadı.
* * *
Kısacası Şehzadeler’in Kaymakamı Sayın İsmail Çorumluoğlu bitirdiği; İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümünü ve aynı yıl aldığı Maliye Anabilim Dalı’ndaki yüksek lisans eğitiminin meyvelerini, Manisa’da tam anlamıyla verdi.“Meyve veren ağaç taşlanır” derler. Manisa O’nu o kadar çok sevdi ki; taşlanmıyor, taçlandırılıyor. Manisa Sayın Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’na sahip olduğu için çok şanslı.
KOSGEB’DE İLGİ DE YOK, BİLGİ DE YOK
Devletin Kobilere verdiği destek faizli makine alımı ile ilgili; KOSGEB binasına giden imalatçıların hepsi, personel yetersizliğinden ve var olan personelinde bilgi eksikliğinden şikayetçi.
KOSGEB’ten gelen şikayetleri sıralayalım.
- KOSGEB il müdürü aynı anda birkaç ile vekaleten müdürlük görevini yerine getirmeye çalışıyor.
- Personelin hepsinin suratları asık ve karşılarındakine sadece iki cümleyle cevap veriyor. Bu cümleler ise sadece takılmış plak misali. Bakın şöyle…
--- Bunu bende bilmiyorum.
--- Bu konuda cevap verme yetkim yok.
- Bilgi almak için gelen kişilere sudan sebeplerle bahaneler üretiyorlar.
Manisa Ticaret Odası binasının içinde bulunan KOSGEB ofisine giden tüm işadamları, Ticaret Odası’nın yetkililerini arayarak, şikayette bulunuyor. Ticaret Odası’nın görevlileri de branşlarının dışındaki bu hizmetleri verme yetkileri olmadığı için, çaresizlik içindeler.
* * *
Büyük umutlarla kurulan ve üreticinin, küçük esnafın yanında olması gereken KOSGEB’te görev yapacak olan kişiler; işinin uzmanı olup o yöredeki KOBİLERİ bilgilendirmeli ve devletin vereceği desteği çok iyi bir şekilde anlatabilmelidir.Şimdide en önemli konuyu yazıyorum. KOSGEB’e giden bir işadamı, kendi işyerinden KOSGEB müşteri temsilcisine gönderdiği evrak kaç sayfa ise; her sayfa başına fotokopi bedeli olarak 5 kuruş alındığının bilinmesini istiyorum. Ve bu parayı alan memurlar, aldıkları paranın listesini tutup, parayı veren kişiden imza alıyorlar.
Şimdide Bakanlığa soruyorum. ‘Gerçekten bu 5 kuruşu alan memurunuz parayı alıp , paranın üstünü verme ve bu parayı deftere işleyip, imza alma gibi işlemler için ne kadar zaman harcıyor? En önemlisi de bir yıl içinde toplanan 5 kuruşların toplam tutarı ne kadardır? Bu paranın toplanmasına gerçekten ihtiyaç var mıdır ?
Özetlersem; Hükümetimiz piyasanın canlanması ve hareketliliğin artması için KOSGEB aracılığı ile faizsiz kredi vererek, Kobilerin modern dünyaya ayak uydurmasını istiyor. Ama bu iyi niyetin karşısında, bu görevi yerine getirecek olan KOSGEB kuruluşu, DESTEK DEĞİL, KÖSTEK OLUYOR. Yetkililere duyurulur.