İdealist kadın girişimci Yasemin Eseceli, Akhisar’da yepyeni bir marka yarattı. Akhisar’ın 8 bin yıllık tarihindeki adları arasında bulunmamasına rağmen, zaman zaman kullanıldığı için, bu isimle EUPPİA Special Coffe-Food ile işyeri açtı. İlk aşamada Türkiye sınırları içine daha sonrada yurt dışına açılmayı hedefliyor. İlk olarak İstanbul’da bir AVM ve Plazada birer şubesinin açılması için prensip anlaşmasına varıldığı öğrenildi. Başta Türk Kahvesi olmak üzere dünyadaki hemen hemen tüm kahve çeşitlerinin sunulduğu merkez Akhisar’daki EUPPİA’da ayrıca özel olarak usta aşçılar tarafından hazırlanan ev yemekleri, çeşitli spesiyaller ve yine özel Osmanlı şerbetleri ve her türlü alkolsüz içecekler de sunuluyor.
***
İthal ettikleri çiğ kahve çekirdeklerini, Yasemin Eseceli’nin ağabeyi Fatih Eseceli İstanbul’da kurdukları kahve üretim yerinde, Burundi, Brezilya, Kenya, Colombia, Ethopia’dan elde elden ürünlerle, Espresso, Americano, Filtre, Cartado, Coppucino, Flat White, Latte, Nocho-Black. Macho-White, Coldbrew, İce americano, İce mocha, Affogato, İce Latte (Vanilya), İce Latte (karamel) kahveler, çay, tüm bitki çayları, sıcak çikolata, özel yaptırılmış dondurma, Waffie, krep, euppia tatlı, euppia tuzlu, yoğurtlu mantı, cevizli mantı, karşık mantı, tost çeşitleri, kahvaltı ve omlet tabakları, sucuklu yumurta, gözleme çeşitleri, biber-patlıcan kızartması, kaşarlı-salamlı, soğuk tavuklu, ton balıklı, beyaz peynirli sandviçler, özel hijyenik minik paketlerde limonlu, mangolu, A. Fıstıklı Portakallı, kahveli, bademli, fındıklı drajeler de bulunuyor.
AKHİSAR ÇOK ESKİ BİR KENTTİR
Merkezde ki modern şekilde düzenlenen ilk işyerinde, “9000 yıllık kadim tarihi ile Akhisar” başlıklı köşede, “Akhisar, yerleşik hayata geçilmesi ile birlikte M.Ö. 7000 yıllarında kurulmuş çok eski bir kenttir. Tarihte bilinen ilk adı “Pelobia” olarak anılmıştır. Lydia döneminde ise “Thyateira” adını almıştır. Bizans döneminde ise “ta Siyaterya” olarak adlandırılan kent Bizans İmparatoru Konstantin’in Gölmarmara’ya sürdüğü Tyader’in beyaz bir kale yaptırmasıyla “Thyateira” adı, Aspro (AK)-Kastro (Hisar) olarak değiştirilmiştir. Osmanlı döneminde bölgeye kısa süreli olarak “Köklice” adı verilmiştir.
14. YY AKHİSAR ADINI ALDI
Akhisar tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Kent sırasıyla; Luwiller, Etrüskler, Plasglar, Hititler, Lidyalılar, Frigler, Helenler, Persler, Makedonlar (Büyük İskender), Bergama Krallığı, Seleukoslar, Romalılar ve Bizanslıların egemenliğine girmiştir. 14. Yüzyılın başında ise Saruhanoğulları’nın yönetimine geçerek “Akhisar” adını almıştır.” Yazıyor.