Bağlandığımız veya tutunduğumuz her ne varsa bu, kişi de olabilir düzenli yaptığımız bir aktivite de. Bağlandığımız şeyler genelde bize yaptıkça iyi ama bağımlı olduğumuz şeyler yapmadıkça kötü hissettirir. İşte bu yüzden bağımlılık ile bağlılığı ayırt edebilmeliyiz.
ÖNCE FARK ETMEMİZ GEREKİR
Ayırt edebilmek için önce fark etmemiz gerekir. Bağlılığa bir örnek verecek olursak; sevgilimiz varsa eğer, onunla vakit geçirmek bir şeyler paylaşmak ve yardımlaşmak iyi gelir. Fakat sevgilimiz yanımızda oldukça iyi hissediyor görüşmediğimiz her dakika kendimizi kötü hissediyorsak, yanlışlarını görmezden geliyor, sürekli kendimizden ödün veriyorsak bağımlıyız demektir.
***
Ben bir kişiden örnek verdim bu kötü bir alışkanlık olabilir ya da bir film dizi kahramanına takılı kalmakta(Pokemon olmayan çantayı kalemi kıyafeti kullanmam gibi) Bizi rahatlan şeyler herneyse oturup düşünmeli mümkünse yazmalıyız. Daha sonra hangilerini rahatlamak için kullanıyoruz bakmalıyız. Baktığımız yazdığımız şeylerin arasında “olmazsa olmaz” dediğimiz ne varsa soru işareti koyup üzerine yoğunlaşmamız gerekir. Çünkü; “olmazsa olmaz” dediğimiz her bir şey bizim kendimizde eksik olan duygu düşünce veya davranışımızı temsil ediyor olabilir.
SİZİ GÜVENDE HİSSETTİRMEYEN NE?
Son olarak bir örnek vererek yazımı sonlandıracağım; sevgilim yanımda olunca güvende hissediyorum, örümcek adam baskılı bir yatakta yatmak beni daha rahat hissettiriyor. Gibi duygu yüklediğiniz şeylere bir dönüp bakabilirsiniz. Sizi güvende hissettirenden ziyade, güvende hissettirmeyen ne? Örümcek adamın içine sığınmak neden beni rahat hissettiriyor? Bu tarz soruların cevaplarını bulmalıyız. Mutlu bir yaşlılık mutlu bir gençlik yaşamak istiyorsak, bugünden itibaren dikkate almamız gereken durumlar var. Kendimde fark edip düzelttikçe hayatımı daha rahat geçirdiğim için sizlere de kısa bir öneride bulunmak istedim. Okuduğunuz için teşekkür ederim. He bu arada, sandık başında mutlu bir hayat istediğinizi unutmayın. Vesselam.