MANİSA TARZANI UNUTULMAMALI
Manisa Tarzanı adı ve anısı yaşatılmaya değer bir insan. Unutulmamalı. Unutturulmamalı. Her zaman, 31 Mayıs 5 Haziran tarihleri arasında Manisa Tarzanı'nı anma ve çevre günlerinde etkinliklerle anılmalı. Manisa Tarzanı çocuklarımıza anlatılmalı. Bu konuda mazeret üretmek yerine marifet göstermeye çalışmalıyız.
ES GEÇİLENİ İŞ EDİNEN KİŞİYE TARZAN DENİR
Kendimce bir Tarzan tanımlaması yaptım. Herkesin yapması gereken bir işi, “kimse yapmıyor, ben niye yapayım ki” diyenlerin çoğaldığı bir ortamda, bir kişi çıkıp herkesin es geçtiğini iş ediniyorsa, işte o kişi o işin tarzanıdır. Es geçileni iş edinen kişiye tarzan denir. Ağaçlandırma es geçildiğinde Bahçıvan yamağı Ahmettin Carlak iş edindiği ve Manisa'yı yeşillendirdiği için Manisa Tarzanı olmuştur.
GÖĞSÜNDE İSTİKLAL MADALYASIYLA GELDİ KENTİMİZE
AHMETTİN CARLAK OLARAK GELDİ MANİSA TARZANI OLDU
MANİSA TARZANI ÇEVRECİLERİN YOLUNU AYDINLATIYOR
Manisa Tarzanı’nın ağaç sevgisi çevrecilerin yolunu aydınlatıyor. Es geçileni iş edinenler çıkıyor ortaya. Eğitimde çıkıyor. Çevrecilikte çıkıyor. Hayvanları korumada çıkıyor. Her konuda örnek insanlar çıkıyor ortaya.
PROJEM VAR DİYEN BİR BAYAN SİBEL OBEN
Geçtiğimiz günlerde Facebook sayfamda, bir mesajla karşılaştım. Sibel Oben isimli bir bayan benimle görüşmek istediğini belirtiyordu. İlk aklıma gelen kooperatiflerimizden birisine ortak olmak isteyebileceği oldu. Telefon numaramı yazdım. Beni aradı. Bir projesinin olduğunu bu proje üzerine görüşmek istediğini söyledi. Bir insanının bir projesinin olması, projesini birileriyle paylaşması, yardım istemesi ilgimi çekti. Projesinin ne olduğunu sordum. "Ben kent içinde gezen çöp bidonlarını karıştıran çevreyi kirleten, trafiği aksatan çirkin ve kirli at arabalarından rahatsızım bu konuda birşeyler yapmalıyız?" dedi Sibel Oben hanım. Devam etti sonra, "Bu konuyu Büyükşehir, Yunusemre ve Şehzadeler Belediye Başkanlarımıza iletmeliyiz" dedi... Ben Sibel Oben hanımın konuşmasından kararlı olduğunu bu işin peşini bırakmayacağını, belediye başkanlarımıza ulaşacağını anladım. Yardım göreceğini, haklı projesine destek bulacağını düşünüyorum...
AT ARABALARI KENTİMİZE YAKIŞMIYOR
Kendisiyle hiç karşılaşmadığım, tanışmadığım yüz yüze görüşmediğim Sibel Oben hanım doğruyu söylüyordu. Kentimizin sokaklarına kartonolarla plastiklerle çöplerle dolu at arabaları yakışmıyordu. Trafiği aksattıkları da doğruydu. Sibel hanımı yaşadığı kentin sorunlarıyla ilgilendiği, es geçileni iş edindiği için kutluyorum.
Bayanlar her konuda duyarlı oldukları gibi, hayvanların korunmasında da duyarlı oluyorlar. At arabalarının kente girmesi yasaklandığında, beygirler ne olacak sorusunu da düşünmüş. Beygirleri sahiplerinden bedeli karşılığında alalım onları biryerde besleyelim yada doğaya salalım diyordu. Sanırım Sibel hanım onlarında çaresini bulacak.
KENTLİ İNSAN SORAN SORGULAYAN KATILAN İNSANDIR
Kentli insan yaşadığı kentin sorunlarıyla ilgilenen soran sorgulayan, katılan insandır. Sibel Hanıma elimden gelen desteği vereceğimi belirttim. Bu konuda Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reşhan Elbirliler'le de görüşmeyiliyiz dedim.
Obasya'da atlar için bir barınak hazırlayabilirsek, Sibel Hanımın projesine katkıda bulunmak için, beygirleri Obasya'da bakabiliriz.
Manisa Tarzanı'nı Anma ve Çevre Günlerinde proğramın olmuşumuna katkıda bulunabilseydim, Birlik Parkına yaptığımız yeni anıtın açılışını önerecektim.
BAYRAK DİKTİĞİMİZ HER YERE AĞAÇTA DİKMELİMİYİZ
Birlik Parkınayaptığımız yeni anıtta bir şehidimiz, bayrağı yere düşürmeyen bir gazimiz, ağaçlara su veren Manisa Tarzanımız ve Manisa Tarzanımıza yardımcı olan çocuklarımız bulunuyor. Antın anlamını bir cümle ile özetle derseniz: Bayrak diktiğimiz her yere, ağaçta dikmeliyiz şeklinde özetleyebilirim...