ADIMLAR ATILIYOR! BİNLERCE TURİST MANİSA’YA AKIN EDECEK

KÜLTÜR SANAT 07.06.2024 - 11:38, Güncelleme: 07.06.2024 - 11:38
 

ADIMLAR ATILIYOR! BİNLERCE TURİST MANİSA’YA AKIN EDECEK

Aigai Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarına bu yılda destek olan Yunusemre Belediyesi, bölgeye yerli ve yabancı turistleri çekebilmek için çalışmalarına hız verdi. Aigai'de incelemelerde bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, antik kentin girişinde yapımı tamamlanan Turist Karşılama Merkezi'nin kısa sürede hizmete sunulacağının müjdesini verdi.
Manisa'nın önemli tarihi turizm varlığı olan Aigai Antik Kentin Kazı çalışmalarına bu yılda destek vermek için geçtiğimiz günlerde protokol imzalayan Yunusemre Belediyesi şimdi de bölgeye canlılık getirmek için kolları sıvadı. BAŞKAN BALABAN’DAN İNCELEME Kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, çalışmalar hakkında Kazı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Sezgin'den bilgi aldı. Ziyarette Başkan Balaban'a Başkan Yardımcısı Emine Özge Arslan ile kazı ekibi eşlik etti. Yunusemre Belediyesi'nin kazı alanı girişinde yaptığı Turist Karşılama Merkezi'ni de gezen Başkan Balaban, merkezin kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıkladı. Karşılama merkezinde antik kentten çıkarılan eserlerin kopyalarının yanı sıra antik kentte yaşamı anlatan balmumu heykeller de yer alacak. KARŞILAMA MERKEZİ 4 AYDA TAMAMLANACAK Turist Karşılama Merkezi'n de incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Balaban konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Aigai Antik Kenti'nde incelemelerde bulunduk. Kazı Başkanımız Prof. Dr. Yusuf Sezgin ve ekibine harcadığı emek için teşekkür ediyorum. Aigai'yi tanıtmak, çekim merkezi haline getirmek için ilgili kurumlarla da işbirliği yaparak bunu en üst noktaya taşımaya kararlıyız. Burada yarım kalan Ziyaretçi Karşılama Merkezi'ni de en geç 4 ay içerisinde tamamlamaya kararlıyız. Bu bölgeye gelen turistlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir yer yok. Hizmete sunacağımız merkez tüm ihtiyaçlara cevap verecek bir proje olacak. Belirttiğimiz en kısa sürede merkezimizi faaliyete geçirip bölgeyi hak ettiği değere kavuşturacağız” diye konuştu. Başkan Balaban ayrıca, Aigai'yi turizm açısından yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek cazibe merkezi haline getirmek için çalışmaların devam edeceğini ifade etti. AİGAİ HAKKINDA Aigai, Manisa'nın merkez ilçelerinden olan Yunusemre'nin Köseler Köyü'nün 2 kilometre güneyindeki Gün Dağı'nın üzerinde, kısmen ayaktaki harabelerden ibaret bir antik kent. M.Ö. 1100 yıllarından sonra Yunanistan'dan gelip kuzeybatı Anadolu kıyılarına yerleşen Aioller tarafından kurulan 12 kent arasında sayılmaktadır. Günümüzde İzmir Körfezi ile Çandarlı Körfezi arasında yer alan ve antik dönemde Aiolis olarak adlandırılan bölgeye yerleşen ve kentler kuran Aioller, İzmir Körfezi'nin güneyine yerleşen İonlar'ın aksine iç kısımlarda da (Aigai ve Temnos gibi) kentler kurarak ticaretten çok tarım ve hayvancılığa önem vermişlerdir. Haber Merkezi
Aigai Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarına bu yılda destek olan Yunusemre Belediyesi, bölgeye yerli ve yabancı turistleri çekebilmek için çalışmalarına hız verdi. Aigai'de incelemelerde bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, antik kentin girişinde yapımı tamamlanan Turist Karşılama Merkezi'nin kısa sürede hizmete sunulacağının müjdesini verdi.

Manisa'nın önemli tarihi turizm varlığı olan Aigai Antik Kentin Kazı çalışmalarına bu yılda destek vermek için geçtiğimiz günlerde protokol imzalayan Yunusemre Belediyesi şimdi de bölgeye canlılık getirmek için kolları sıvadı.

BAŞKAN BALABAN’DAN İNCELEME

Kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, çalışmalar hakkında Kazı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Sezgin'den bilgi aldı. Ziyarette Başkan Balaban'a Başkan Yardımcısı Emine Özge Arslan ile kazı ekibi eşlik etti. Yunusemre Belediyesi'nin kazı alanı girişinde yaptığı Turist Karşılama Merkezi'ni de gezen Başkan Balaban, merkezin kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıkladı. Karşılama merkezinde antik kentten çıkarılan eserlerin kopyalarının yanı sıra antik kentte yaşamı anlatan balmumu heykeller de yer alacak.

KARŞILAMA MERKEZİ 4 AYDA TAMAMLANACAK

Turist Karşılama Merkezi'n de incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Balaban konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Aigai Antik Kenti'nde incelemelerde bulunduk. Kazı Başkanımız Prof. Dr. Yusuf Sezgin ve ekibine harcadığı emek için teşekkür ediyorum. Aigai'yi tanıtmak, çekim merkezi haline getirmek için ilgili kurumlarla da işbirliği yaparak bunu en üst noktaya taşımaya kararlıyız. Burada yarım kalan Ziyaretçi Karşılama Merkezi'ni de en geç 4 ay içerisinde tamamlamaya kararlıyız. Bu bölgeye gelen turistlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir yer yok. Hizmete sunacağımız merkez tüm ihtiyaçlara cevap verecek bir proje olacak. Belirttiğimiz en kısa sürede merkezimizi faaliyete geçirip bölgeyi hak ettiği değere kavuşturacağız” diye konuştu. Başkan Balaban ayrıca, Aigai'yi turizm açısından yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek cazibe merkezi haline getirmek için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

AİGAİ HAKKINDA

Aigai, Manisa'nın merkez ilçelerinden olan Yunusemre'nin Köseler Köyü'nün 2 kilometre güneyindeki Gün Dağı'nın üzerinde, kısmen ayaktaki harabelerden ibaret bir antik kent. M.Ö. 1100 yıllarından sonra Yunanistan'dan gelip kuzeybatı Anadolu kıyılarına yerleşen Aioller tarafından kurulan 12 kent arasında sayılmaktadır. Günümüzde İzmir Körfezi ile Çandarlı Körfezi arasında yer alan ve antik dönemde Aiolis olarak adlandırılan bölgeye yerleşen ve kentler kuran Aioller, İzmir Körfezi'nin güneyine yerleşen İonlar'ın aksine iç kısımlarda da (Aigai ve Temnos gibi) kentler kurarak ticaretten çok tarım ve hayvancılığa önem vermişlerdir. Haber Merkezi

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.