İZMİR’DE ORMAN YANGINI! SABUNCUBELİ’NDE TRAFİK DURDU

ASAYİŞ 03.07.2024 - 18:00, Güncelleme: 03.07.2024 - 18:03
 

İZMİR’DE ORMAN YANGINI! SABUNCUBELİ’NDE TRAFİK DURDU

İzmir’in Bornova ilçesinde orman yangını çıktı. Ekipler tarafından yangına müdahale ediliyor. İzmir ile Manisa’yı birbirine bağlayan Sabuncubeli Tüneli ise trafiğe kapatıldı.
İzmir’in Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi'nde saat 13.37 sıralarında başlayan orman yangınına müdahale sürüyor. Saat 13.37'de çıkan orman yangına ilk müdahale 13.43'de yapıldı. Yangına; 6 uçak, 3 helikopter, 20 arazöz, 6 su ikmal ve 4 dozer ile müdahalenin yapıldığı ve söndürme çalışmalarının devam ettiği belirtildi. "7 EV HASAR GÖRDÜ" İzmir Valisi Süleyman Elban, yangına ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulundu. Vali Elban, “Bugün 13.40 sularında Beşyol mevkiinde İzmir-Manisa kara yolunun hemen kenarında bir orman yangını başladı. Kısa bir süre sonra Beşyol köyüne ve yolun sol tarafında Sarnıçkoyu köyüne sirayet etti. Beşyol köyümüzde 3, Sarnıç'ta 4 evimiz hasar aldı. Jandarmamız bütün köydeki evleri hızlıca tahliye etti. Bu nedenle Allah'a şükür bir can kaybımız ya da yaralımız yok. Yukarıda yangına 9 helikopter ve 6 uçaklara müdahale ediyoruz. Daha fazla hava aracı alamıyoruz çünkü yangın dar bölgede olduğu için daha fazla araç risk oluşturuyor. Aşağıda ise onlarca arazözümüz, itfaiye aracımız ve TOMA'larımız, dozerlerimizle yangına müdahale ediyoruz. Yukarıda ben de izledim yangının genel durumunu. Herhalde çok kısa bir süre içerisinde iyi haber gelecek diye düşünüyoruz. Çünkü arkadaşlarımız yangının önünü almak üzereler” ifadelerine yer verdi. "PERSONELLERİMİZ MÜDAHALELERİNİ SÜRDÜRÜYOR" Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal; "Tüm personellerimiz İzmir Sarnıç Mahallesi’ndeki evlerin yangından etkilenmemesi için müdahalelerini sürdürüyor. Yangının Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Gökçeler Mahallesi’ne ulaşmaması için şu an burada bir hat kurmuş vaziyetteyiz." açıklamasında bulundu. "HAYVANLARIMI BIRAKIP ÇIKAMADIM" Köpeğiyle birlikte yangından kurtulan ve alevlerin ormanlık alana yakın noktadaki evinin bahçesine kadar geldiğini gözyaşları içerisinde aktaran 64 yaşındaki Melek Koçbaş, “Keçilerimi kurtardılar. Evimin durumunu bilmiyorum. Alevler evimize çok yaklaşmıştı. Tavuklarımın da bazı yerleri yanmıştı. Bahçeme kadar girmiş yangın. Ben o sıra evdeydim, hayvanlarımı bırakıp çıkamadım. Şu an evim ne durumda bilmiyorum” dedi. TÜNEL TRAFİĞE KAPANDI Öte yandan, İzmir ve Manisa arasında ulaşımı sağlayan Sabuncubeli Tünelleri yoğun duman sebebi ile trafiğe kapatıldı. (İHA)
İzmir’in Bornova ilçesinde orman yangını çıktı. Ekipler tarafından yangına müdahale ediliyor. İzmir ile Manisa’yı birbirine bağlayan Sabuncubeli Tüneli ise trafiğe kapatıldı.

İzmir’in Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi'nde saat 13.37 sıralarında başlayan orman yangınına müdahale sürüyor. Saat 13.37'de çıkan orman yangına ilk müdahale 13.43'de yapıldı. Yangına; 6 uçak, 3 helikopter, 20 arazöz, 6 su ikmal ve 4 dozer ile müdahalenin yapıldığı ve söndürme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

"7 EV HASAR GÖRDÜ"

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangına ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulundu. Vali Elban, “Bugün 13.40 sularında Beşyol mevkiinde İzmir-Manisa kara yolunun hemen kenarında bir orman yangını başladı. Kısa bir süre sonra Beşyol köyüne ve yolun sol tarafında Sarnıçkoyu köyüne sirayet etti. Beşyol köyümüzde 3, Sarnıç'ta 4 evimiz hasar aldı. Jandarmamız bütün köydeki evleri hızlıca tahliye etti. Bu nedenle Allah'a şükür bir can kaybımız ya da yaralımız yok. Yukarıda yangına 9 helikopter ve 6 uçaklara müdahale ediyoruz. Daha fazla hava aracı alamıyoruz çünkü yangın dar bölgede olduğu için daha fazla araç risk oluşturuyor. Aşağıda ise onlarca arazözümüz, itfaiye aracımız ve TOMA'larımız, dozerlerimizle yangına müdahale ediyoruz. Yukarıda ben de izledim yangının genel durumunu. Herhalde çok kısa bir süre içerisinde iyi haber gelecek diye düşünüyoruz. Çünkü arkadaşlarımız yangının önünü almak üzereler” ifadelerine yer verdi.

"PERSONELLERİMİZ MÜDAHALELERİNİ SÜRDÜRÜYOR"

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal; "Tüm personellerimiz İzmir Sarnıç Mahallesi’ndeki evlerin yangından etkilenmemesi için müdahalelerini sürdürüyor. Yangının Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Gökçeler Mahallesi’ne ulaşmaması için şu an burada bir hat kurmuş vaziyetteyiz." açıklamasında bulundu.

"HAYVANLARIMI BIRAKIP ÇIKAMADIM"

Köpeğiyle birlikte yangından kurtulan ve alevlerin ormanlık alana yakın noktadaki evinin bahçesine kadar geldiğini gözyaşları içerisinde aktaran 64 yaşındaki Melek Koçbaş, “Keçilerimi kurtardılar. Evimin durumunu bilmiyorum. Alevler evimize çok yaklaşmıştı. Tavuklarımın da bazı yerleri yanmıştı. Bahçeme kadar girmiş yangın. Ben o sıra evdeydim, hayvanlarımı bırakıp çıkamadım. Şu an evim ne durumda bilmiyorum” dedi.

TÜNEL TRAFİĞE KAPANDI

Öte yandan, İzmir ve Manisa arasında ulaşımı sağlayan Sabuncubeli Tünelleri yoğun duman sebebi ile trafiğe kapatıldı. (İHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.