Akaryakıta zam beklentisi! Petrol fiyatları 91 doları gördü

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.01.2022 - 17:43, Güncelleme: 31.01.2022 - 17:43
 

Akaryakıta zam beklentisi! Petrol fiyatları 91 doları gördü

Petrol fiyatları Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin artmasıyla ekim 2014'ten bu yana ilk kez 91 dolara ulaştı. Petrol fiyatlarındaki artış akaryakıt fiyatlarına yeni zam yapılma ihtimalinin güçlendirdi.
Brent petroldeki fiyat artışlarından sonra, benzinin ve motorinin litre fiyatına zam yolda. Ekim 2014 sonrasındaki 8 yılın zirvesine yükselen petrol fiyatlarında artış devam ediyor. Ukrayna ve Orta Doğu merkezli olarak artan siyasi gerilimlerle birlikte 28 Ocak'ta 91,7 doları gören Brent petrolün varil fiyatı, bugün yeniden yüzde 1 yükselişle 91,3 dolar seviyesine yükseldi. AKARYAKIT FİYATLARI ARTACAK MI? 28 Ocak'ta 88,8 doları gören Batı Teksas petrolünde de bugün yeniden 88,2 dolar seviyesi görüldü. Petrol fiyatlarındaki bu artış akaryakıt fiyatlarını daha da yukarı taşıyabilir. Reuters, ocak ayında petrol fiyatındaki artışın yüzde 17'ye ulaştığını, arz endişeleriyle birlikte fiyatta Şubat 2021'den bu yana en yüksek aylık artışın kaydedilmekte olduğunu belirtti.
Petrol fiyatları Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin artmasıyla ekim 2014'ten bu yana ilk kez 91 dolara ulaştı. Petrol fiyatlarındaki artış akaryakıt fiyatlarına yeni zam yapılma ihtimalinin güçlendirdi.

Brent petroldeki fiyat artışlarından sonra, benzinin ve motorinin litre fiyatına zam yolda.

Ekim 2014 sonrasındaki 8 yılın zirvesine yükselen petrol fiyatlarında artış devam ediyor. Ukrayna ve Orta Doğu merkezli olarak artan siyasi gerilimlerle birlikte 28 Ocak'ta 91,7 doları gören Brent petrolün varil fiyatı, bugün yeniden yüzde 1 yükselişle 91,3 dolar seviyesine yükseldi.

AKARYAKIT FİYATLARI ARTACAK MI?

28 Ocak'ta 88,8 doları gören Batı Teksas petrolünde de bugün yeniden 88,2 dolar seviyesi görüldü. Petrol fiyatlarındaki bu artış akaryakıt fiyatlarını daha da yukarı taşıyabilir. Reuters, ocak ayında petrol fiyatındaki artışın yüzde 17'ye ulaştığını, arz endişeleriyle birlikte fiyatta Şubat 2021'den bu yana en yüksek aylık artışın kaydedilmekte olduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.