ALAŞEHİR’İN TARİHİ BU SERGİDE ANLATILIYOR

ALAŞEHİR 31.05.2024 - 13:57, Güncelleme: 31.05.2024 - 13:57
 

ALAŞEHİR’İN TARİHİ BU SERGİDE ANLATILIYOR

Manisa'nın Alaşehir ilçesinin antik çağdan günümüze kadar süren tarihi yolculuğunu anlatan sergi düzenlenen törenle açıldı.
Alaşehir’in bilinirliğini artırmak, ören yerlerinin tanıtımını yapmak, Alaşehir’e katma değer sağlamak ve akreditasyon çalışmalarını artırmak için Alaşehir Belediyesi ile Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnci Türkoğlu’nun hazırladığı sergi açıldı. Sergide Alaşehir’in tarih öncesi dönemi, antik yapılar, Alaşehir’den çıkarılan ve Manisa Müzesi'nde bulunan eserler, MS 17 Depremi, Alaşehir Surları, kentin adları, tarihi sikkeler, Philadelphia Kent Devleti, gayrimüslimler, Yedi Kiliseler, ST.Jean Kilisesi, Üçüncü Haçlı Seferi, Alaşehir Hamamı, Atatürk’ün Alaşehir’e gelişi, Alaşehir Kongresi, tanınmış Alaşehirliler başta olmak üzere bir çok eserin sergilendiği sergiyi gezen vatandaşlar, emeği geçen herkese teşekkür etti.  KURBAN BAYRAMI'NIN SON GÜNÜNE KADAR AÇIK “Tarih İçinde Alaşehir-Philadelphia Through History” adlı serginin açılışına, Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Manisa Müzesi Müdür Vekili Eren Sülek’in katkılarıyla hazırlanan, Prof. Dr. İnci Türkoğlu’nun eserlerinin yer aldığı sergi, Tarihi Kurşunluhan'da Kurban Bayramı'nın son gününe kadar açık kalacak. İHA
Manisa'nın Alaşehir ilçesinin antik çağdan günümüze kadar süren tarihi yolculuğunu anlatan sergi düzenlenen törenle açıldı.

Alaşehir’in bilinirliğini artırmak, ören yerlerinin tanıtımını yapmak, Alaşehir’e katma değer sağlamak ve akreditasyon çalışmalarını artırmak için Alaşehir Belediyesi ile Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnci Türkoğlu’nun hazırladığı sergi açıldı. Sergide Alaşehir’in tarih öncesi dönemi, antik yapılar, Alaşehir’den çıkarılan ve Manisa Müzesi'nde bulunan eserler, MS 17 Depremi, Alaşehir Surları, kentin adları, tarihi sikkeler, Philadelphia Kent Devleti, gayrimüslimler, Yedi Kiliseler, ST.Jean Kilisesi, Üçüncü Haçlı Seferi, Alaşehir Hamamı, Atatürk’ün Alaşehir’e gelişi, Alaşehir Kongresi, tanınmış Alaşehirliler başta olmak üzere bir çok eserin sergilendiği sergiyi gezen vatandaşlar, emeği geçen herkese teşekkür etti. 

KURBAN BAYRAMI'NIN SON GÜNÜNE KADAR AÇIK

Tarih İçinde Alaşehir-Philadelphia Through History” adlı serginin açılışına, Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Manisa Müzesi Müdür Vekili Eren Sülek’in katkılarıyla hazırlanan, Prof. Dr. İnci Türkoğlu’nun eserlerinin yer aldığı sergi, Tarihi Kurşunluhan'da Kurban Bayramı'nın son gününe kadar açık kalacak. İHA

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.