BAŞKAN DURBAY’DAN MADENCİ AİLELERİNİN ACILARINI PAYLAŞTI

MANİSA GÜNDEMİ 14.05.2024 - 10:43, Güncelleme: 14.05.2024 - 10:46
 

BAŞKAN DURBAY’DAN MADENCİ AİLELERİNİN ACILARINI PAYLAŞTI

301 madencinin yaşamını kaybettiği Soma Katliamı'nın 10. yıl dönümünde yapılan anmalara katılan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, “Soma'nın acısını unutmadık, unutturmayacağız” dedi.
13 Mayıs 2014'te 301 maden işçisinin yaşamını kaybettiği Soma Katliamı, gerçekleştirilen yürüyüşle anıldı. Anmaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, CHP MYK üyeleri, milletvekilleri  katliamda yaşamını yitiren madencilerin aileleri ve demokratik kitle örgütleri katıldı. DURBAY, MADENCİ AİLELERİNİN ACILARINI PAYLAŞTI CHP Lideri Özgür Özel ve CHP heyeti ile birlikte önce Soma Belediyesi'ni ziyaret Başkan Durbay, ardından  Cumhuriyet Meydanı'ndan Beşyol Madenci Anıtı'na kadar yapılan Maden Şehitlerini Anma Yürüyüşü'ne katıldı. Soma Maden Heykeli önünde yapılan saygı duruşu ve ortak basın açıklamasının ardından Maden Şehitliği ziyaretine geçen Başkan Durbay, madencilerin mezarı başında dua etti. Durbay, duygusal anların yaşandığı mezarlıkta  yaşamını yitiren madencilerin yakınlarına sarılarak acılarını paylaştı. “SORUMLULAR CEZALANDIRILMADAN  ADALET YERİNE GELMEZ” Durbay, burada yaptığı açıklamada iş sağlığı ve iş güvenliği alınmadığı için 301 maden işçisinin katledildiği, 486 kişinin yaralandığı, 301 anne-babanın evlatsız, 255 kadının eşsiz ve 440 çocuğun babasız kaldığını ifade ederek, Cumhuriyet tarihinin en büyük iş cinayeti olan Soma Katliamı'nın üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen hala adaletin sağlanamadığını vurguladı.  Durbay “Bu 10 yılda katliamın sorumluları hala elini kolunu sallayarak dışarıda dolaşıyor. Sorumlular hukuk karşısında cezalandırılmadan adalet yerine gelmez. Adalet sağlanana kadar bu sürecin takipçisi olacağız. Soma'nın acısını unutmadık ve unutturmayacağız! 301 madencimize rahmet diliyor, yakınlarını kaybeden ailelerin acısını paylaşıyorum” dedi. Muısa Akar
301 madencinin yaşamını kaybettiği Soma Katliamı'nın 10. yıl dönümünde yapılan anmalara katılan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, “Soma'nın acısını unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

13 Mayıs 2014'te 301 maden işçisinin yaşamını kaybettiği Soma Katliamı, gerçekleştirilen yürüyüşle anıldı. Anmaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, CHP MYK üyeleri, milletvekilleri  katliamda yaşamını yitiren madencilerin aileleri ve demokratik kitle örgütleri katıldı.

DURBAY, MADENCİ AİLELERİNİN ACILARINI PAYLAŞTI

CHP Lideri Özgür Özel ve CHP heyeti ile birlikte önce Soma Belediyesi'ni ziyaret Başkan Durbay, ardından  Cumhuriyet Meydanı'ndan Beşyol Madenci Anıtı'na kadar yapılan Maden Şehitlerini Anma Yürüyüşü'ne katıldı. Soma Maden Heykeli önünde yapılan saygı duruşu ve ortak basın açıklamasının ardından Maden Şehitliği ziyaretine geçen Başkan Durbay, madencilerin mezarı başında dua etti. Durbay, duygusal anların yaşandığı mezarlıkta  yaşamını yitiren madencilerin yakınlarına sarılarak acılarını paylaştı.

“SORUMLULAR CEZALANDIRILMADAN  ADALET YERİNE GELMEZ”

Durbay, burada yaptığı açıklamada iş sağlığı ve iş güvenliği alınmadığı için 301 maden işçisinin katledildiği, 486 kişinin yaralandığı, 301 anne-babanın evlatsız, 255 kadının eşsiz ve 440 çocuğun babasız kaldığını ifade ederek, Cumhuriyet tarihinin en büyük iş cinayeti olan Soma Katliamı'nın üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen hala adaletin sağlanamadığını vurguladı.  Durbay “Bu 10 yılda katliamın sorumluları hala elini kolunu sallayarak dışarıda dolaşıyor. Sorumlular hukuk karşısında cezalandırılmadan adalet yerine gelmez. Adalet sağlanana kadar bu sürecin takipçisi olacağız. Soma'nın acısını unutmadık ve unutturmayacağız! 301 madencimize rahmet diliyor, yakınlarını kaybeden ailelerin acısını paylaşıyorum” dedi. Muısa Akar

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.