BAŞKAN ERGÜN’DEN ‘KURTULUŞ GÜNÜ’ MESAJI

MANİSA GÜNDEMİ 07.09.2023 - 15:05, Güncelleme: 07.09.2023 - 15:05
 

BAŞKAN ERGÜN’DEN ‘KURTULUŞ GÜNÜ’ MESAJI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Ergün, Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılını kutladı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehitlerimizi minnetle andı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. “ATATÜRK’ÜN ÖNCÜLÜĞÜNDE MANİSA’MIZ AYAĞA KALKMIŞTIR” “Başkan Ergün, “Güzel Manisa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılını kutluyor olmanın gururunu yaşıyoruz. 26 Mayıs 1919 yılında düşmanların şehrimize girmesiyle başlayan zulüm, Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve kahraman Türk ordusunun 8 Eylül 1922’de Manisa’ya gelmesiyle son bulmuştur. Bu süreçte Yunan kuvvetleri Türklere büyük acılar yaşatmış; 3 yıllık işgal süresince Müslüman Türklere deyim yerindeyse kan kusturmuştur. Fahrettin Altay komutasındaki süvari birliklerinin şehrimizi kurtarmak için ilimize gelmesiyle de bu zulüm son bulmamış, Türk ordusundan kaçan Yunan birlikleri, şehrimizin yüzde 85’ini yakmıştır. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan kalkınma hamlesiyle Manisa’mız ayağa kalkmış ve adeta küllerinden doğmuştur.” dedi. ‘101’İNCİ YIL’ MESAJI Başkan Ergün mesajının devamında, “Yaşanan bu acıları unutturmamak ve gelecek nesillerimize en iyi şekilde anlatmak için ‘Yüzüncü Yılında Milli Mücadele Döneminde Manisa’ isimli 4 ciltlik eseri bilgi hazinemize dahil ettik. Büyükşehir Belediyemizin yan tarafında inşasına devam ettiğimiz Kurtuluş Müzesi ile de yakın tarihimize önemli bir ışık tutmuş olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Manisa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılını kutluyor; başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman atalarımızı ve aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene!” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Ergün, Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılını kutladı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehitlerimizi minnetle andı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

“ATATÜRK’ÜN ÖNCÜLÜĞÜNDE MANİSA’MIZ AYAĞA KALKMIŞTIR”

“Başkan Ergün, “Güzel Manisa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılını kutluyor olmanın gururunu yaşıyoruz. 26 Mayıs 1919 yılında düşmanların şehrimize girmesiyle başlayan zulüm, Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve kahraman Türk ordusunun 8 Eylül 1922’de Manisa’ya gelmesiyle son bulmuştur. Bu süreçte Yunan kuvvetleri Türklere büyük acılar yaşatmış; 3 yıllık işgal süresince Müslüman Türklere deyim yerindeyse kan kusturmuştur. Fahrettin Altay komutasındaki süvari birliklerinin şehrimizi kurtarmak için ilimize gelmesiyle de bu zulüm son bulmamış, Türk ordusundan kaçan Yunan birlikleri, şehrimizin yüzde 85’ini yakmıştır. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan kalkınma hamlesiyle Manisa’mız ayağa kalkmış ve adeta küllerinden doğmuştur.” dedi.

‘101’İNCİ YIL’ MESAJI

Başkan Ergün mesajının devamında, “Yaşanan bu acıları unutturmamak ve gelecek nesillerimize en iyi şekilde anlatmak için ‘Yüzüncü Yılında Milli Mücadele Döneminde Manisa’ isimli 4 ciltlik eseri bilgi hazinemize dahil ettik. Büyükşehir Belediyemizin yan tarafında inşasına devam ettiğimiz Kurtuluş Müzesi ile de yakın tarihimize önemli bir ışık tutmuş olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Manisa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılını kutluyor; başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman atalarımızı ve aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene!” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi.

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.