BAŞKAN İKSİR, BUĞDAY TABAN FİYATLARINA DİKKAT ÇEKTİ

MANİSA GÜNDEMİ 23.05.2023 - 12:51, Güncelleme: 23.05.2023 - 12:51
 

BAŞKAN İKSİR, BUĞDAY TABAN FİYATLARINA DİKKAT ÇEKTİ

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir Buğday taban fiyatları üzerine açıklamada bulundu. Başkan İksir enflasyonun çiftçi ve üreticiyi zor durumda bıraktığını söyleyerek, “Ekmeklik buğday en düşük 11 TL artı 1,5 TL, makarnalık buğday ise 12,2 TL artı 1,5 TL olmalı” dedi.
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir, Manisa’daki son yağışların çiftçiye can suyu olduğunu da ifade etti. “SON YAĞIŞLAR ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ” İYİ Partili İksir, “Meteorolojik verilere göre, ekim-mart arası gerçekleşen yağışlar geçen yıla oranla yüzde 25 daha azdı. Fakat son 2 aydır yaşanan yağışlar bu farkı dengeledi. Rekolte anlamında buğdayın geçen sene ile hemen hemen aynı düzeyde olması bekleniyor. Bu bir nebze olsun üreticimizin yüzünü güldürdü.” dedi.  “EZİLEN ÇİFTÇİMİZ İÇİN AZ BİR FİYAT” İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir sözlerini şu şekilde bitirdi, “Geçtiğimiz günlerde Ticaret Borsaları ve TÜRİB hububat alım fiyatlarını güncelledi. Bu güncelleme ile Ekmeklik Buğday 6.007, Makarnalık Buğday 7.468 oldu. Tabi ki de bu fiyatlar enflasyon altında ezilen çiftçimiz için az bir fiyat. İYİ Parti olarak kırsal kalkınma politikalarımızın yaptığı saha çalışmaları neticesinde ekmeklik buğdayın en düşük fiyatını 11 TL artı 1,5 TL, makarnalık buğdayın ise en düşük fiyatını 12,2 TL artı 1,5 TL olarak belirledi. İYİ Parti olarak çiftçimiz yanında olmaya devam edeceğiz. 28 Mayıs sonrasında ise arada oluşacak farkı telafi ödemeleri ile kapatacağız.” Belgin Koçak
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir Buğday taban fiyatları üzerine açıklamada bulundu. Başkan İksir enflasyonun çiftçi ve üreticiyi zor durumda bıraktığını söyleyerek, “Ekmeklik buğday en düşük 11 TL artı 1,5 TL, makarnalık buğday ise 12,2 TL artı 1,5 TL olmalı” dedi.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir, Manisa’daki son yağışların çiftçiye can suyu olduğunu da ifade etti.

“SON YAĞIŞLAR ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ”

İYİ Partili İksir, “Meteorolojik verilere göre, ekim-mart arası gerçekleşen yağışlar geçen yıla oranla yüzde 25 daha azdı. Fakat son 2 aydır yaşanan yağışlar bu farkı dengeledi. Rekolte anlamında buğdayın geçen sene ile hemen hemen aynı düzeyde olması bekleniyor. Bu bir nebze olsun üreticimizin yüzünü güldürdü.” dedi. 

“EZİLEN ÇİFTÇİMİZ İÇİN AZ BİR FİYAT”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir sözlerini şu şekilde bitirdi, “Geçtiğimiz günlerde Ticaret Borsaları ve TÜRİB hububat alım fiyatlarını güncelledi. Bu güncelleme ile Ekmeklik Buğday 6.007, Makarnalık Buğday 7.468 oldu. Tabi ki de bu fiyatlar enflasyon altında ezilen çiftçimiz için az bir fiyat. İYİ Parti olarak kırsal kalkınma politikalarımızın yaptığı saha çalışmaları neticesinde ekmeklik buğdayın en düşük fiyatını 11 TL artı 1,5 TL, makarnalık buğdayın ise en düşük fiyatını 12,2 TL artı 1,5 TL olarak belirledi. İYİ Parti olarak çiftçimiz yanında olmaya devam edeceğiz. 28 Mayıs sonrasında ise arada oluşacak farkı telafi ödemeleri ile kapatacağız.” Belgin Koçak

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.